Κλαούντιου Μπάλαν: Μπαίνει, σκοράρει και κάνει τον ΠΑΣ να ελπίζει

Φώτης Καρακούσης
Κλαούντιου Μπάλαν: Μπαίνει, σκοράρει και κάνει τον ΠΑΣ να ελπίζει

bet365

Ο Κλαούντιου Μπάλαν για 2η φορά φέτος μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε στο επόμενο λεπτό, με τον 28χρονο επιθετικό να κάνει τους ανθρώπους του ΠΑΣ να ελπίζουν για την συνέχεια. Η κόντρα του με τους οπαδούς της Κραϊόβα που τον έκανε να πάρει την απόφαση να φύγει από την πατρίδα του.

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν για το πρωτάθλημα της Ρουμανίας η Κραϊόβα υποδεχόταν την Βολουντάρι με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2-0. Στο 62' ο Εουγκεν Τρίκα, τεχνικός των γηπεδούχων βγάζει τον Κλαούντιου Μπάλαν σε μια αλλαγή που ουσιαστικά «έστειλε» τον 28χρονο επιθετικό στην χώρα μας και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Ηπειρώτες μετά τη νέα ατυχία με τον Πέδρο Κόντε και έχοντας πουλήσει στην Στουτγκάρδη τον Χοσέ Περέα έψαχναν να βρουν έναν επιθετικό εν' όψει της νέας χρονιάς και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Μπάλαν. Θα πείτε τι σχέση έχει ο αγώνας της Κραϊόβα με την Βολουντάρι με την απόκτηση του Μπάλαν.

Και όμως έχει και μάλιστα σημαντική. Ο 28χρονος επιθετικός δεν είχε κρύψει ποτέ του την αγάπη του για την συγκεκριμένη ομάδα, ωστόσο εκείνη την ημέρα και την στιγμή της αλλαγής του φάνηκε πως το γυαλί ράγισε. Με το που έγινε αλλαγή ο κόσμος της Κραϊόβα και συγκεκριμένα οι οπαδοί της, αποδοκίμασαν τον Μπάλαν ωθώντας τον ουσιαστικά προς την έξοδό του από την ομάδα. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι τόνιζαν πως κακώς αντιμετωπίστηκε από τον κόσμο ένας παίκτης που έχει προσφέρει όσο λίγοι στην Κραϊόβα.

Μπάλαν

Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία ο ΠΑΣ και ο Μπάλαν αρχίζει να δείχνει τι μπορεί να κάνει

Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα που μέχρι τότε κοιτούσε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και έσπευσε να υπογράψει με τον Μπάλαν. Ο Ρουμάνος όπως κάθε ποδοσφαιριστής πέρασε ένα διάστημα προσαρμογής, αλλά αρχίζει το τελευταίο διάστημα να δείχνει τι μπορεί να κάνει.

Ήδη σε 5 παιχνίδια έχει πετύχει 2 τέρματα, έχοντας ξεκινήσει μόλις σε ένα ματς. Το φοβερό με τον Μπάλαν είναι πως τα δύο γκολ τα έχει βάλει μόλις μπήκε. Με τον ΟΦΗ έγινε αλλαγή στο 75' και στο 76' έβαλε μπροστά τους Ηπειρώτες (οι κρητικοί ισοφάρισαν σε 2-2), ενώ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έγινε αλλαγή στο 61' και στο 63' ισοφάρισε για να διαμορφώσει μετά ο Φοφανά το 2-1.

Θέλει και μπορεί να γίνει ο ηγέτης της επίθεσης του ΠΑΣ

Ο Ρουμάνος επιθετικός βγαίνει εκτός της πατρίδας του προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ίσως να μην το έκανε αν δεν υπήρχαν οι αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Κραϊόβα, αλλά με το αν δεν γίνεται κουβέντα. Στα 28 του είναι έτοιμος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να μπορέσει να αγωνιστεί εκτός Ρουμανίας όσο περισσότερο γίνεται. Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που θεωρεί τον ΠΑΣ Γιάννινα μια ευκαιρία για να κάνει το βήμα παραπάνω για την καριέρα του. Και οι Ηπειρώτες από την άλλη πιστεύουν πως μπορεί να πετύχει σημαντικά γκολ κάτι που περιμένουν να κάνει και στην συνέχεια. Οι αριθμοί του πάντως μόνο άσχημοι δεν είναι, καθώς σε 104 παιχνίδια έχει σκοράρει 29 φορές και έχει δώσει και 2 ασίστ.

Μπάλαν

Η απογοήτευση για τον κόσμο και οι δηλώσεις του για το πόσο αγαπάει την Κραϊόβα

Ο Κλαούντιου Μπάλαν δεν έκρυψε ποτέ του την αγάπη του για την Κραϊόβα και όταν υπήρξαν οι αποδοκιμασίες που τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε ΜΜΕ της πατρίδας του: «Ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος χωρισμός. Πονάει η καρδιά μου, αλλά και εγώ δεν μπορούσα να αντέξω τις επιθέσεις που δεχόμουν στα social και η αποχώρησή μου από την Κραϊόβα είναι η καλύτερη λύση και για τους δύο.

Προσωπικά θεωρώ πως ήμουν πιο ψυχωμένος και χρήσιμος παίκτης σε σύγκριση με άλλους που ήταν εδώ και κέρδισαν περισσότερα χρήματα. Μερικοί φίλαθλοι έχουν ξεχάσει πως έβαλα πλάτη για να επιστρέψει η ομάδα από τον βούρκο της League 4. Μου αρέσει αυτή η ομάδα από τότε που ήμουν 9 χρονών. Πέρασα υπέροχες στιγμές με τη φανέλα αυτής της ομάδας και αυτές οι στιγμές θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να μου τα πάρει»

Θέλει να πετύχει στον ΠΑΣ και να κάνει καριέρα στο εξωτερικό

Ο Μπάλαν είναι ένας παίκτης χαμηλών τόνων όπως αναφέραμε και πριν ο οποίος θέλει να μιλάει μέσω της δουλειάς του. Αυτό σκοπεύει να κάνει και στον ΠΑΣ Γιάννινα και να μπορέσει να κάνει και την καριέρα εκτός Ρουμανίας που δεν έκανε πιο νωρίς λόγω και της αγάπης του στην Κραϊόβα. Το σίγουρο είναι πως αρχίζει να δείχνει το τι μπορεί να κάνει με τους Ηπειρώτες να περιμένουν από αυτόν ακόμα περισσότερα, όπως περιμένει και ο ίδιος από τον εαυτό του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα