Ολυμπιακός: Ο άξονάς του θα κρίνει το ντέρμπι της Λεωφόρου

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο άξονάς του θα κρίνει το ντέρμπι της Λεωφόρου

bet365

Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού είναι η πλέον καθοριστική για την προσεχή... μάχη του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του χρονικά πρώτα τη Ναντ την Πέμπτη στο Φάληρο. Ωστόσο με τη γαλλική ομάδα ουσιώδες βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει καθώς έχει αποκλειστεί, οπότε μένει το να αφήσει μία τελευταία καλή αγωνιστική... γεύση στην Ευρώπη.

Οι αλλαγές σε αυτό το παιχνίδι είναι μάλλον επιβεβλημένες, όπως και κάποια πειράματα στο σχήμα της ομάδας λίγες ημέρες πριν το κυριακάτικο ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Εκεί που είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός θέλει αποτέλεσμα.

Εάν υπάρχει μία γραμμή που είναι η δύναμη του Ολυμπιακού είναι το κέντρο του. Ο άξονάς του είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει και εκτός απροόπτου θα κρίνει - και - αυτό το παιχνίδι. Τόσο ως προς την εικόνα του Ολυμπιακού όσο & ως προς την αναμέτρηση γενικά.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ είναι το... μηχανάκι της ομάδας του Μίτσελ. Από τους λίγους παίκτες των Πειραιωτών που τους βλέπεις να τρέχουν μέχρι τέλους και να έχουν τέτοια ένταση. Ο Εμβιλά έχει την ποιότητα, τη μαχητικότητα και την εμπειρία και ο Σαμασέκου έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αμυντικά και δημιουργικά.

 

Στις άλλες γραμμές του ο Ολυμπιακός ψάχνεται. Κυρίως ψάχνεται στα άκρα του και στα μετόπισθέν του σε σχέση με το κέντρο του. Στα άκρα της άμυνάς του ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Άβιλα - το κέντρο της άμυνάς του φέτος δεν είναι αυτό που θα ήθελε και θα περίμενε παρότι έχουν δοκιμαστεί εκεί αρκετοί στόπερ - και ως προς τους εξτρέμ μέχρι τώρα τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καλά από αγωνιστικής πλευράς και δεν υπάρχει ο παίκτης που να αποτελεί την αγωνιστική σταθερά. Εάν θεωρήσουμε πως ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι ο winger που έχει ανέβει αγωνιστικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ευπάθειά του στους τραυματισμούς. Όσο για τον Χάμες προφανώς και δεν είναι καθαρόαιμος εξτρέμ.

Άρα ο Ολυμπιακός για να... μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό θα βασιστεί πολύ στο κέντρο του. Για την ακρίβεια θα βασιστεί ξανά στο κέντρο του. Για ακόμα μία αναμέτρηση.

ΒΡΣΑΛΙΚΟ1

Χρειάζεται δυο ακραίους μπακ τον Ιανουάριο για να βγει η σεζόν

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει μεταγραφές που του βγαίνουν για τα καλά όπως του Χάμες Ροντρίγκες, έχει όμως και προσθήκες των οποίων το πρόσημο δεν είναι θετικό όπως του Βρσάλικο.

Στη δεξιά πλευρά της άμυνας το βασικό πλάνο ήταν Βρσάλικο + Άβιλα αλλά λόγω των θεμάτων ετοιμότητας του Κροάτη αλλά και της εικόνας του, έμεινε βασικά ο Άβιλα συν τις βοήθειες από τον Βρουσάι. Αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ παραμένει ένας από τους παίκτες με τς περισσότερες συμμετοχές εφέτος στον Ολυμπιακό. Έχει αποκτηθεί για εκεί βέβαια ο Μαρσέλο που διάθεση και... δίψα να βοηθήσει έχει και ο Μίτσελ έχει προσπαθήσει να τον εντάξει όσο περισσότερο γίνεται στο αγωνιστικό σχέδιο της ομάδας. Παρόλα αυτά ο Ρέαμπτσιουκ συνεχίζει να σηκώνει το βάρος της αριστερής πλευράς.

Υπό αυτές τις αγωνιστικές συνθήκες το υπόλοιπο της σεζόν δεν μπορεί να βγει. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τουλάχιστον δύο παίκτες στο ενεργό αγωνιστικό του σχέδιο για κάθε πλευρά της άμυνας. Οι πληροφορίες δε από το εξωτερικό για αναζήτηση παίκτη στη δεξιά πλευρά της άμυνας δείχνουν πως στον πειραϊκό σύλλογο το... ψάχνουν για τη θέση του ακραίου μπακ ενόψει Γενάρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.