Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στο Φάληρο και μετά Μουντιάλ

Newsroom
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στο Φάληρο και μετά Μουντιάλ

bet365

Με το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (19:30 Cosmote Sports 1) ολοκληρώνεται η 2η ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, ένα ματς στο οποίο και οι δύο ομάδες «καίγονται» για βαθμούς.

Με ένα ένα μεγάλο ντέρμπι ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος ή για την ακρίβεια η 2η ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Στο Καραϊσκάκης στις 19:30 (Cosmote Sports 1), ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες καίγονται για βαθμούς, ειδικά αν πριν (17:15), ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει του Ατρομήτου στην Λεωφόρο.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται 10 βαθμούς πίσω από τους «πράσινους» και θέλουν τη νίκη όχι μόνο για το γόητρο, αλλά είτε για να παραμείνουν σε αυτή την διαφορά, είτε και για να μειώσουν να το «τριφύλλι» δεν κερδίσει τους Περιστεριώτες. Στα αγωνιστικά για τους «ερυθρόλευκους», εκτός αποστολής έμεινε και πάλι ο Μαρσέλο, όπως και οι Σισέ, Ουσεϊνού Μπα, Κούντε, Ουί Τζο, Αμπουμπακάρ Καμαρά και φυσικά ο τραυματίας Βαλμπουενά. Συγκεκριμένα την αποστολή του Ολυμπιακού για το μεγάλο αυτό ντέρμπι αποτελούν οι: Αγκιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος, Άβιλα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπομ Χουάνγκ , Χάμες Ροντρίγκες, Γκάρι Ροντρίγκες, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης και Βρουσάι.

Τη νίκη θέλουν πάντως και οι φιλοξενούμενοι. Όχι μόνο γιατί κάθε νίκη σε ντέρμπι είναι σημαντική, αλλά και γιατί δεν θέλουν να δουν τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει από τους 6 βαθμούς που είναι τώρα η διαφορά τους με τους «πράσινους», ενώ αν στραβοπατήσει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κερδίσει η Ένωση, τότε θα μειωθεί και άλλο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Στα αγωνιστικά των «κιτρινόμαυρων», όπως αναμενόταν οριστικά εκτός έμεινε ο Σιμάνσκι, με τον Βίντα να επιστρέφει στη διάθεση του Αλμέιδα στην άμυνα, ενώ στον πάγκο θα είναι και ο Φαν Βέερτ. Συγκεκριμένα την αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελούν οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Τα στατιστικά

Πάμε τώρα όπως κάνουμε σε κάθε ντέρμπι, να δούμε το μεγάλο αυτό παιχνίδι με την βοήθεια των στατιστικών της Sofascore, ξεκινώντας με τα νούμερα των δύο ομάδων. Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός στα 12 πρώτα του ματς στο πρωτάθλημα μετράει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η φιλοξενούμενη ΑΕΚ 9-1-2 αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σκοράρει 18 φορές και οι «κιτρινόμαυροι» 23, ενώ στην άμυνα οι αριθμοί είναι 8-5. Στην κατοχή μπάλα η διαφορά είναι εξαιρετικά μικρή με τον Ολυμπιακό να την έχει για 60.2% μέσο όρο και η ΑΕΚ 60.5%, ενώ τέλος κανένας δεν έχει δεχθεί κόκκινη με τις κίτρινες να είναι 15 για τους Πειραιώτες και 23 για τους Αθηναίους.

Μπακαμπού

Πάμε στους παίκτες ξεκινώντας από τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί σε 8 αγώνες, έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ. Παίζει 63 λεπτά κατά μέσο όρο, με την συχνότητά του στο σκοράρισμα να φτάνει τα 127 λεπτά και συνολικά σε κάθε παιχνίδι η μπάλα περνάει από τα πόδια του 15.4 φορές, όσες δηλαδή και οι επαφές που έχει μαζί της.

Λιβάι Γκαρσία

Στην αντίπερα όχθη και συγκεκριμένα στη θέση του σέντερ φορ υπάρχει ο Λιβάι Γκαρσία, (που φέτος με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο αγωνίζεται ως φουνταριστός. Ο Γκαρσία στα 12 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος με την ΑΕΚ έχει σκοράρει 7 φορές και έχει δώσει και 1 ασίστ. Παίζει 72 λεπτά μέσο όρο και σε κάθε παιχνίδι δημιουργεί 3 ευκαιρίες, έχοντας πάντα ανά παιχνίδι 27.3 επαφές με τη μπάλα, με τους αριθμούς να δείχνουν πόσο κομβικός είναι για την Ένωση.

Χάμες Ροντρίγκες

Συνεχίζουμε με τους παίκτες πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό και τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός είναι το μεγάλο όνομα των «ερυθρόλευκων», κάτι που δείχνει και μέσα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί σε 7 αγώνες έχοντας 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Έχει σε κάθε παιχνίδι 2.9 πάσες κλειδιά και 39.3 πετυχημένες πάσες. Από την στιγμή που μπήκε στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού όλο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του, έχοντας συνολικά 60.3 επαφές σε κάθε ματς.

Γκατσίνοβιτς

Από την άλλη για την ΑΕΚ ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτης της την φετινή χρονιά είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος κάνει εξαιρετική χρονιά και σε 11 παιχνίδια μετράει 4 γκολ και 2 ασίστ, παίζοντας 74 λεπτά μέσο όρο. Σε κάθε ματς δίνει 24 πετυχημένες πάσες, ενώ έχει αντίστοιχα 46.4 επαφές. Τέλος δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδια του, καθώς έχει μέσο όρο 2.6 σουτ στο παιχνίδι.

Ελ Αραμπί

Πάμε τώρα να δούμε τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Σέρχιο Αραούχο σχετικά με το τι έχουν κάνει στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Αρχικά ο Μαροκινός επιθετικός έχει παίξει απέναντι στην Ένωση σε 13 παιχνίδια μετρώντας 9 γκολ και 2 ασίστ, δείχνοντας ότι του «πάει» πολύ αυτός ο αντίπαλος. Μάλιστα έχει φύγει νικητές στα 10 από τα 13 παιχνίδια κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» ένα καθόλου άσχημο ποσοστό που φτάνει 76.9%.

Αραούχο

Από την άλλη ο Αργεντινός επιθετικός και αρχηγός της Ένωσης έχει παίξει 11 φορές κόντρα στους Πειραιώτες έχοντας 5 γκολ και 1 ασίστ. Όσον αφορά τις νίκες και τις ήττες, ο Αραούχο έχει φύγει χαμογελαστός από τα συγκεκριμένα ντέρμπι 5 φορές και στεναχωρημένος 4, ενώ 2 παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα. Έχει δηλαδή ποσοστό νικών 45.4%.

top 5 Ολυμπιακού

Και κλείνουμε με το top-5 των δύο ομάδων, όσον αφορά πάντα τις βαθμολογίες της Sofascore, ξεκινώντας με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό. Στην κορυφή βρίσκουμε τον Χάμες Ροντρίγκες με 7.56, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να ακολουθεί με 7.30, τον Χουνάν Ιν-Μπέομ να έχει 7.26, τον Πεπ Μπιέλ 7.11 και την πεντάδα να κλείνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με 7.03.

top 5 ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ πρώτος στην αντίστοιχη λίστα είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με 7.37 ή για την ακρίβεια πρώτος μαζί με τον Άρνολντ Μουκουντί που έχει επίσης 7.37. Τρίτος είναι ο Λιβάι Γκαρσία με 7.23, ο οποίος ισοβαθμεί μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο που έχει επίσης 7.23 και την πεντάδα συμπληρώνει ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς για την Ένωση, Νίκλας Ελίασον που έχει 7.13.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Οι πιθανές ενδεκάδες

Και πάμε στις πιθανές ενδεκάδες. Αρχικά ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κόντρα στους «πράσινους»ο Μίτσελ είχε το 4-2-3-1 και παρέταξε τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Άβιλα, αριστερός ο Ρέαμπτσουκ και ο Παπασταθόπουλος με τον Ντόι οι δύο στόπερ. Οι Εμβιλά και Χουάνγκ οι δύο κεντρικοί μέσοι (εξάρι ο πρώτος και οκτάρι ο 2ος).

Ο Χάμες επιτελικός μέσος, αριστερός εξτρέμ ο Μπιέλ δεξιός ο Μασούρας και... φουνταριστός ο Μπακαμπού. Αυτά ήταν τα βασικά του πλάνα με τον Παναθηναϊκό που δεν φαίνεται ότι θα διαφοροποιηθούν - τουλάχιστον σε... ακραίο βαθμό - με την ΑΕΚ. Υπάρχει ένα ερώτημα για το δεξί άκρο της άμυνας και το εάν ξεκινήσει εκεί ο Άβιλα ή ένας εκ των Ανδρούτσου - Βρουσάι και το εάν είναι φορ ο Μπακαμπού ή ο Αραμπί.

Όσον αφορά την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, θα παραταχθεί με 4-4-1-1 ή 4-5-1 αν προτιμάτε. Ο Αθανασιάδης αναμένεται να είναι στο τέρμα, οι Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα θα πλαισιώσουν από αριστερά προς τα δεξιά την άμυνα, «εξάρι» θα είναι ή ο Γιόνσον ή ο Γαλανόπουλος, λίγο πιο μπροστά στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Πινέδα, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Άμραμπατ, και στην επίθεση ο Αραούχο πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα