Ολυμπιακός: Το σημαντικό σταυροδρόμι και η εποχή που με πολύ σωστή διαδικασία είχε κλείσει νωρίτερα τον Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Το σημαντικό σταυροδρόμι και η εποχή που με πολύ σωστή διαδικασία είχε κλείσει νωρίτερα τον Μαρτίνς

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το σημαντικό σταυροδρόμι και η εποχή που με πολύ σωστή διαδικασία είχε κλείσει νωρίτερα τον Μαρτίνς

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι σε μία όχι και τόσο εύκολη διαδικασία αυτήν την περίοδο σε σχέση με την επόμενη ημέρα του μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Θα πρέπει για ακόμα μία φορά να είμαστε ξεκάθαροι στο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει επικοινωνήσει το παραμικρό σχετικά με το εάν υπάρχει ή όχι θέμα Μίτσελ μετά την ήττα της ομάδας με 3-0 από την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Ούτε έχει βγάλει προς τα έξω τέτοιο ζήτημα, ανεπίσημα ή επίσημα. Έχοντας κάνει τη σχετική και απαραίτητη διευκρίνιση θα εστιάσουμε στο ότι τον Ολυμπιακό τον περιμένει μία δύσκολη συνέχεια σε μία χρονιά που φυσικά δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Και εάν για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με ένα τέτοιο σκορ είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι για την ομάδα των Πειραιωτών υπάρχει η συνέχεια του Πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 1 αλλά και τα play offs. Άρα υπάρχει ακόμα αγωνιστικός... δρόμος να διανυθεί. Έχει διαδρομή ακόμα μπροστά του.

Έχει ακόμα ματς αλλά και καλές και δυνατές αγωνιστικές... μάχες για να δώσει. Και μπορεί να... τσαλακώθηκε αγωνιστικά από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως δεν έχει άλλη επιλογή από το να δει το τι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει και το πως μπορεί να κάνει το come back του.

ΜΙΤΣΕΛ1

 

Η ιστορία με Μαρτίνς το 2018 και η πολύ σωστή διαδικασία επιλογής του που είχε πετύχει και μπορεί να ξαναγίνει

Για τον κόουτς Μίτσελ προφανώς και έχουν γραφτεί πολλά. Αυτές τις ημέρες και μετά το κοουτσάρισμά του με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο της κριτικής. Με την ΑΕΚ βρέθηκε και ο ίδιος σε πολύ κακή βραδιά, οπότε ήταν λογικό και επόμενο αυτό. Είναι και τέτοιο σκορ το 3-0 και τέτοια τα λάθη που έγιναν οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση είναι σαν να έχει βρεθεί σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι ή σαν να ετοιμάζεται να βρεθεί σε αυτό. Δεν είναι μόνο το εάν ο Ισπανός τελειώσει ή όχι την τρέχουσα σεζόν. Αυτό προφανώς θα το κρίνει και θα το αποφασίσει η ΠΑΕ. Είναι και η επόμενη χρονιά.

Εδώ υπάρχει λοιπόν μία δεδομένη παράμετρος που έχουμε θίξει ξανά: εάν ο Ολυμπιακός βλέπει ή όχι προοπτική με τον Μίτσελ στον πάγκο του. Εάν δεν βλέπει, εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε αναγκαστικά θα βρεθεί σε μία κατάσταση στην προ Μαρτίνς εποχή. Τότε δηλαδή που έκανε έρευνα αγοράς και κατέληξε στον Πορτογάλο τεχνικό μήνα Απρίλιο. Με μία πολύ σωστή και σοβαρή διαδικασία που του βγήκε. Που πέτυχε.

Έναν Πέδρο Μαρτίνς για τον οποίο είχε κάνει scouting, έχοντας ξεχωρίσει τη συγκεκριμένη περίπτωση αρκετό καιρό πριν. Ήταν Απρίλιος του 2018 όταν επισημοποιήθηκε το deal του με τον Μαρτίνς για να δει την ομάδα και βέβαια να αναλάβει να την... τρέξει για την επόμενη χρονιά. Τον Πορτογάλο που θα γινόταν ο μακροβιότερος τεχνικός του ever και θα του έφερνε τίτλους αλλά και σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές. Ένα μοντέλο δηλαδή που το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός και του βγήκε. Που του πέτυχε. Και που μπορεί να το κάνει ξανά.

Και είναι ένα μοντέλο στο οποίο μπορεί κάλλιστα να οδηγηθεί ξανά. Υπό την προϋπόθεση βέβαια να καταλήξει οριστικά στο τι θέλει να κάνει με τον Μίτσελ όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και με φόντο τη νέα χρονιά.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.