Ολυμπιακός: Η δημιουργία των «μπέμπηδων» του Συλαϊδόπουλου είναι προϊόν δουλειάς και αποτέλεσμα επενδύσεων

Ολυμπιακός: Η δημιουργία των «μπέμπηδων» του Συλαϊδόπουλου είναι προϊόν δουλειάς και αποτέλεσμα επενδύσεων

Δημήτρης Τομαράς
Οι Νέοι του Ολυμπιακού με Ίντερ

bet365

Η πολύ πρόσφατη επιτυχία της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού με την Ίντερ αποτελεί ένα αποτέλεσμα μακράς προσπάθειας της διοίκησης της ΠΑΕ αλλά και σημαντικών επενδύσεων.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτό που είχε διαμηνύσει σε όλους ήταν πως ένας μεγάλος και βασικός στόχος του είναι να δει μία ομάδα με ποδοσφαιριστές βγαλμένους μέσα από τα σπλάχνα του συλλόγου. Δηλαδή με παίκτες οι οποίοι έχουν περάσει από την Ακαδημία και ξέρουν καλά τι αντιπροσωπεύει η ερυθρόλευκη φανέλα. Με αφορμή τη σπουδαία και μεγάλη πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού με την Ίντερ αυτός ο στόχος αναδεικνύεται ξανά και πιο έντονα από ποτέ.

Φυσικά για να μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα η Ακαδημία, έγιναν και πολλές επενδύσεις από την πλευρά της διοίκησης και του ίδιου του Μαρινάκη βέβαια. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την Ακαδημία. Πρώτα απ' όλα, ο Ολυμπιακός έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο προπονητικό κέντρο στον Ρέντη. Δεν είναι μόνο οι χώροι της πρώτης ομάδας που βελτιώνονται συνεχώς, αλλά και για την Ακαδημία έχουν γίνει επενδύσεις στις εγκαταστάσεις.

Οι μικροί έχουν το δικό τους γυμναστήριο, τους δικούς τους ξενώνες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί και νέα γήπεδα για να προπονούνται τα τμήματα Ακαδημίας. Ακαδημίες απ' όπου έχουν ξεπηδήσει παίκτες που πήραν μετά σημαντικές μεταγραφές στο εξωτερικό ή έφυγαν για το εξωτερικό. Ενδεικτικά ορισμένοι εξ αυτών είναι οι Τσιμίκας, Ρέτσος, Λυκογιάννης, Νικολάου, Φετφατζίδης, Λάτσι, Σιώπης, Βέργος, Ιωαννίδης, Διαμαντάκος, Βρουσάι, Ανδρούτσος, Σάλιακας και άλλοι πολλοί ακόμα. Μάλιστα η μεταγραφή του Ρέτσου στη Λεβερκούζεν ακόμη αποτελεί ρεκόρ πώλησης για Έλληνα ποδοσφαιριστή σε ομάδα της Ευρώπης.

Όπως είναι φυσικό και λογικό βέβαια τα φώτα της δημοσιότητας έχουν κλέψει τώρα οι Νέοι του Ολυμπιακού, μετά την πρόκριση που πέτυχαν επί της Ίντερ, στους «16» του Youth League. Οι πιτσιρικάδες των Πειραιωτών που έβγαλαν πάθος, αποφασιστικότητα αλλά και μία εικόνα που άρεσε τόσο στον κόσμο. Μία ομάδα η οποία δουλεύεται στον Ρέντη εδώ και δύο χρόνια από τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και τους συνεργάτες του.

Ο Ολυμπιακός από μέρους του έχει φροντίσει να «δέσει» με συμβόλαια τους ποδοσφαιριστές του τμήματος των Νέων, επιβραβεύοντας έτσι τα παιδιά για τη δουλειά τους και παράλληλα αναγνωρίζοντας την εξέλιξη που έχουν. Είναι τα αδέρφια Κωστούλα, με τον Μπάμπη να έχει πάρει το μεγαλύτερο... μπουστάρισμα αυτήν τη στιγμή αφού είναι επιθετικός και φαίνεται περισσότερο, ενώ είναι μόλις 17 ετών.

Στην ίδια ηλικία είναι και ο Μουζακίτης στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Είναι ο κεντρικός αμυντικός Κουτσίδης, ο μέσος Παπακανέλλος και όλοι αυτοί οι παίκτες εκτός από τους Νέους στην Ευρώπη, αγωνίζονται ως βασικοί και στη δεύτερη ομάδα και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Super League 2. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα παιδιά. Υπάρχει ακόμα ο τερματοφύλακας Σίνα που έδειξε την αξία του κόντρα στην Ίντερ, ο Πνευμονίδης, ο αρχηγός των Νέων Κουτσογούλας, ο Λιατσικούρας, ο Μπάκουλας, ο Πρεκατές και πόσα άλλα παιδιά που έρχονται από πίσω και είναι σε μικρότερη ηλικία στο τμήμα των Νέων, αλλά και στους Κ17 και Κ15, των Δημήτρη Μαυρογενίδη και Τάσου Πάντου, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο τεχνικών των Ακαδημιών πάντως ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος - που ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός στην πρώτη ομάδα για το ματς με τον ΟΦΗ - έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τους Νέους του Ολυμπιακού και τώρα έχει προκριθεί η ομάδα του στους «16» του Youth League. Επίσης ο Αριέλ Ιμπαγάσα στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού έχει παρουσιάσει πολύ καλά δείγματα γραφής. Σε μία β' ομάδα όπου βρίσκεται και ο Γιάννης Μανιάτης ως στέλεχός της (διευθυντής της) έχοντας υπάρξει αρχηγός του Ολυμπιακού και γνωρίζοντας καλά τον Οργανισμό. Από τους Νέους παλαιότερα έχει περάσει και ο Βασίλης Βούζας (που επίσης είχε θητεία και στην α' ομάδα). Είναι τώρα προπονητής στην Κύπρο και στην Ακαδημία του Ολυμπιακού ανέβασε την αξία του με τα συνεχόμενα πρωταθλήματα που κατέκτησε με την ομάδα Νέων, αλλά και τις μεγάλες νίκες που έκαναν οι Πειραιώτες στο Youth League.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα