Η δύσκολη θέση του Ολυμπιακού για τον Έσε και το ξαφνικό με Ελ Κααμπί!

Η δύσκολη θέση του Ολυμπιακού για τον Έσε και το ξαφνικό με Ελ Κααμπί!

Η δύσκολη θέση του Ολυμπιακού για τον Έσε και το ξαφνικό με Ελ Κααμπί!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta την κατάσταση στον Ολυμπιακό με τον Έσε και τους…Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Πόρτο έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή ομάδα που απαγόρευσε τη συμμετοχή παίκτη της, του κεντρικού χαφ Βαρέλα, με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής Κ23 ετών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μέσα στο καλοκαίρι.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός τώρα που όλες οι πληροφορίες από το Μπουένος Άϊρες λένε ότι με το «όχι» για τον Βαρέλα, τη θέση του στην 18άδα θα πάρει ο…δικός μας, ο Έσε. Η θέση του Ολυμπιακού, έτσι όπως τουλάχιστον εγώ το βλέπω, είναι δύσκολη με την περίπτωση του 22χρονου Αργεντίνου.

Από τη μία είναι τιμητικό να βρίσκεται ένας παίκτης του έστω στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής (στην οποία μεταξύ άλλων θα παίξει κι ο Οταμέντι της Μπενφίκα, καθότι υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης και τριών παικτών άνω των 23 ετών). Ανεβαίνει έτσι και η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται μπροστά στο ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να φτάσει κάποια προσφορά από το εξωτερικό για τον πολύ καλό αυτόν κεντρικό χαφ.

Από την άλλη, με τον Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημαίνει ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στη διάθεση του τον παίκτη στην προετοιμασία ούτε μία ημέρα! Κι επιπλέον ο παίκτης γυρίζοντας στον Ολυμπιακό θα είναι κουρασμένος πριν καν ξεκινήσει η σεζόν! Ήδη, αντί να πάει για διακοπές μετά το φινάλε της σεζόν της φετινής, ήταν στην προετοιμασία της Κ23 της Αργεντινής κι έπαιξε σε δύο φιλικά με την Παραγουάη. Μιλάμε δε για τον κατ’ εξοχήν παίκτη του Ολυμπιακού που χρειάζεται ανάσες το καλοκαίρι, αφού έπαιζε ακατάπαυστα. Και έτρεχε ακατάπαυστα.

 

Ο Εσε

Λογικά ο Ολυμπιακός θα ρωτήσει τον Μεντιλίμπαρ για το τι πρέπει να κάνει ο σύλλογος με την περίπτωση του Έσε. Όπως θα ρωτήσει και τον Έσε. Δεν ξέρω αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω οι Αργεντίνοι, αλλά τα σχετικά ρεπορτάζ στο Μπουένος Άιρες υπονοούν ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει την άδεια του στον παίκτη του. Να υπενθυμίσω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εκτός ημερομηνιών ΦΙΦΑ, άρα δεν είναι υποχρεωμένες οι ομάδες να αφήνουν τους παίκτες τους να πάνε με τις Εθνικές τους. Έτσι, προέκυψε η άρνηση της Πόρτο.

Κάποιος μπορεί εύκολα να πει ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να τον αφήσει να πάει στο Παρίσι τον Έσε. Από την άλλη, τι κάνεις εάν ο παίκτης επιμένει να θέλει να πάει να παίξει για ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο;…

Άσχετο: Ο Μουνιέ της Μπρεστ είναι ένας σέντερ φορ που πραγματικά ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το ιδανικό στιλ που ζητάει ο Μεντιλίμπαρ, αλλά το πλησιάζει. Όμως τον θέλει πολύ και η ομάδα του…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Όλα τα είχε ο Ολυμπιακός, αυτό το ξαφνικό του έλειπε. Να πρέπει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ο Ελ Κααμπί!

Ο Ελ Καμπί

Όπως προκύπτει από το Μαρόκο, ο ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας Κ23 που θα πάει στο Παρίσι, ο Ταρίκ Σεκτιουί, γνωστοποίησε ότι θα πάρει έναν «υπερήλικα», όπως έχει δικαίωμα να κάνει, για τη θέση του σέντερ φορ. Και ότι υποψήφιοι είναι ο Ελ Νεσίρι της Σεβίλλης, ο Σοφιάν Ραχίμι της Αλ Αίν κι ο Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού!

Με τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού να έτρεχε κι αυτός το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου να παίζει στην Εθνική του, σε δύο ματς της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου…

Και για το τέλος ένα 👏

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.