Παναθηναϊκός: Έδειξε το 4-2-3-1 ως διάταξη ο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Έδειξε το 4-2-3-1 ως διάταξη ο Αλόνσο

Ο Αλόνσο στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού
Ο Ντιέγκο Αλόνσο σε άσκηση τακτικής έδειξε πως έχει στο μυαλό του, το 4-2-3-1 ως διάταξη, σε μία προπόνηση που η πίεση είχε και πάλι την... τιμητική της. Άσκηση με νερό για τους τερματοφύλακες. Αποστολή στην Αυστρία: Νίκος Αθανασίου.

Η διάταξη για κάθε ποδοσφαιρικό σύνολο λέει λίγα, πολύ λίγα για την αγωνιστική του ταυτότητα, καθώς αναφέρεται απλά σε τοποθετήσεις στο γήπεδο υπό καθεστώς στατικότητας και όχι δυναμικής.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο για τον δικό του Παναθηναϊκό έχει ορίσει ως κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης που θέλει να δημιουργήσει τα εξής: Πίεση, ένταση, καθετότητα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός όσον αφορά την διάταξη έδειξε να έχει στο μυαλό του, το 4-2-3-1. Στην άσκηση τακτικής στα 2/3 του γηπέδου, με την οποία ολοκληρώθηκε το απογευματινό πρόγραμμα είχε τοποθετήσει έτσι τους παίκτες, με τις ομάδες να είναι οι εξής:

Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Αράο, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς, Νταμπίζας.

Πράσινη: Καρακασίδης, Γεντβάι, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Ζέκα, Κρυπαράκος, Τρουιγέ, Νίκας, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

Το διπλό ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1, με γκολ των Γερεμέγεφ και Τζούρισιτς.

Καθόλη την διάρκεια αυτής της άσκησης ο Αλόνσο ζητούσε συνεχώς άμεσο πρέσινγκ όταν μία από τις ομάδες έχανε την μπάλα.

Υπήρχαν στιγμές που οι ''πράσινοι'' έπεφταν σαν... καμικάζι πάνω στην μπάλα για να την επανακτήσουν και σε αυτό το συστατικό δουλεύει πάρα πολύ εδώ στο Σλάντμινγκ ο Λατινοαμερικανός κόουτς.

Η μπάλα να φεύγει κάθετα, γρήγορα και άμεσα ήταν τα ζητούμενα στην ανάπτυξη.

To πρόγραμμα ξεκίνησε με δυνατό ημίωρο στο γυμναστήριο και συνεχίστηκε με ένα είδους rondo το οποίο ήταν αρχικά 4vs2 σε πάρα πολύ μικρό χώρο και όταν οι τέσσερις έχαναν την μπάλα γινόταν 6vs4 με τέσσερις παίκτες εξωτερικά του αρχικού κύκλου(δύο επαφές αρχικά, μία στη συνέχεια).

Η ομάδα που έκλεβε την μπάλα είχε την δυνατότητα να σκοράρει σε μία από τις τέσσερις μικρές εστίες.

Πάντως, όλα τα λεφτά ήταν το πρόγραμμα των τερματοφυλάκων υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μουντάκη, ο οποίος επιστράτευσε μία μάνικα και χρησιμοποίησε την υψηλή πίεση του νερού και τις συνθήκες που αυτό διαμορφώνει στο χορτάρι, για να κάνει ακόμη πιο δύσκολες και ρεαλιστικές τις καταστάσεις προπόνησης των γκολκίπερς.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα