ΠΑΟΚ: Μία εβδομάδα, μισό καλοκαίρι για τον Δικέφαλο του Βορρά

ΠΑΟΚ: Μία εβδομάδα, μισό καλοκαίρι για τον Δικέφαλο του Βορρά

ΠΑΟΚ: Μία εβδομάδα, μισό καλοκαίρι για τον Δικέφαλο του Βορρά

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά του πολύ κινητικού ΠΑΟΚ και αναφέρεται στις σημαντικές εκκρεμότητες για να αυξήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας τις πιθανότητες παρουσίας του στα γκρουπ του Champions League.

Όπως όλοι διαπιστώνουν ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ είναι μέχρι τώρα και ο πρωταγωνιστής της μεταγραφικής περιόδου. Είναι σίγουρα ο πιο κινητικός, αυτός που δείχνει να «τρέχει» τις πιο πολλές υποθέσεις.

Μέχρι προχθές σημείωνα ότι ο ΠΑΟΚ με τις κινήσεις που κάνει, έχει τις καλύτερες βάσεις σε σχέση με όλους τους ανταγωνιστές του. Δεν πρόκειται να το διαφοροποιήσω, αλλά αισθάνομαι ότι ειδικά αυτή την εβδομάδα· πρέπει να δούμε και άλλες παραμέτρους των μεταγραφικών του Δικεφάλου.

Πάμε πάλι τα βασικά: Για τον ΠΑΟΚ τώρα το καλοκαίρι υπάρχουν ΜΟΝΟ τα προκριματικά του Champions League. Γι αυτά ετοιμάζεται, έχοντας αποφασίσει ότι θα αυξήσει τις πιθανότητές του για επιτυχία αν ΔΕΝ κάνει πολλές αλλαγές στον επιτυχημένο του κορμό κι αν ταυτόχρονα ενισχυθεί σε μερικές-λίγες, κομβικές θέσεις.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω υπάρχει και ο παράγοντας… χρόνος. Ο ΠΑΟΚ όφειλε και οφείλει να πετύχει τους μεταγραφικούς του στόχους σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση να έχει συμπληρωμένο το ρόστερ του κατά 90% στο ξεκίνημα και κυρίως στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τι γίνεται μέχρι τώρα;

Απολογισμός ισορροπίας

Σήμερα που γράφουμε ο ΠΑΟΚ έχει αποδυναμωθεί στην επίθεση. Είχε Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμα και τώρα έμειναν οι δύο με την ομάδα να συνεχίζει τη δύσκολη αναζήτηση βασικού.

Στους μεσοεπιθετικούς και στην πολύ δυνατή του γραμμή, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε κανέναν από τους παικταράδες που είχε και προς το παρόν δεν πήρε τον έκτο που του λείπει.

Στα χαφ του άξονα η ομάδα δεν έχει Μεϊτέ (άντε και τον Μάρκος Αντόνιο) και απέκτησε τον Καμαρά, ενώ παραμένουν οι άλλοι.

Στην άμυνα ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον Κεντζιόρα και απέκτησε τον Θυμιάνη.

Στο τέρμα έφυγε ο Ζίβκοβιτς και αποκτήθηκε ο Τσιφτσής.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα έγραψα… Τα βλέπω όλα πολύ παρατηρητικά και σκεπτόμενος την περίοδο που διανύουμε, πρέπει να σημειώσω ότι η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη.

Σήμερα Τετάρτη 26/6 δεν μπορούμε να γράψουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί και έχουμε μία αμφιβολία μην τυχόν χωρίς τους Κεντζιόρα, Μεϊτέ, Τζίμα, ακόμη και τον Ζίβκοβιτς, η ομάδα έχει αποδυναμωθεί. Σε κάθε σκέψη υπολογίζουμε και το χρονικό σημείο, αφού είμαστε εφτά μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας και πέντε μέρες πριν την κρίσιμη έναρξη του βασικού σταδίου.

Είναι επίσης βέβαιο ότι αν αύριο ή μέχρι την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ κλείσει τον Κεντζιόρα και τον χαφ, τότε όλα θα είναι πολύ καλά, σχεδόν τέλεια σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Αν βέβαια η ομάδα αναχωρήσει στην Ολλανδία χωρίς λύση στις δύο θέσεις (άρα αποδυναμωμένη) τότε κι’ εμείς θα υποστούμε τα… συνηθισμένα, ξινά, καλοκαιρινά μούτρα του Λουτσέσκου. (Για δυο-τρεις μέρες ας είναι στραβωμένος. Το αντέχω ακόμη και για το…γούρι).

Οι υποθέσεις μια προς μια

Ας δούμε τι εκκρεμεί για τον ΠΑΟΚ στα πιο επίκαιρα και τρέχοντα θέματα.

Κεντζιόρα: Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με τον Πολωνό και έχει διαφορά με τους Ουκρανούς της Ντιναμό Κιέβου. Δε νομίζω ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Θα κλείσει ο παίκτης, αλλά το… πότε δεν ξέρω και το τονίζω γιατί εξ αρχής γράψαμε ότι και το timing παίζει ρόλο.

Χαφ: Δεν γράφω Μεϊτέ γιατί με τον συγκεκριμένο ο ΠΑΟΚ την «πάτησε» και έχασε χρόνο. Τώρα τι γίνεται όμως, που ο προπονητής θέλει πιο πολύ χρόνο να δέσει το ολοκαίνουριο κέντρο το οποίο θα έχει και Καμαρά, Εκτός κι αν βρεθεί μία μέση λύση, μία πολύ έξυπνη λύση.

Φορ: Δεν κατάλαβα ακόμη πώς ο ΠΑΟΚ πιστεύει στη λύση Μπρέθγουεϊτ; Ο πετυχημένος στη Segunda φορ, είναι ελεύθερος και ψάχνει συμβόλαιο άνω των δύο εκατομμυρίων… Εδώ είναι πιο βέβαιο ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, αν και ο ΠΑΟΚ έδωσε από νωρίς τον Τζίμα χωρίς να έχει διασφαλίσει τρίτο φορ. Για τον οποίο Τζίμα, αλήθεια σας γράφω, ότι δεν είναι απίθανο του χρόνου το καλοκαίρι να βρεθούν 18-20 εκατομμύρια και να παραχωρηθεί. Τόσο πολύ τον πιστεύω. Καλό θα είναι αυτό; Κακό θα είναι; Δεν ξέρω…

Ελπίζω ότι την Κυριακή από εδώ στη Θεσσαλονίκη ή τη Δευτέρα από το Χορστ της Ολλανδίας όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα και πιο δρομολογημένα προς το συμφέρον της ομάδας η οποία έχει ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι και πρέπει να κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό που της λείπει. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά… οκ. Είναι και… κάπως για τον ΠΑΟΚ να είναι από τους ελάχιστους στους 50-60 της UEFA που δεν έχουν παίξει στη φάση των ομίλων…

Με Σαββίδη και Λουτσέσκου όλα έχουν γίνει, μπορεί να συμβεί κι αυτό για τον ΠΑΟΚ… Μπορεί και πρέπει, γιατί το αξίζει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.