Ολυμπιακός: Ο Ιμπόρα ήταν ο Ορμπάιθ του 2024, ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό διαμάντι (vids)

Ολυμπιακός: Ο Ιμπόρα ήταν ο Ορμπάιθ του 2024, ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό διαμάντι (vids)

Ολυμπιακός: Ο Ιμπόρα ήταν ο Ορμπάιθ του 2024, ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό διαμάντι (vids)

bet365

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έμεινε έναν χρόνο στον Ολυμπιακό. Δηλαδή όσο είχε μείνει και ο Πάμπλο Ορμπάιθ. Δύο τόσο σημαντικοί παίκτες παρότι δεν βρέθηκαν 2ο χρόνο στον πειραϊκό σύλλογο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός έχει τη σημαντική του ιστορία με καλούς χαφ αλλά και πολύ καλούς μέσους από την Ισπανία. Ένας τέτοιος ήταν ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ένας... προπονητής στο γήπεδο, ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι και ένας παίκτης που στο 2ο σκέλος της σεζόν και προς το τελείωμά της απέδειξε σε όλους την αξία του και ειδικά σε όσους τον είχαν αμφισβητήσει ή τον θεωρούσαν ακόμα και... τελειωμένο σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Ο Ιμπόρα αποδείχθηκε κομβικότατος, μαχητής και ένας παίκτης που συνέβαλλε αισθητά στον χώρο του άξονα για τον Ολυμπιακό. Και το έκανε πειστικά και σε αυτήν τη... μαγική πορεία του Conference League.

Ήταν ουσιαστικά η πρώτη χρονικά μεταγραφή του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν. Η πρώτη μαζί με τον Κίνι. Ήρθε σε ένα καθεστώς αμφισβήτησης κυρίως ως προς την ηλικία του και φεύγει ως ένας κύριος και ένας παίκτης που κανένας δεν έχει να του προσάψει τίποτα. Δείχνοντας σε όλους πώς πολλές φορές η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Ο Ιμπόρα παικτικά δεν ήταν σαν τον Ορμπάιθ. Αποδείχθηκε όμως το ίδιο σημαντικός με τον συμπατριώτη του που επίσης είχε μείνει έναν χρόνο. Ήταν το 2011-2012 στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε τότε. Ισπανός τεχνικός και τότε και Ισπανός και τώρα. Χωρίς υπερβολή ο Ιμπόρα είναι ο Ορμπάιθ του 2024 για τον Ολυμπιακό.

Το story του απόλυτου come back για τον Βιθέντε

Βόλος - Ολυμπιακός 2-2. Ένα ματς που πλέον πολύ λίγοι το θυμούνται. Ένας αγώνας που κόστισε βαθμούς στον Ολυμπιακό και ο Ιμπόρα ήταν βασικός κάνοντας πέναλτι στον αγώνα αυτόν. Από εκείνον τον αγώνα στις αρχές Δεκεμβρίου ο Ιμπόρα θα ξαναέπαιζε στο Πρωτάθλημα στις 10 Φλεβάρη.

Θα μπορούσε να ήταν ένα ματς που να έσβηνε τις όποιες... ελπίδες του για να ξαναπάρει χρόνο στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος όμως τον Γενάρη ήταν κατηγορηματικός: ήθελε να κλείσει τη σεζόν στον Ολυμπιακό και να τιμήσει το συμβόλαιό του. Και το έπραξε. Και όταν πήρε τις νέες ευκαιρίες τα άλλαξε όλα.

Από εκεί που ήταν στο σημείο μηδέν έγινε ο ήρωας της ημέρας. Αυτή ήταν και η διαφορά με τον Ορμπάιθ. Ο Ορμπάιθ επί Βαλβέρδε δεν πέρασε από τέτοια διαδικασία. Μα αυτό ακριβώς κάνει το story του Ιμπόρα ακόμα πιο δυνατό και άξιο θαυμασμού. Και βέβαια στο τέλος ήρθε η απόλυτη δικαίωση με την κατάκτηση του Conference League, του 5ου ευρωπαϊκού τροπαίου στην καριέρα του! Grande Vicente gracias por todo!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.