ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 4η – Μια ταινία γεμάτη συναίσθημα και η επική εικόνα του «Ντέλια» στο «Βικελίδης»

ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 4η – Μια ταινία γεμάτη συναίσθημα και η επική εικόνα του «Ντέλια» στο «Βικελίδης»

Ο Σταύρος Σουντουλίδης και το Gazzetta στην Ολλανδία μαζί με τον ΠΑΟΚ
Ο Σταύρος Σουντουλίδης βρίσκεται με το Gazzetta στο Χορστ και καθημερινά κρατάει σημειώσεις από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Το Gazzetta είναι στο Χορστ της Ολλανδίας δίπλα στους Πρωταθλητές Ελλάδας με την υποστήριξη της Novibet και ο Σταύρος Σουντουλίδης κρατάει σημειώσεις από την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

  • Η σημερινή μέρα είχε χαρακτήρα αποφόρτισης για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, την επομένη του φιλικού με την ΑΕΚ Λάρνακας, οπότε έγιναν πολύ λίγα πράγματα στην απογευματινή προπόνηση, όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου δούλεψε μαζί με τον Πάολο Καστορίνα στο κομμάτι της τακτικής. Ο πρώτος με τους μεσοεπιθετικούς, ο δεύτερος με τους αμυντικούς.
  • Θέμα συζήτησης και στην Ολλανδία αποτελεί η ταινία-ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ και βρίσκεται από χτες στον «αέρα». Το θέμα της η περσινή ξέφρενη πορεία του «Δικεφάλου» μέχρι την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.
  • Ακόμα μια επική παραγωγή, απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, διάρκειας 107 λεπτών και 47 δευτερολέπτων, στην οποία υπάρχουν μπόλικα καλούδια, αρκετό παρασκήνιο, εντυπωσιακά πλάνα, μια «ταινία» που «ντύθηκε» από την αφήγηση πολλών εκ των συντελεστών του ανεπανάληπτου θριάμβου (Σαββίδης, Λουτσέσκου, Γκαγκάτσης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Καρυπίδης, Γκοντσαρόβα, Κυριάκος), ανθρώπων που έζησαν από πρώτο χέρι όλη την πορεία του ΠΑΟΚ προς την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.
  • Η πιο χαρακτηριστική ατάκα με την οποία ολοκληρώνεται η ταινία-ντοκιμαντέρ ανήκει στον Μάκη Γκαγκάτση: «Ο δικός μας ΠΑΟΚ δεν χάνει ποτέ», όπως λέει στην κορούλα του σε μια ανέμελη οικογενειακή στιγμή.
  • Στο πάρτι των Πρωταθλητών Ελλάδας ο Ιβάν Σαββίδης ακούγεται να λέει στον Ραζβάν Λουτσέσκου και στους παίκτες πως «θα γράψω τα ονόματά σας με χρυσά γράμματα στη Νέα Τούμπα», ο Ρουμάνος τεχνικός τραγουδάει συνθήματα της «ασπρόμαυρης» κερκίδας και θυμάται τις δύσκολες στιγμές που βίωσε πέρσι το καλοκαίρι στη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία, «Μάκη, άκου. Ακόμη και η πτήση δεν θέλει να αναχωρήσει. Όταν το αεροπλάνο άκουσε τα ονόματα των παικτών που θα ταξιδέψουν, σταμάτησε», λέει προς τον Μάκη Γκαγκάτση την ημέρα της αναχώρησης, ο Στέφαν Σβαμπ εντυπωσιάζει με τις επικές και γεμάτες «ασπρόμαυρο» συναίσθημα ομιλίες του πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια των playoff (στο ντέρμπι με τον Άρη μιλάνε στους παίκτες ταυτόχρονα με τον Αντρέ Βιεϊρίνια), ο Κώστας Κουλιεράκης θυμάται το εντυπωσιακό «στοπ» που έβαλε στον Γιόνσον στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας κλέβει την παράσταση με την εικόνα του στο φινάλε του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού πρώτα έχει αφήσει… άγαλμα τον Ουντουμπάτζο και έχει δημιουργήσει το γκολ-τίτλου από τον Τάισον.
  • Ο «Ντέλιας» δεν είδε τα τελευταία λεπτά και κάπως έτσι δεν βίωσε το δράμα της χαμένης ευκαιρίας του Καρίμ Ανσαριφάρντ. «Ποιος το έχασε;», ακούγεται να λέει στον Κουλιεράκη! Ναι, καλά διαβάσατε…

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στο Χαριλάου

  • Τα credits και τα συγχαρητήρια στο τμήμα επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο αριστούργημα που δημιούργησε και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Κυριάκου μαζί με την επιμέλεια του Μιχάλη Ούτσιου. Στη σκηνοθεσία ο Κώστας Αμοιρίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας μαζί του ο Πολύβιος Δημητριάδης και στο μοντάζ οι Παύλος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Στάθης.

  • Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα προφυλαχθεί, όπως γράψαμε από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7), από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι «ασπρόμαυροι» σε καμία περίπτωση δεν βιάζονται και γι’ αυτό δε θα ρισκάρουν με την συμμετοχή του «Ντέλια» στο επόμενο φιλικό, το προσεχές Σάββατο (6/7), με αντίπαλο την Χιμπέρνιαν.
  • Ο Γιάννης Ράλλης που ανέβηκε στην Ολλανδία έκανε μια επανεκτίμηση της κατάστασης και το επόμενο διήμερο ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός θα μείνει στο γυμναστήριο και να ακολουθήσει πρόγραμμα ενδυνάμωσης, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. Από την ερχόμενη Δευτέρα (8/7) τον περιμένουμε ξανά στο γήπεδο.
  • Η βραδιά στο Χορστ έκλεισε με τον Αντώνη Τσιφτσή να ανεβαίνει στην καρέκλα και ως είθισται για τις νέες μεταγραφές να λέει ένα... τραγουδάκι. Η επιλογή του Γιαννιτσιώτη τερματοφύλακα αρκετά γνώριμη στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, καθώς είπε ένα ρεφρέν από το «Οδός Τσιμισκή» του Πέτρου Ιακωβίδη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.