Ολυμπιακός: Η παραμονή του Ελ Καμπί ήταν από τα σημαντικότερα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Η παραμονή του Ελ Καμπί ήταν από τα σημαντικότερα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Η παραμονή του Ελ Καμπί ήταν από τα σημαντικότερα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ

bet365

Η εβδομάδα ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό με την επίτευξη της παραμονής του Αγιούμπ Ελ Καμπί στον σύλλογο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ελ Καμπί λοιπόν. Η επίτευξη της συνέχισης της συνεργασίας του Νο1... κανονιέρη (των Πειραιωτών) με τον Ολυμπιακό αποτελούσε μία από τις πιο μεγάλες προτεραιότητες της ΠΑΕ και μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του κόουτς των Πειραιωτών.

Ο διεθνής Μαροκινός στράικερ κακά τα ψέματα είχε δέσει για τα καλά με την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο. Δεν είναι τυχαίο πώς και ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός επεδίωξε και μίλησε με τον Ελ Καμπί για να του δείξει το πόσο τον θέλει για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Δεν βρίσκεις άλλωστε κάθε μέρα και τόσο εύκολα έναν τόσο καλό και αποτελεσματικό φορ. Σίγουρα οι Πειραιώτες έκαναν την απόλυτη υπέρβαση με τα 5 και πλέον εκατ. ευρώ για το νέο συμβόλαιό του, όμως από τη στιγμή που ήταν μέσα στις εισηγήσεις του προπονητή έπρεπε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.

Βέβαια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αποκτηθεί και άλλος σέντερ φορ. Τουλάχιστον ένας ακόμα και φυσικά με την ποδοσφαιρική ευχή να μείνει στο ρόστερ ο νεαρός Κωστούλας (ήτοι να του δοθεί η ευκαιρία) .

Η ιδανικότερη συνθήκη θα είναι με την παραμονή του Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Φορτούνη (ή εάν θέλουμε να δούμε αλλιώς το θέμα και με άλλη... ανάγνωση ο Φορτούνης προτίμησε την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας με ένα σούπερ συμβόλαιο) στο δυναμικό του ενώ δεν έμειναν ούτε ο Κάρμο ούτε και ο Ορτα. Δεν ήταν έτσι και αλλιώς μία εύκολη συνθήκη υπό το πρίσμα ότι θα χρειαζόταν αρκετά εκατομμύρια για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω deals και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον Κάρμο.

Από την άλλη όμως έκλεισε με νέο συμβόλαιο τον Τζολάκη, κράτησε τον Ελ Καμπί και θα εξαντλήσει μέχρι τέλους την προσπάθειά του για τον Ποντένσε. Φυσικά και το ιδανικότερο θα ήταν το να συνεχίσει στην ομάδα ο Ντάνιελ Ποντένσε όμως οι απαιτήσεις των Αγγλων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σε αυτό το πεδίο θα ήταν εξίσου σπουδαίο το να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κρατήσει και τον Ποντένσε αλλά και τον Ορτα. Φυσικά εφόσον επιτευχθεί η παρουσία του Ποντένσε και τη νέα χρονιά θα αποτελέσει ένα από το σημαντικότερα κομμάτια του παζλ του υπάρχοντος ρόστερ. Ο Superman των Ερυθρόλευκων ήταν παίκτης - κλειδί πέρυσι και εάν εξαιρέσει κανείς μία αγωνιστική... κοιλιά περίπου ένα δίμηνο έχει κάνει τοπ χρονιά και βγάζει στον Ολυμπιακό στοιχεία και πράγματα που δεν βγάζει αλλού.

Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει και άλλες μεταγραφές να κάνει. Θα τελειώσει θετικά με την υπόθεση του ακραίου κυνηγού Βέλντε, θα κλείσει έναν ακόμα στόπερ, θα κινηθεί για άλλον έναν φορ και βέβαια είναι ανοιχτό να πάρει και έναν μεσοεπιθετικό ακόμα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.