Ολυμπιακός: Τα τρία λεπτά και οι τρεις αλλαγές που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό (vid)

Το 2-1

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε μία... ζόρικη νίκη με την Athens Kallithea σε έναν αγώνα που πήρε ώθηση από τις αλλαγές του και κρίθηκε εντός τριών λεπτών!

Πόσο απέχει η απώλεια βαθμών από μία... χρυσή νίκη; Στην περίπτωση του Ολυμπιακού τρία λεπτά! Τόσα ήταν τα λεπτά στα οποία απείλησε, πίεσε και σκόραρε για το υπερπολύτιμο 2-1 απέναντι στην ιδιαίτερα μαχητική Athens Kallithea που σε αντίθεση με το α' μέρος, στην επανάληψη αντέδρασε και διεκδίκησε για τα καλά το αποτέλεσμα.

Πάμε όμως να δούμε το τι διαφοροποιήθηκε σε αυτά τα λεπτά. Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ αρχικά είχε αλλάξει αναγκαστικά τον Εσε με τον Στάμενιτς. Ο Νεοζηλανδός δεν έκανε ματσάρα αλλά όμως είναι μέσα σε 2 πολύ σημαντικές φάσεις του 2ου μέρους. Την ευκαιρία του Μασούρα αλλά και τη φάση με το γκολ του Γιάρεμτσουκ.

Από εκεί και πέρα η επιλογή του τεχνικού επιτελείου να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό απέδωσε. Βγήκε ο Τσικίνιο, που δεν ήταν θετικός το βράδυ της Δευτέρας και μπήκε ο Γιάρεμτσουκ και έτσι ήταν 2 οι στράικερ στο γήπεδο. Βγήκε ο Βέλντε και μπήκε ο Μασούρας σε ένα διάστημα που ο Νορβηγός δεν απέδιδε το ίδιο καλά και επίσης άλλη μία αλλαγή ήταν εκείνη του Μπιανκόν (που είχε το λιγότερο καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με Πιρόλα και Ντόι) για να μπει ο Γκαρθία, με τον Ισπανό να προσπαθεί αρκετά να βοηθήσει για πρώτο του παιχνίδι.

Στο 75' λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να βγαίνει ξανά πιο έντονα μπροστά. Στο 76' έρχεται το σουτ του Μασούρα που μπλοκάρεται και ένα λεπτό μετά η φάση διαρκείας που αποφέρει το 2-1. Αρχικά ο Μασούρας αφήνει τη μπάλα στον Στάμενιτς που κάνει το σουτ. Η απόκρουση του Μπερναμπέ έφερε τη μπάλα στα πόδια του Ελ Καμπί που από κοντά... νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά μετά ήρθε ο Γιάρεμτσουκ για το... ριμπάουντ και το 2-1. Αυτό το 2-1 που καθόρισε τον αγώνα (και που μέτρησε έπειτα από τσεκάρισμα στο VAR).

Συμπερασματικά αυτές οι 3 αλλαγές του Ισπανού τεχνικού (Στάμενιτς, Μασούρας και Γιάρεμτσουκ) έφτιαξαν τη φάση του γκολ (σε φάση που επιχείρησε να σκοράρει και ο Ελ Καμπί πριν το... ριμπάουντ του Ουκρανού για το γκολ του), έκαναν πιο επιθετικό το ερυθρόλευκο σύνολο και έκριναν τον αγώνα. Μέχρι την επόμενη φορά που ίσως προκύψουν άλλοι πρωταγωνιστές.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα