Ολυμπιακός: Η απάντηση Μεντιλίμπαρ για το ρόστερ και η υπόσχεση για τους Νέους

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η απάντηση Μεντιλίμπαρ για το ρόστερ και η υπόσχεση για τους Νέους

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε δύο απαντήσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο για το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού και το πώς αυτό διαμορφώθηκε αλλά και για τους χαρισματικούς πιτσιρικάδες. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν είχαμε καταγράψει την ικανοποίηση του Μεντιλίμπαρ για το έμψυχο δυναμικό των Πειραιωτών και το πώς είχε διαμορφωθεί αυτό. Λίγες ημέρες μετά ήρθε ο Μεντιλίμπαρ να επιβεβαιώσει του λόγου του αληθές μιλώντας στη COSMOTE TV.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταγραφική «σούμα» του καλοκαιριού τόνισε: «Νομίζω πώς έχουμε σχηματίσει μια πάρα πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ ικανοποιητικό αριθμό παικτών. Νομίζω πώς δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Έχουμε μια ομάδα πολύ καλή και ολοκληρωμένη και έχουμε παίκτες γεμάτους ποιότητα που μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ». Αυτή του η απάντηση φανερώνει ότι είναι ευχαριστημένος και από τις προσθήκες αλλά και από το ρόστερ συνολικά.

Παράλληλα όμως απάντησε και για τους μικρούς και την αξιοποίησή τους καθώς μόνο ο φορ Κωστούλας έχει πάρει την ευκαιρία στα πρώτα ματς του Πρωταθλήματος. Ο Ισπανός σχολίασε ότι «είδα πολύ μεγάλη ποιότητα. Είναι όλοι τους καλοί παίκτες με πολύ καλή τεχνική και έχουν όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο. Αυτά βλέπω στα παιδιά αυτά και πραγματικά θέλω να τους δώσω ευκαιρίες να μπορέσουν να παίξουν.

Όμως σε μία ομάδα όσο περισσότερους παίκτες έχεις τόσο μειώνονται οι ευκαιρίες που μπορείς να δώσεις στα νέα παιδιά. Αυτό που θέλουμε και για αυτό προσπαθούμε καθημερινά είναι να έχουμε μια ομάδα καλή που θα κερδίζει τα παιχνίδια και στο τέλος και το πρωτάθλημα, όμως ταυτόχρονα να μπορούμε να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά αυτά. Σίγουρα με τον αριθμό των παιχνιδιών που έχουμε, νομίζω πως θα υπάρχουν ευκαιρίες για όλους. Όλοι θα πάρουν κάποια στιγμή τον χρόνο τους και την ευκαιρία τους». Έχει αναμφίβολα πολύ μεγάλη αξία και σημασία το να αξιοποιηθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αυτά τα παιδιά και ο Μεντιλίμπαρ δείχνει πώς κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Εσε που είναι φοβερά σημαντικός και οι δύο πιο... καθαροί αμυντικοί χαφ

Από τους παίκτες που έχει στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ ο Σαντιάγκο Εσε ιεραρχιά είναι το Νο1 εξάρι του. Επειδή είναι τρομερά σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό και σε σημείο που να αρνήθηκε προτάσεις ακόμα και πολύ κοντά στα 20 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί κάθε δυνατή βοήθεια εκ των έσω. Από τους παίκτες που έχει στο δυναμικό του ο Βάσκος αυτοί που είναι πιο... καθαρά εξάρια είναι οι Στάμενιτς και Ντόι.

Θεωρητικά όλοι οι χαφ παίζουν και στη θέση Νο6 (όπως και ο Τσικίνιο δηλαδή) αλλά μην ξεχνάμε πώς είναι ένα πεδίο ευθύνης που θέλει σκληράδα, καλά αμυντικά χαρακτηριστικά και φουλ τρεξίματα. Ο Εσε βέβαια δεν είναι ο μόνος τόσο σημαντικός. Από την άμυνα είναι σίγουρα τέτοιοι οι Κάρμο και Ροντινέι, από το κέντρο ο Τσικίνιο και από την επίθεση ο Ελ Καμπί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.