Βαλμπουενά: Η «επικοινωνία» του με την μπάλα (vids)

Βαλμπουενά: Η «επικοινωνία» του με την μπάλα (vids)

Γιώργος Ντυμένος
valbjuena_eurokinisi.jpg

bet365

Ο Ματιέ Βαλμπουενά της Athens Kallithea «φλέρταρε» στη Λαμία με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη σεζόν σε μόλις ισάριθμες εμφανίσεις του και αποδεικνύει πως για ορισμένους παίκτες η ηλικία είναι… μόνος ένας αριθμός.

Κατά καιρούς γίνεται κουβέντα αν το σύγχρονο ποδόσφαιρο μπορεί να «σηκώσει» αυτό που αποκαλούμε «παλιά 10άρια», τους παίκτες δηλαδή που ξέρουν πολύ μπάλα αλλά την ίδια στιγμή ενδέχεται να υστερούν στο κομμάτι της ταχυδύναμης, τομέας που κακά τα ψέματα κρίνεται απαραίτητος.

Ωστόσο διαθέτουν αυτό το «κάτι», τη μία ενέργεια δηλαδή που μπορεί να κάνει τη διαφορά και παράλληλα δύναται να καθηλώσει/ξεσηκώσει τον κόσμο.

Μάλιστα ελέω της εμπειρίας που αποκτούν όσο μεγαλώνουν παρατηρείται το φαινόμενο να παίζουν περισσότερο με το μυαλό και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την εξαιρετική τους τεχνική.

Μία αντίστοιχη περίπτωση είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά που επέστρεψε το καλοκαίρι στα μέρη μας και υπέγραψε στην Athens Kallithea.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει «κλείσει» τα 39 του έτη και μπήκε στα 40 κάτι που εύλογα, ας είμαστε ειλικρινείς, μπορεί να θεωρηθεί ως ανασταλτικός παράγοντας, όμως εκείνος αποδεικνύει περίτρανα πως η ηλικία είναι… απλά ένας αριθμός, αφού η ποιότητά του υποκαθιστά κάθε τι άλλο.

Αυτό μάλιστα αποτυπώνεται από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του μέσα στο γήπεδο, όπου στο χθεσινό (14/9) 0-0 της ομάδας του κόντρα στη Λαμία έπαιξε για 2η φορά στη σεζόν.

Παρότι δε στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, σε ότι τον αφορά «μιλάνε» και «εξηγούν» πολλά.

*Αθροιστικά κόντρα σε Παναθηναϊκό και Λαμία έχει αγωνιστεί 51 λεπτά, μαζί και τις καθυστερήσεις,

*Μετρά ένα προσωπικό τέρμα, καθώς βρήκε δίχτυα στο 80’ του 2-2 με το «τριφύλλι». Εκείνο το βράδυ δε έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής!

*Συνολικά έχει μέχρι στιγμής βγάλει τρεις τελικές και η μία εκ των δύο που δεν έγιναν γκολ αποκρούστηκε από το δοκάρι του Κόστιτς, στη «λευκή» ισοπαλία του «Αθανάσιος Διάκος».

*Συν τοις άλλοις στο συγκεκριμένο διάστημα δημιούργησε για τους συμπαίκτες του δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 90’+5’ της Λεωφόρου όταν και έπαιξε άμεσα για τον Μουτίνιο που βρέθηκε απέναντι στον Ντραγκόφσκι αλλά ο Πολωνός πορτιέρε μπλόκαρε τη λόμπα του 33χρονου και ύστερα στο 83’ της «λευκής» ισοπαλίας κόντρα στη Λαμία, όταν και «έκοψε» για τον Ντεμέτριους στο ύψος της μικρής περιοχής όμως το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά την τρέχουσα σεζόν

Ετσι σε μόλις 51’ παρουσίας του στη σεζόν το «κοντέρ» του γράφει ένα γκολ, ισάριθμα δοκάρια και παράλληλα έχει «φτιάξει» δύο μεγάλες φάσεις που στις λεπτομέρειες δεν εκμεταλλεύτηκαν οι… αποδέκτες της τελικής του πάσας (σ.σ. στην μπάλα όλα μπαίνουν και όλα χάνονται).

Λεπτά συμμετοχής: 51’
Γκολ: 1
Δοκάρια: 1
«Καθαρές» ευκαιρίες που έφτιαξε: 2

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα