Ολυμπιακός: Καλείται να φτιάξει το παιχνίδι του με τους παρόντες

Ολυμπιακός: Καλείται να φτιάξει το παιχνίδι του με τους παρόντες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Καλείται να φτιάξει το παιχνίδι του με τους παρόντες

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μείνει στην... παρελθοντολαγνεία αλλά καλείται να στηριχθεί αποκλειστικά σε όσους έχει στο ρόστερ του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Δεν ήταν λίγος ο κόσμος που θυμήθηκε ή αναπόλησε τον Φορτούνη ή τον Ποντένσε μετά το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ορισμένοι έφεραν στο μυαλό τους ακόμα και τον Ορτα.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν γίνεται να μείνει... κολλημένος στο παρελθόν και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ωραία είναι η παρελθοντολαγνεία αλλά σε αυτή τη φάση δεν βοηθά. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το motto που κυκλοφορεί είναι πώς οι καλύτεροι είναι είτε αυτοί που δεν έπαιξαν είτε αυτοί που δεν βρίσκονται πια στην ομάδα. Μπορεί να μοιάζει ωραίο ως έκφραση αλλά στην πράξη ποτέ δεν θα μάθουμε εάν όντως είναι έτσι.

Αυτό το 0-0 με τον Παναιτωλικό προβλημάτισε όχι μόνο τους ανθρώπους της ομάδας και φυσικά τον ίδιο τον Μεντιλίμπαρ αλλά και τον κόσμο. Προβλημάτισε περισσότερο η εικόνα και αυτό το μοτίβο των συνεχόμενων σεντρών και η έλλειψη κάθετου παιχνιδιού παρά το 0-0 σαν 0-0.

Ήταν σίγουρα ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει ο Ολυμπιακός εάν ήταν λίγο πιο σοβαρός, συγκροτημένος και ουσιαστικός. Από την άλλη ίσως αυτό το 0-0 αποδειχθεί ένα καλό... καμπανάκι για άμεση βελτίωση της εικόνας του αρχής γενομένης από το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα φτιάξει το παιχνίδι του με αυτούς που έχει. Μέσα από τη δουλειά θα έρθει η βελτίωση με τους παρόντες παίκτες του ρόστερ και όχι όσους θα ήθελαν ορισμένοι να υπάρχουν σε αυτό ή υπήρχαν σε αυτό πέρυσι.

Το θέμα δεν είναι ποσοτικό, αλλά τι θα πάρει από τους χαφ του

Ο Ολυμπιακός σε επίπεδο αριθμού έχει αρκετούς χαφ. Μέσα σε αυτόν τον αριθμό έχει και πιο καθαρόαιμους δημιουργικούς χαφ όπως ο Ολιβέιρα και ο Τσικίνιο. Το ζητούμενο δεν έχει να κάνει με το εάν του λείπουν αριθμητικά μέσοι αλλά και με το τι θα πάρει από αυτούς.

Ο Στάμενιτς

Περίμενε και περιμένει πολλά περισσότερα από τον Στάμενιτς, περιμένει βοήθειες από τον Γκαρθία, καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από τον Τσικίνιο αλλά και τη συμβολή του Ολιβέιρα. Πράγματα δηλαδή από τουλάχιστον τέσσερις χαφ του, εκ των οποίων μόνο ο Τσικίνιο ήταν στο περσινό ρόστερ των Πειραιωτών.

Το λάθος με τους χαρακτηρισμούς αντί-Ποντένσε και αντί-Φορτούνης

Είναι κάτι το οποίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το γράψαμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό. Είναι όμως λάθος έως ένα σημείο. Δεν γίνεται να στεκόμαστε σε παίκτες ως αντί-Ποντένσε ή αντί-Φορτούνη. Ο Πορτογάλος και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν άλλου στιλ ποδοσφαιριστές από τους ήδη υπάρχοντες. Άλλο μοτίβο και άλλο τέμπο.

Ο Ολυμπιακός πήρε ποιοτικούς παίκτες και κράτησε και ορισμένους ποιοτικότατους από πέρυσι. Έχει τον Βέλντε, τον Ζέλσον, τον Γουίλιαν, τον Τσικίνιο και όχι μόνο. Και μπορεί το ξεκίνημα της χρονιάς να έχει αυτό το 0-0 με τον Παναιτωλικό όμως αυτό δεν σημαίνει πώς δεν υπάρχει χρόνος για να βγει στο φουλ αυτή η ποιότητα των παραπάνω παικτών ή και άλλων ακόμα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.