Ολυμπιακός: Το σημείο - κλειδί για τον Βέλντε και την απόδοσή του

Ολυμπιακός: Το σημείο - κλειδί για τον Βέλντε και την απόδοσή του

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το σημείο - κλειδί για τον Βέλντε και την απόδοσή του

bet365

Ο Κρίστοφερ Βέλντε είναι δεδομένα μία πολύ σημαντική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό αρκεί να βρει τα σταθερά του αγωνιστικά... πατήματα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο 25χρονος Κρίστοφερ Βέλντε δεν είναι μόνο μία σημαντικότατη αγωνιστική μονάδα για τον Ολυμπιακό αλλά είναι και ένας παίκτης ικανός να αλλάξει τα πράγματα μέσα σε έναν αγώνα. Είναι δυνατός, ιδιαίτερα γρήγορος, τεχνίτης και με αρκετά καλά πόδια. Είναι ένας παίκτης που το έχει το ένας με έναν και που χτυπάει και στατικές φάσεις (χωρίς βέβαια ως τώρα σε αυτό το πεδίο να είναι τόσο αποδοτικός). Από την άλλη δεν είναι και ο πλέον συνεπής αμυντικά και τακτικά (στον αγωνιστικό χώρο). Ωστόσο από πλευράς ποιότητας και των όσων κάνει από τη μέση και μπροστά μπορεί να καταλάβει κανείς την αξία του.

Για τον Νορβηγό εξτρέμ και άλλοτε παίκτη της Λεχ Πόζναν ένα είναι το κυρίως δεδομένο. Να βρει μία σταθερά στην απόδοσή του. Υπάρχουν διαστήματα μέσα σε έναν αγώνα που... χάνεται. Που έχει σκαμπανεβάσματα. Που δεν αποδίδει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δει και ο ίδιος και η ομάδα προκειμένου να παίρνει ο Ολυμπιακός από τον Βέλντε το 101%. Γιατί εάν τα βάλουμε κάτω ο Βέλντε με τον Ζέλσον είναι οι δύο βασικότατοι εξτρέμ των Πειραιωτών και από αυτούς τους 2 χρειάζεται η ομάδα ατομική πρωτοβουλία και σημαντικότατη βοήθεια στο δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος.

Ο Βέλντε μετά από 4 συμμετοχές του στο Πρωτάθλημα έχει 1 γκολ με την Athens Kallithea και στο σύνολο 9 τελικές. Θα μπορούσε να είχε δώσει σίγουρα παραπάνω πράγματα και από πλευράς γκολ και γενικότερα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό σε σχέση με τον Βέλντε είναι πώς σε όλες τις αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό έχει γίνει αλλαγή. Με τον Βόλο έπαιξε 71 λεπτά, με την Athens Kallithea 69, με τη Λαμία 76 και με τον Παναιτωλικό 61 λεπτά.

Το παιχνίδι με τον Αρη είναι μεγάλης σημασίας εάν και έρχεται νωρίς στη χρονιά

Από την άλλη έπειτα από την απώλεια βαθμών με τον Παναιτωλικό για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με τον Άρη εκτός έδρας το Σάββατο αποκτά ξεχωριστή αλλά και μεγάλη σημασία. Η ανάγκη του διπλού έχει γίνει πιο έντονη και πιο μεγάλη. Όχι πώς δεν θα υπήρχε και εάν είχε έρθει η νίκη με τον Παναιτωλικό αλλά τώρα είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Ο Ολυμπιακός προφανώς για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να έχει μία απόδοση πολύ διαφορετική και πολύ πιο καλή από το 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Και επειδή και ο Άρης προέρχεται από κακό αποτέλεσμα ο συντελεστής δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.