Stoiximan Super League 1: Οι παίκτες των ομάδων εκτός Big-5 που ξεχώρισαν στις 7 πρώτες αγωνιστικές

Φώτης Καρακούσης
Stoiximan Super League 1: Οι παίκτες των ομάδων εκτός Big-5 που ξεχώρισαν στις 7 πρώτες αγωνιστικές

bet365

Με το πρωτάθλημα να έχει διακοπεί λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων, πάμε να δούμε τους παίκτες που ξεχώρισαν στις 7 πρώτες αγωνιστικές. Αναφερόμαστε σε παίκτες εκτός του Big-5.

Με τον ΠΑΟΚ να είναι στην κορυφή με 16 βαθμούς και τον Πανσερραϊκό στην τελευταία θέση με 4, ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του πρώτου γύρου στη Stoiximan Super League 1. Ήδη έχουν διεξαχθεί 7 αγωνιστικές και με αφορμή την διακοπή της Super League λόγω των υποχρεώσεων που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Nations League, πάμε να δούμε τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει από τις ομάδες εκτός του Big-5. Φυσικά και θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι, αλλά εμείς θα βάλουμε έναν από κάθε ομάδα, αυτόν που έχει ξεχωρίσει λίγο παραπάνω και φυσικά μπορείτε στα σχόλια να εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας και να δώσετε και τις δικές σας προτάσεις.

Παναιτωλικός: Ο Πέρες που οδηγεί τα... καναρίνια

Παναιτωλικός: Ο Πέρες που οδηγεί τα... καναρίνια

ΟΦΗ: Λαχείο από την Αργεντινή ο Νους

ΟΦΗ: Λαχείο από την Αργεντινή ο Νους

Αστέρας Τρίπολης: Και φέτος ξεχωρίζει ο Ρεγκίς

Αστέρας Τρίπολης: Και φέτος ξεχωρίζει ο Ρεγκίς

Ατρόμητος: Δικαίως έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Ουάρντα

Ατρόμητος: Δικαίως έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Ουάρντα

Βόλος: Ποιοτικός ο Μεντιέτα

Βόλος: Ποιοτικός ο Μεντιέτα

Athens Kallithea: Ο Μπερναμπέ και οι μεγάλες του αποκρούσεις

Athens Kallithea: Ο Μπερναμπέ και οι μεγάλες του αποκρούσεις

Λαμία: Ξεχωρίζει ο Φουρτάδο

Λαμία: Ξεχωρίζει ο Φουρτάδο

Λεβαδειακός: Έχασε κρίσιμο πέναλτι ο Μπάλτσι αλλά ξεχωρίζει

Λεβαδειακός: Έχασε κρίσιμο πέναλτι ο Μπάλτσι αλλά ξεχωρίζει

Πανσερραϊκός: Ο Τομάς το προσπαθεί λίγο παραπάνω

Πανσερραϊκός: Ο Τομάς το προσπαθεί λίγο παραπάνω

Ξεκινάμε με τον Παναιτωλικό, που χωρίς την παραμικρή αμφιβολία είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Τα «καναρίνια» είναι στην 5η θέση με 11 βαθμούς και έχουν ήδη καταφέρει να πάρουν ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο Καραίσκάκης και να κερδίσουν την ΑΕΚ στο Αγρίνιο, ενώ πέρασαν και από το Ηράκλειο επικρατώντας με 2-1 του ΟΦΗ που επίσης έχει κάνει καλό ξεκίνημα.

Για να υπάρχει αυτή η εξαιρετική εικόνα, όλοι οι παίκτες έχουν δώσει πολλά πράγματα, αλλά θα λέγαμε πως λίγο παραπάνω έχει ξεχωρίσει ο Φακούντο Πέρες. Ο Αργεντινός μέσος είναι σαν να βρίσκεται παντού. Κάθε καλή προσπάθεια του Παναιτωλικού ξεκινάει από τα πόδια του και είναι συνεχής πονοκέφαλος για τους αντίπαλους μέσους. Ο 25χρονος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά και χωρίς φυσικά να μειώσουμε τους συμπαίκτες του, έχει ξεχωρίσει στις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Μαζί με τον Παναιτωλικό, εξαιρετικό ξεκίνημα έχει κάνει και ο ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να έχουν επίσης 11 βαθμούς και να είναι στην 6η θέση, καθώς είχαν ηττηθεί στο «Γεντί Κουλέ» από τα... Καναρίνια. Το σημαντικό για τους Ηρακλειώτες είναι πως μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό, βρήκαν την ψυχολογία και την δύναμη και επικράτησαν στις Σέρες του Πανσερραϊκού.

Όσον αφορά τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει, αυτός χωρίς αμφιβολία είναι ο Τιάγκο Νους. Ο 23χρονος Αργεντινός εξτρέμ που αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού έχει καταφέρει στις 7 πρώτες αγωνιστικές να σκοράρει μία φορά και να δώσει και δύο ασίστ. Συνολικά είναι μη διαρκής πηγή κινδύνου, ο ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, ενώ όπως φαίνεται και από τις ασίστ, είναι και αυτός που θα βοηθήσει τους συμπαίκτες του, ενώ προσφέρει και θέαμα με τις ενέργειές του.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα όταν αναφερόμαστε στον Αστέρα Τρίπολης Aktor, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στα όσα έχουν γίνει στο προπονητικό τιμ. Το διαζύγιο με τον Κλοντ Μακελελέ και τα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις του Γάλλου έχουν επισκιάσει την παρουσία των Αρκάδων που είναι στην 7η θέση με 9 βαθμούς. Η ομάδα της Τρίπολης μάλιστα έχει καταφέρει να επικρατήσει και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς αρχικά και Κλοντ Μακελελέ στην συνέχεια, αυτός που ξεχώρισε είναι ο Φρανσέσκ Ρεγκίς. Ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός είναι ο παίκτης έχει πετύχει δύο εξαιρετικά σημαντικά γκολ. Αυτό της νίκης επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και αυτό με το οποίο ο Αστέρας έφυγε από το Κλεάνθης Βικελίδης με το 1-1 κόντρα στον Άρη. Και φέτος στην 6η του χρονιά στους Αρκάδες είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να το κάνει.

Συνεχίζουμε με τον Ατρόμητο που είναι στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς. Η αλήθεια είναι πως με βάση το υλικό, οι Περιστεριώτες περίμεναν καλύτερο ξεκίνημα, αλλά το υλικό υπάρχει και θεωρούν πως η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα ανεβάσει ρυθμούς και θα πάρει τις νίκες και τους βαθμούς που μπορεί να πάρει.

Οι «Κυανόλευκοι» έχουν παίκτες που έχουν ξεχωρίσει και εμείς θα βάλουμε τον Αμρ Ουάρντα. Ο 31χρονος Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός είναι και ο αρχηγός της ομάδας και ως τώρα έχει το λιγότερο καλή παρουσία. Έχει σκοράρει 2 φορές, έχει δώσει άλλες δύο ασίστ και συνολικά είναι μαζί με τον Καρλίτος αυτοί που έχουν ξεχωρίσει. Ο Ατρόμητος χρειάζεται τον καλό Ουάρντα, αλλά και αυτός θέλει μια ομάδα που θα τον πιστεύει προκειμένου να δείξει το μεγάλο ταλέντο που διαθέτει. Στις 7 πρώτες αγωνιστικές το έχει κάνει και όλοι στον Ατρόμητο περιμένουν ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Ο Βόλος σίγουρα δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει βρει τα πατήματά της ως ομάδα και να πηγαίνει καλά. Οι Βολιώτες με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο έχουν ανέβει στην 10η θέση με 7 βαθμούς και σίγουρα δείχνουν μια καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο παίκτης που τους βοηθάει περισσότερο από τους υπόλοιπους για να το πετύχουν είναι ο Ζούνιορ Μεντιέτα. Ένας ακόμα μεσοεπιθετικός από την Αργεντινή που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο ξεκίνημα της Super League. Και δεν έχει ξεχωρίσει μόνο γιατί έχει πετύχει 3 γκολ, αλλά γιατί βγάζει ποιότητα στο παιχνίδι του. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ξέρει μπάλα και αυτό φαίνεται σε κάθε του ενέργεια. Δεδομένα έχει ξεχωρίσει και οι Βολιώτες ποντάρουν πολλά επάνω του για την συνέχεια.

Η Athens Kallithea στην επιστροφή της στην Super League έχει κάνει καλές εμφανίσεις, έχει καταφέρει να μην χάσει από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην Λεωφόρο, αλλά από την άλλη είναι μία από τις δύο μόλις ομάδες (ο Λεβαδειακός είναι η άλλη) που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει. Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι είναι στην 11η θέση με 5 βαθμούς και σίγουρα στην συνέχεια θα προσπαθήσει για κάτι παραπάνω.

Ο παίκτης που θα ποντάρει σε αυτό το παραπάνω είναι και ο παίκτης που ήταν με διαφορά του δεύτερου ο κορυφαίος στις δύο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Μπαραγάν Μπερναμπέ. Ο 31χρονος Ισπανός τερματοφύλακας έχει κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις και είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο καλύτερος της Καλλιθέας αλλά σίγουρα οι νεοφώτιστοι θέλουν και κάποιον να σκοράρει προκειμένου να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται.

Και η Λαμία δεν θα λέγαμε πως έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα. Η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται μετά από 7 αγώνες στην 12η θέση με 5 βαθμούς έχοντας μία νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Μια επίδοση που οδήγησε την διοίκηση στην αλλαγή προπονητή με τον Λεωνίδα Βόκολο να παίρνει τη θέση του Μαρίνου Σατσιά και να έχει ως στόχο να φέρει και πάλι την ομάδα εκεί που ήταν στην προηγούμενη θητεία του.

Όσον αφορά στον παίκτη που έχει ξεχωρίσει, η αλήθεια είναι πως οι «κυανόλευκοι» δε έχουν κάνει και φοβερά παιχνίδια, αλλά αν έπρεπε να βάλουμε έναν ποδοσφαιριστή θα ήταν ο Γκουστάβο Φουρτάδο. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος έχει πετύχει ένα γκολ, έχει δώσει μια ασίστ και προσπαθεί να βοηθήσει μια ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά, αλλά έχει τις δυνατότητες για περισσότερα πράγματα.

Μετά την Athens Kallithea και ο Λεβαδειακός στην επιστροφή του στην Super League δεν έχει κάνει και το εξαιρετικό ξεκίνημα. Κάθε άλλο θα λέγαμε, καθώς βρίσκεται στην 13η θέση με 4 βαθμούς, όσους και ο τελευταίος Πανσερραϊκός. Το κακό ξεκίνημα έκανε τον Νίκο Παπαδόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή και έτσι ο έμπειρος προπονητής θα παραμείνει στον πάγκο προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Ο παίκτης στον οποίο θα στηριχθεί είναι ο Γκιγιέρμο Μπάλτσι. Ένας ακόμα Αργεντίνος που έχει ξεχωρίσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να έχασε καθοριστικό πέναλτι στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά έως τώρα έχει πετύχει 2 γκολ και έχει δώσει 1 ασίστ και συνολικά είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει από τον Λεβαδειακό.

Ο Πανσερραϊκός είναι ακόμα μία ομάδα που άλλαξε προπονητή, χωρίς η αλήθεια είναι να του έχει αλλάξει την εικόνα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε την θέση του στον Χουάν Φεράντο, με τα... λιοντάρια να είναι στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς, όσους δηλαδή και ο Λεβαδειακός. Οι Σερραίοι μετά την καλή περσινή χρονιά θέλουν να ανέβουν και να ξεκολλήσουν από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Με μια τέτοια πορεία δεν θα λέγαμε πως υπάρχει και κάποιος που έχει βγάλει μάτια, αλλά σίγουρα ο Ματίας Τόμας είναι λίγο πιο μπροστά από τους συμπαίκτες του. Ο 23χρονος Ουρουγουανός μέσος έχει μία ασίστ, αλλά δίνει συνεχόμενες μάχες και προσπαθεί να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα του.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, Η κεντρική φωτογραφία είναι του Χρήστου Ζωίδη, KLODIAN LATO / EUROKINISSI, ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME, ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI