Ολυμπιακός: Η χειρότερη εικόνα και η παραδοχή Μεντιλίμπαρ που προβλημάτισε

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η χειρότερη εικόνα και η παραδοχή Μεντιλίμπαρ που προβλημάτισε

bet365

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Λεβαδειακό χτύπησε νέο ηχηρότατο... καμπανάκι και με τον κόουτς Μεντιλίμπαρ να αναφέρει ένα στοιχείο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ακόμα και να βάζαμε στο rewind το παιχνίδι αυτό του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό θα ψάχναμε να βρούμε όχι το τι πήγε λάθος για τους Ερυθρόλευκους σε αυτό το 2-2 αλλά το εάν πραγματικά υπήρχε κάτι που να πήγε καλά ή να λειτούργησε στον αγώνα. Μόνο και μόνο που αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο της ομάδας που αντέδρασε και μετά το τέλος του αγώνα στο Καραϊσκάκη αυτό αρκεί.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός και αρκετά ουσιαστικός για περίπου 35 λεπτά. Στη συνέχεια δεν είχε σχεδόν καμία... απάντηση στην αγωνιστική αντίδραση του Λεβαδειακού αλλά και στην προσέγγιση του τεχνικού επιτελείου των Βοιωτών και με τις αλλαγές του (όπως πχ του Ζίνι). Δεν βρήκε επαρκείς απαντήσεις ούτε από τις αλλαγές του ούτε από το γεγονός ότι στο τέλος έπαιζε με τρεις στράικερ (Γιάρεμτσουκ, Ελ Καμπί και Κωστούλα).

Ας μην γελιόμαστε δεν ήταν αυτή εμφάνιση επιπέδου Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν ένα σύνολο χειρότερο από το 0-0 με τον Παναιτωλικό.

Θα μπορούσε να σταθεί κανείς σε πολλούς τομείς. Ένα βασικό στοιχείο είχε να κανει με ότι ο Ολυμπιακός ήταν μονοδιάστατος και κάκιστος στο β' μέρος. Λειτούργησε πολύ με σέντρες και όσο και να... φόρτωσε την επίθεσή του είχε απλά έναν Λεβαδειακό που τον περίμενε και ήξερε τακτικά το τι θα αντιμετωπίσει στον αγώνα του Καραϊσκάκη.

 

Η επισήμανση του Μεντιλίμπαρ που προκαλεί προβληματισμό

Ο Μεντιλίμπαρ είπε αρκετά πράγματα μετά το 2-2 στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός. Στάθηκε στις δικές του ευθύνες αλλά ένα στοιχείο που σαφώς και προβληματίζει είναι πώς οι παίκτες του θεώρησαν πώς ο αγώνας τελείωσε στο 2-0. Προφανώς αυτή δεν είναι η αρμόζουσα αντιμετώπιση όποιον και να έχεις απέναντί σου.

«Όπως είπατε έχουμε χάσει ξανά αποτέλεσμα, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Μπήκαμε καλά στο γήπεδο, σκοράραμε νωρίς και στη συνέχεια στο μυαλό των παικτών υπήρχε η ιδέα πως το παιχνίδι τελείωσε και αυτό είναι λάθος. Αφήσαμε τον αντίπαλο να ανέβει και είναι και δικό μου λάθος γατί δεν τους μίλησα όσο θα έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Όσοι ήταν στον αγωνιστικό χώρο νόμιζαν ότι τα πράγματα θα ήταν απλά και εύκολα, αλλά δεν ήταν έτσι», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βάσκος προπονητής των Πειραιωτών.

Η προσωπική μου επισήμανση έχει να κάνει πώς σε αγώνες που θέλεις τη νίκη και τη θέλεις και τόσο πολύ δεν χρειάζεσαι κανέναν προπονητή να σου τονίσει το τι πρέπει να κάνεις. Το ξέρεις ήδη αυτό. Εφόσον λοιπόν οι παίκτες του Ολυμπιακού λοιπόν πήγαν σε τέτοια λογική και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του Μεντιλίμπαρ αυτό είναι και το Νο1 λάθος.

Δεν γίνεται σχεδόν σε κάθε αγώνα στο τελευταίο διάστημα να ξεχωρίζουν μόνο οι μικροί. Το πρωί της Κυριακής είχαμε γράψει πώς οι μεταγραφές καλούνται να ακολουθήσουν το σωστό αγωνιστικό παράδειγμα των πιτσιρικάδων. Έως τώρα δεν το έχουν πράξει. Ακόμα και σε αυτό το κάκιστο ματς από μεριάς Ολυμπιακού εάν έπρεπε να κρατήσει κανείς κάτι σε επίπεδο προσώπων θα ήταν πάλι μόνο οι Μουζακίτης και Κωστούλας.

Η δε απάντηση του Βάσκου για τη χρησιμοποίηση για πρώτη φορά φέτος του Ανδρούτσου (που αρχικά λειτούργησε ως χαφ και μετά ως εξτρέμ) δείχνει πώς ακόμα και στις αλλαγές του περισσότερο αναζητά τις λύσεις εκ των έσω παρά από τα νέα πρόσωπα, αυτά δηλαδή που αποκτήθηκαν φέτος (και προφανώς δεν βάζουμε τον Κοστίνια σε αυτήν την εξίσωση καθώς είναι περσινή μεταγραφή).

Μπορεί εδώ να σκεφτεί κανείς: μα ποιές νέες κινήσεις έπαιξαν με τον Λεβαδειακό; Είχαμε τους Βέλντε, Ντάνι Γκαρθία και Γιάρεμτσουκ. Κανένας εκ των τριών δεν ανταποκρίθηκε στον βαθμό που θα έπρεπε. Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός προβλημάτισε για τα καλα και ως σύνολο και σε επίπεδο μονάδων και έκανε μία κακή διαχείριση αυτού του αγώνα. Εάν ο Ολυμπιακός δεν μάθει για τα καλά αυτό το αγωνιστικό μάθημα τότε δεν θα μπορέσει να προχωρήσει και ανάλογα στη συνέχεια, που αναμένεται και ιδιαίτερα δύσκολη.

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.