Ολυμπιακός: Ο προβληματισμός της επόμενης ημέρας και η διαφορετική συνθήκη στη Σουηδία

Ολυμπιακός: Ο προβληματισμός της επόμενης ημέρας και η διαφορετική συνθήκη στη Σουηδία

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο προβληματισμός της επόμενης ημέρας και η διαφορετική συνθήκη στη Σουηδία

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μία νέα σπαζοκεφαλιά μετά το 2-2 κόντρα στον Λεβαδειακό και ενώ ακολουθούν 2 εκτός έδρας αγώνες με τη Μάλμε και τον Αστέρα στην Τρίπολη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Από το Gazzetta έχετε ήδη διαβάσει το τι ακολούθησε από την πλευρά του Ισπανού κόουτς και τα της ομιλίας του μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και ιδιαίτερα σκληρό αποτέλεσμα του 2-2. Είναι σαφές πώς ο Μεντιλίμπαρ μαζί με το επιτελείο του προβληματίζεται αισθητά και για τις αποστολές αλλά και για την κατάρτιση της 11άδας κάθε φορά. Η διαρκής αναζήτηση των ιδανικών λύσεων ανάλογα με την περίσταση δεν είναι εύκολη περίπτωση ειδικά όταν έχει επισημανθεί πώς από αρκετούς παίκτες και ιδίως τα νέα πρόσωπα άλλα περίμενε το staff του συλλόγου και άλλα βλέπει σε επίπεδο αγωνιστικών πεπραγμένων.

Προφανώς έπειτα από ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν καθόλου καλό και μετά από ένα 2-0 που έγινε 2-2 στο φαληρικό γήπεδο από τον Λεβαδειακό ο προβληματισμός είναι πιο έντονος. Ειδικά δε από τη στιγμή που ακολουθούν εκτός έδρας αγώνες. Ένας στη Σουηδία κόντρα στη Μάλμε και ένας στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Εάν δε θεωρήσουμε πώς σε προηγούμενους αγώνες υπήρχαν αντίπαλοι που κλείστηκαν πίσω για να πάρουν αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό αυτό δεν ίσχυσε με τον Λεβαδειακό που επιχείρησε να βγάλει και άλλες φάσεις πλην εκείνων που του απέφεραν τα 2 γκολ.

Ο Ολυμπιακός είναι στη φάση που καλείται να βρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ παλιών και νέων προσώπων αλλά και να γίνει πιο πειστικός και αποτελεσματικός σε όλες τις γραμμές του. Εξαιρετικοί οι πιτσιρικάδες φυσικά αλλά δεν αρκούν μόνο αυτοί για την αγωνιστική του εξέλιξη.

 

Αγώνας - κλειδί αυτός της Πέμπτης στη Σουηδία για 3 λόγους

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κάνει την προπόνησή του μετά τον αγώνα της Πέμπτης επί σουηδικού εδάφους πριν τον αγώνα της Τρίπολης. Ωστόσο πριν τον Αστέρα υπάρχει η Μάλμε σε έναν διαφορετικό αγώνα και μία άλλη διοργάνωση.

Θα είναι αυτό ένα ματς - κλειδί; Το δίχως άλλο ναι για 3 λόγους. Πρώτον ο βαθμολογικός, 2ον αυτός της αγωνιστικής ανάκαμψης και 3ον το σκέλος της ψυχολογίας και της ενίσχυσης της αυτοπεποίθηση των παικτών. Το Ολυμπιακός - Μπράγκα (3-0) θα είναι ένας οδηγός και ως προς την 11άδα και την προσέγγιση και στον πειραϊκό σύλλογο ξέρουν πολά καλά πώς το ματς της Σουηδίας μόνο εύκολο δεν θα είναι. Όπως καθόλου εύκολο δεν θα είναι και το ματς της Τρίπολης.

Και εάν η άμυνα είναι κάτι που δουλεύεται πιο εύκολα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει για μπροστά δυνατές δημιουργικές βοήθειες και όχι να περιμένει τα περισσότερα κυρίως από τον Τσικίνιο. Να θυμηθούμε μόνο πώς περιμένει πολλά παραπάνω από τις περισσότερες νέες προσθήκες του και ενώ ο Γιαζίτζι που είναι ανοιχτό να πάρει χρόνο με τον Αστέρα μπορεί να του δώσει έξτρα λύσεις για την Ελλάδα.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.