Ολυμπιακός: Αυτά συμβαίνουν όταν οι μεταγραφές δεν σου δίνουν αυτά που πρέπει και περιμένεις

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Αυτά συμβαίνουν όταν οι μεταγραφές δεν σου δίνουν αυτά που πρέπει και περιμένεις

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε ενδεκάδα με αλλαγές ποντάροντας σε αρκετές νέες προσθήκες στον αγώνα της Τρίπολης, όμως πήρε από λίγα έως ελάχιστα πράγματα απ' αυτές. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Πάντα σε έναν μαραθώνιο όπως είναι αυτός του Πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 1 κοιτάζεις το τι κάνεις εσύ και όχι οι άλλοι. Σε ένα Πρωτάθλημα όπου όλοι μεγάλοι γκελάρουν ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί εξαίρεση. Από το σπουδαίο διπλό στη Μάλμε με το 0-1 πέρασε στην εκτός έδρας ήττα με τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0.

Σε αυτή την περίσταση πολλοί στάθηκαν στα πρόσωπα της αρχικής 11άδας αλλά και τις επιλογές του κόουτς Μεντιλίμπαρ σε επίπεδο διάταξης απέναντι σε μία καλή ομάδα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο Βάσκος τεχνικός από την πλευρά του έχει το δίκιο του να σκέφτεται πώς είχε και γκίνια σε αυτόν τον αγώνα. Το γκολ των Αρκάδων είχε και δόση τύχης εκτός από την κάκιστη αντίδραση του Ολυμπιακού ενώ οι Ερυθρόλευκοι είχαν σημαντικές χαμένες ευκαιρίες συν το δοκάρι του Ελ Καμπί.

Λίγο πριν το τέλος ήρθε και ο τραυματισμός του Γιαζίτζι (με τους πολύ σοβαρούς φόβους ότι έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο γόνατό του) για να προστεθεί ένα ακόμα κακό νέο για την ομάδα. Από την άλλη όμως υπάρχει και μία συγκεκριμένη και δεδομένη πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην παίρνει πράγματα από τις μεταγραφές του. Από τις περισσότερες εκ των προσθηκών που έχει κάνει.

Οι περισσότεροι νέοι χαφ του δεν...

Ο Ολυμπιακός έχει εντάξει στο δυναμικό του και ποιότητα αλλά και εμπειρία μέσω των μεταγραφών του. Αυτά τα στοιχεία δεν τα έχει δει όμως στο γήπεδο.

 

Κόντρα στον Αστέρα Στάμενιτς και Γκαρθία παίρνουν έναν κάκιστο βαθμό. Δεν έχει σημασία που ο Νεοζηλανδός έγινε αλλαγή μετά το τέλος του πρώτου 45λεπτου και ο Γκαρθία έβγαλε όλον τον αγώνα. Δεν είναι βέβαια οι μόνες προσθήκες που δεν του έχουν δώσει του Ολυμπιακού αυτά που πρέπει και αυτά που περίμενε. Ο Γιάρεμτσουκ ξεκίνησε βασικός και η αντίπαλη άμυνα δεν αισθάνθηκε την απειλή του. Ο Γουίλιαν που ήρθε από τον πάγκο δεν του έκανε τη διαφορά.

Ο Γουίλιαν

Και από την άλλη δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από τον Εσε, τον Ροντινέι ή τον Ελ Καμπί. Αυτή τη στιγμή οι αποκαλούμενοι βασικοί παίκτες των Πειραιωτών σε σχέση με τους αναπληρωτικούς δείχνουν να έχουν σημαντική διαφορά. Ο Βάσκος τεχνικός πήγε στην Τρίπολη σε μία λογική ότι οι περισσσότεροι βασικοί του θα ανταποκρίνονταν σε μία τέτοια αναμέτρηση. Αυτό δεν συνέβη.

Και όχι μόνο αυτό δεν συνέβη αλλά η εικόνα των νεοαποκτηθέντων χαφ είναι τόσο κακή που η απουσία του Μουζακίτη από το κέντρο ήταν εμφανέστατη. Αν και θα έπρεπε να ισχύει το ανάποδο, δηλαδή οι μεταγραφές να είναι περισσότερο αναγκαίες από τον νεαρό χαφ ισχύει αυτό το στοιχείο. Αυτά λοιπόν συμβαίνουν και θα συμβαίνουν όταν οι μεταγραφές σου δεν σου δίνουν αυτά που πρέπει αλλά και περιμένεις.

Ο Ροντινέι πάντως από την πλευρά του έβγαλε αισιοδοξία πως ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του. Επίσης στάθηκε στο ότι δεν έχει σημασία το πώς ξεκινάς μία σεζόν αλλά πώς την ολοκληρώνεις. Ο Ολυμπιακός ωστόσο από την άλλη είναι σε ένα αγωνιστικό μονοπάτι που δεν γίνεται να περιμένει μόνο τα στραβοπατήματα των άλλων...

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISS

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.