Ολυμπιακός: Οι πιτσιρικάδες έχουν δείξει ήδη τον σωστό αγωνιστικό δρόμο στις μεταγραφές του άξονα

Ολυμπιακός: Οι πιτσιρικάδες έχουν δείξει ήδη τον σωστό αγωνιστικό δρόμο στις μεταγραφές του άξονα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι πιτσιρικάδες έχουν δείξει ήδη τον σωστό αγωνιστικό δρόμο στις μεταγραφές του άξονα

bet365

Η αγωνιστική εικόνα των μικρών του Ολυμπιακού αποτελεί το πλέον ιδανικό παράδειγμα για τις νέες προσθήκες των Πειραιωτών που καλούνται να δώσουν πολλά περισσότερα ειδικά στον χώρο του κέντρου. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δεν είναι ένας προπονητής που... κρύβεται στις δηλώσεις του. Πάντα θα πει αυτό που πιστεύει και δεν πρόκειται να... χαριστεί σε κανέναν παίκτη του.

Οι δηλώσεις του στη COSMOTE TV πριν το Ολυμπιακός - Λεβαδειακός για την αγωνιστική ανταπόκριση των Μουζακίτη - Κωστούλα είχαν τη σημασία τους: «Τους είδαμε και στα παιχνίδια τους με την Εθνική Ελπίδων όπου ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλοί. Είχαν μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια, έπιασαν καλή απόδοση και σκόραραν.

Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί όπως μας βοηθάνε στην προπόνηση καθημερινά, αλλά και στα παιχνίδια που αγωνίζονται, έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο καλοί παίκτες είναι. Ξέρουμε την αξία των παιδιών αυτών και βλέπουμε πόσο πολύ μας βοηθάνε. Έχουν όλες τις προδιαγραφές για να τους εμπιστευτούμε και να στηριχτούμε πάνω τους. Τα παιδιά αυτά αξίζουν τον χρόνο συμμετοχής και θα τον βρούνε».

Είναι λοιπόν ξεκάθαρα εμφανές πώς τα νέα παιδιά όπως οι Μουζακίτης και Μπάμπης Κωστούλας βαδίζουν στον σωστό αγωνιστικό δρόμο στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Και αυτός είναι ένας δρόμος που καλούνται να ακολουθήσουν και οι νέες προσθήκες της ομάδας και ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τον χώρο του άξονα. Κοινώς οι μικροί τους έχουν ήδη δείξει το σωστό αγωνιστικό μονοπάτι.

 

Περιπτώσεις όπως οι Ντάνι Γκαρθία, Στάμενιτς και Ολιβέιρα είναι παίκτες που με βάση την εμπειρία τους, τις αγωνιστικές τους παραστάσεις και τις δυνατότητές του καλούνται να δώσουν πολλά παραπάνω στην ομάδα απ' όσα έχουν δώσει μέχρι στιγμής. Πρόκειται για προσθήκες για τον χώρο του κέντρου από τις οποίες οι αγωνιστικές απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Και βέβαια να ακολουθήσουν αυτό το αγωνιστικό μονοπάτι των μικρών καθώς για παράδειγμα ο Χρήστος Μουζακίτης έχει εξελιχθεί με το... σπαθί του σε βασικότατο στέλεχος στο κέντρος έχοντας αφήσει εκτός όλα τα άλλα ατού του Βάσκου τεχνικού.

Με Μπακούλα, Παπακανέλλο και Γιαζίτζι θα αλλάξουν και άλλο τα δεδομένα

Ο Μεντιλίμπαρ στο μεταξύ έχει και άλλες εκ των έσω λύσεις και για το κέντρο του καθώς και για άλλες θέσεις. Εφόσον και όταν επιλέξει να εντάξει σε διαδικασία αγώνων και τους Μπακούλα, Παπακανέλλο και φυσικά και τον ποιοτικότατο Τούρκο Γιαζίτζι ο ανταγωνισμός θα γίνει ακόμα πιο... σκληρός εντός των τειχών του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός εξάλλου έχει αποδείξει πώς είναι ένας δίκαιος προπονητής. Όποιος δείχνει πολύ καλά πράγματα στο γήπεδο και έχει δουλέψει ανάλογα θα παίζει και θα παίζει πολύ. Σε όποιον δεν βλέπει την αγωνιστική εξέλιξη που θα περίμενε δεν πρόκειται να τον επιβραβεύσει με μία θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Ο κάθε παίκτης φυσικά έχει τον δικό του χρόνο προσαρμογής. Άλλος προσαρμόζεται πολύ πιο εύκολα και άλλος όχι. Άλλος παίκτης μπορεί να βγάλει την πολύ καλή του εικόνα σε 2 ή 3 μήνες και άλλος νωρίτερα. Όλα αυτά προκύπτουν βέβαια και μέσα από τη διαχείριση του κάθε παίκτη και ανάλογα και τις απαιτήσεις της θέσης. Οι απαιτήσεις σε έναν χώρο όπως το κέντρο στον Ολυμπιακό - που είναι νευραλγικός - είναι μεγάλες και έτσι ενδεχομένως να χρειάζεται και ακόμα πιο μεγάλη προσπάθεια για εκεί από τους υπάρχοντες χαφ.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.