Χουάνκαρ: Δώσ' του μέτρα για να τρέχει...

Χουάνκαρ: Δώσ' του μέτρα για να τρέχει...

Κώστας Ζάλιαρης
Χουάνκαρ: Δώσ' του μέτρα για να τρέχει...

bet365

Ο υγιής και με αυτοπεποίθηση, Χουάνκαρ, θέλει να βλέπει μπροστά του πολλά μέτρα από γρασίδι για να τρέξει και να βοηθήσει την ομάδα του. Τώρα, ευελπιστεί να το κάνει με τον Παναθηναϊκό...

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πράσινων» υπογράφοντας συμβόλαιο για τα επόμενα δυο χρόνια και με την ομάδα του Ντάνι Πογιάτος να τον αποκτά έχοντας εκμεταλλευτεί την τραγική οικονομική κατάσταση της Μάλαγα, θα καλύψει το κενό του Εμάνουελ Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός, χρειαζόταν έναν παίκτη όπως ήταν ο Αργεντινός για την πλευρά απέναντι από τον Φακούντο Σάντσες που έδειξε κάποια στοιχεία του καλού του εαυτού στο πρόσφατο φιλικό με τον ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα.

Ο Ινσούα – που συνεχίζει τελικά στην ΑΕΚ – όσο φορούσε την πράσινη φανέλα, πρόσφερε κάτι αρκετά aggressive στο «τριφύλλι». Με συνεχές τρέξιμο, με πίεση, με την τρέλα του Λατίνου. Ενίοτε πατούσε περιοχή, αλλά δεν σταματούσε ποτέ να γεμίζει τον λογαριασμό του με χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο και να μην κουράζεται.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να προσφέρει και ο Χουάνκαρ στον Παναθηναϊκό, όντας πλέον επίσημο μέλος της ομάδας από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ανακοινώθηκε από την ομάδα.

Το key-point της περασμένης σεζόν

Στη Μάλαγα, όπου ήταν και ανάμεσα στους αρχηγούς της ομάδας, χρειάστηκε το χρόνο του στην περασμένη αγωνιστική περίοδο για να ξαναβρεί τα σταθερά και ταχύτατα πατήματά του.

Άλλωστε, είχε επιστρέψει από ρήξη χιαστού τον Μάιο του 2019 και η σεζόν που ακολούθησε τον βρήκε στην αρχή διστακτικό και ιδιαίτερα προσεκτικό.

Όταν από τον Νοέμβρη και μετά άρχισε ξανά να νιώθει καλά στο γήπεδο, έδειξε ξανά τα δυνατά του χαρακτηριστικά.

Εκείνος, αναφέρει ότι «μέχρι κάποιο σημείο δεν ήμουν ο παίκτης που θα περίμεναν όλοι και δεν μπορούσα να κάνω τα πράγματα που περίμεναν από εμένα. Χρειαζόμουν ένα ματς για να πάρω τα πάνω μου (σ.σ. το έκανε απέναντι στην Έλτσε στα τέλη του 2019). Η θέση του εξτρέμ είναι εκείνη που μου ταιριάζει και αισθάνομαι ότι μπορώ ν' αποδώσω καλύτερα γιατί αυτή έμαθα σε όλη μου τη ζωή και δεν ξεχνιέται γιατί είναι σαν το ποδήλατο. Όταν μάθεις τη θέση, δεν την ξεχνάς...».

Όπως ανέφερε, ο Χάβι Γκράθια ήταν εκείνος που τον βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον για να γίνει ο εξτρέμ που είναι αυτή τη στιγμή, με τον άλλοτε κόουτς των Μάλαγα και Γουότφορντ να πιστώνεται μερίδιο από τον ποδοσφαιριστή για τα χαρακτηριστικά που έχει και με τα οποία συστήνεται πλέον στον κόσμο.

Σημείο αναφοράς τα τρεξίματά του

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό, ο Χουάνκαρ τόνισε πως είναι γρήγορος ποδοσφαιριστής και εργατικός. Η αλήθεια είναι πως για την ταχύτητά του, έχουν να πουν κι άλλοι. Κι όταν αυτοί οι άλλοι είναι οι αντίπαλοί του, τότε αποκτά άλλη βαρύτητα από την καλοσυνάτη αναφορά ανθρώπων που έχουν παίξει μαζί του.

Ο Πέπε Μελ που βρίσκεται στον πάγκο της Λας Πάλμας, όταν προετοίμαζε την ομάδα του για ματς με τη Μάλαγα στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, λίγο καιρό προτού ο κορονοϊός βάλει τα πάντα σε αναβολή, είχε μιλήσει για τον Χουάνκαρ.

Μπορεί οι Ανδαλουσιανοί να είχαν ήδη έρθει αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και το ρόστερ να ήταν λειψό, όμως, ο 57χρονος τεχνικός είχε πει πως: «Η Μάλαγα έχει καλούς παίκτες που πρέπει να προσέξουμε, με τον Χουάνκαρ να είναι αρκετά γρήγορος ποδοσφαιριστής...».

Ο Ισπανός φουλ μπακ μένει να το αποδείξει αυτό στον νέο ποδοσφαιρικό του σταθμό και να προσφέρει αυτό που ψάχνει το «τριφύλλι» από αριστερά...

Διαβάστε επίσης:

Χιμένεθ στο gazzetta: «Σφαίρα ο Χουάνκαρ»

Παναθηναϊκός: Τώρα, με δύο full back, «φωνάζει» το 3-5-2 για την εκκίνηση!

Παναθηναϊκός: Οι δύο επεμβάσεις στο γόνατο του Χουανκάρ και η επιστροφή

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα