Η ατάκα του Ζαφείρη στο Gazzetta για το ντεμπούτο του: «Ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει»!

Ο Ζαφείρης πανηγυρίζει το γκολ του Ιωαννίδη

bet365

Ο Χρήστος Ζαφείρης με μία φράση του στο Gazzetta έδειξε πώς η πιο όμορφη ποδοσφαιρική του στιγμή ήταν στο Ελλάδα - Φινλανδία με την πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική μας!

Ήταν ένα από τα πρόσωπα του αγώνα παρότι δεν έδωσε ασίστ ή σκόραρε. Ήταν όμως η πρώτη του παρουσία με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Φινλανδία. Ο Χρήστος Ζαφείρης αφού τελείωσε με τη... γραφειοκρατία και κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε και το πρώτο του ματς στο Καραϊσκάκη μπαίνοντας ως αλλαγή.

Ο χαφ Χρήστος Ζαφείρης που γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2003 στην Αθήνα και κλήθηκε φυσικά για πρώτη φορά στην Εθνική από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Αύγουστο του 2024 για τους αγώνες με τη Φινλανδία και την Ιρλανδία για το Nations League 2024-25. Το ελληνόπουλο από τη Νορβηγία που επέλεξε να αγωνίζεται με την Ελλάδα, πέρασε ως αλλαγή στο 65' κόντρα στη Φινλανδία (στη θέση του Πέτρου Μάνταλου).

Όπως ήταν λογικό και φυσικό όλοι στη μεικτή ζώνη ήθελαν μία τοποθέτησή του. Λίγο πριν μπει στο πούλμαν της Ελλάδας και ενώ ο χρόνος πίεζε πλέον ασφυκτικά λόγω του προγράμματος της Εθνικής μας ο παίκτης της Σλάβια Πράγας ρωτήθηκε από το Gazzetta στη μεικτή ζώνη μετά το Ελλάδα - Φινλανδία για την πρώτη του σκέψη και το πώς ένιωσε στο γήπεδο όταν ήρθε από τον πάγκο.

«Φανταστικό συναίσθημα. Φανταστικό. Είναι ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει. Είναι μία αξέχαστη στιγμή για μένα. Όλη μου η οικογένεια ήταν εδώ να με παρακολουθήσει. Οπότε ναι ήταν φανταστικά», ήταν η απάντηση του κουρασμένου μεν από την προσπάθεια αλλά χαρούμενου δε Ζαφείρη.

Ο δε Ιβάν Γιοβάνοβιτς ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Φινλανδία για τον χαρισματικότατο Ζαφείρη και γενικά για το ροτέισον του και τις ευκαιρίες που δίνει (από το Gazzetta και τον Γιάννη Σαπουντζάκη) απαντώντας ανάμεσα στα άλλα πώς «δεν νομίζω ότι θα με κατηγορήσετε εάν πω τη λέξη δεξαμενή των παικτών που έχουμε. Είμαστε αναγκασμένοι και να έχουμε μία ομάδα που έχει αρκετά παιδιά - που είναι νέα παιδιά - και ίσως δεν έχουν και τόσο μεγάλη εμπειρία στην Εθνική και κάποια παιδιά που είναι έμπειροι παίκτες και έχουν λίγες παραπάνω συμμετοχές. Πρέπει να κάνουμε μία καλή μείξη όσον αφορά - όχι τη διάθεση που την έχουν όλοι - αλλά όσον αφορά στις εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσουν παίζοντας παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο.

Όλοι τους παίζουν παιχνίδια με τις ομάδες τους σε ένα υψηλό επίπεδο όμως τα παιχνίδια της Εθνικής είναι τελείως διαφορετικά. Σίγουρα μέσα σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να πάρουν όλες τις ευκαιρίες για να μπορώ να έχω και εγώ μία πολύ καλή εικόνα για όλους για αυτό που είναι ο κύριος στόχος που είναι τα προκριματικά για το Παγκόσμιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πώς συμπεριφέρονται και αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους. Ευθύνες θα πάρουν όλοι». Είναι δεδομένο λοιπόν πώς για τον Ζαφείρη ξεκίνησε ένα ωραίο ποδοσφαιρικό... ταξίδι. Έκανε την αρχή του στην Εθνική και το σίγουρο είναι πώς έχει να πάρει αρκετές ευκαιρίες ακόμα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα