Εθνική Eλλάδας: Πρέπει να νικά ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμάζει νέα πρόσωπα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Εθνική Eλλάδας: Πρέπει να νικά ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμάζει νέα πρόσωπα

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφοντας από το Δουβλίνο στέκεται σε μία σημαντικότατη παράμετρο με ένα διαφορετικό δεδομένο που έχει εισαγάγει στην Εθνική μας ομάδα το νέο τεχνικό της επιτελείο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το έθιξε και το απάντησε ξανά αυτό το ερώτημα. Ποιο; Αυτό που έχει να κάνει με το ροτέισον και τα νέα πρόσωπα σε level Εθνικής ομάδας. Ο Σέρβος προπονητής ήταν κατηγορηματικότατος στο ότι θα συνεχιστούν οι δοκιμές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Γιοβάνοβιτς είπε από μέρους του πριν το Ιρλανδία - Ελλάδα: «Ναι, πρέπει να το κάνουμε. Όσο πιο σύντομα είναι καλύτερα. Επειδή είναι παιδιά σε νεαρή ηλικία μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία πρέπει να τις πάρουν για να νιώθουν κάθε φορά όλο και πιο καλά όταν έρχονται στην Εθνική».

Σε αυτό το διάστημα έχει διαλέξει το να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα από το υπάρχον ρόστερ. Να δώσει ευκαιρίες και να αποκτήσουν παιδιά όπως πχ ο Ζαφείρης ή και άλλοι περισσότερα ματς στα πόδια τους στις Εθνικές.

Αυτό που επιχειρεί ο νέος τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας είναι να... χτίσει ένα νέο σύνολο την ώρα που θα παίρνει αποτελέσματα. Οι αγώνες με τη Φινλανδία και την Ιρλανδία του δίνουν αυτήν την ευχέρεια γιατί προφανώς με την Αγγλία τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Από την προπόνηση

Άρα λοιπόν ένα εθνικό συγκρότημα που βρίσκεται σε ένα σημείο όπου όπου καλείται να νικά ενώ τεστάρει νέα πρόσωπα. Κάτι που για να είμαστε ακριβείς δεν το έχει επιδιώξει ή προσπαθήσει κανένας άλλος προπονητής τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κάτι το οποίο θα δούμε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Ολοι είναι χρήσιμοι - η κίνηση για Φορτούνη που λέει πολλά

Ο Γιοβάνοβιτς θέλει να δείξει προς τους παίκτες του με κάθε τρόπο ότι κανείς δεν περισσεύει. Άπαντες είναι υπεραπαραίτητοι, βασικοί ή μη. Άλλωστε η κίνησή του να προσεγγίσει και να κάνει ότι μπορεί για να γυρίσει πίσω στην Εθνική ο Φορτούνης λέει πολλά.

O εμπειρότατος Γιοβάνοβιτς έχει αντιληφθεί εξαρχής πώς σε μία... δεξαμενή παικτών, όπως σημειώνει ο ίδιος, όλοι είναι σε θέση να τον βοηθήσουν. Πόσο μάλλον παίκτες με την τεράστια ποιότητα του Φορτούνη. Και εφόσον έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αναδεικνύοντας νέες παρουσίες και νέα πρόσωπα γενικά το κέρδος θα είναι αισθητά μεγάλο για την Ελλάδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.