Βλαχοδήμος στο Gazzetta: «Να 'ενοχλήσουμε' την Αγγλία, θέλω να ζήσω μία μεγάλη διοργάνωση με την Ελλάδα» (vids)

Ο Βλαχοδήμος

bet365

Ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής μας ομάδας μιλώντας στο Gazzetta δεν κρύβει τη μεγάλη του επιθυμία για να βρεθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση με την Ελλάδα. Ποιές οι σκέψεις του για την Αγγλία. 

Ο «Όντι» είναι τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικότατο αγωνιστικό κεφάλαιο για την Εθνική μας ομάδα. Άρα έχει και μία έξτρα εμπειρία και έναν παραπάνω λόγο για τα παιχνίδια της σε αυτή τη διαδικασία του Nations League.

Ο Βλαχοδήμος έχει γεννηθεί στην Στουτγκάρδη και έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα στον αγώνα του UEFA Nations League εναντίον της Φινλανδίας κατόπιν πρόσκλησης του Άγγελου Αναστασιάδη. Για τρεις συνεχόμενες σεζόν, ο Βλαχοδήμος αγωνίστηκε στη Stoximan Super League 1 με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και το καλοκαίρι του 2018 πήρε μετεγγραφή για τη Μπενφίκα.

Με την ομάδα της Πορτογαλίας έκανε ντεμπούτο σε διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions League) και λίγο αργότερα απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην ελληνική Εθνική ανδρών. Από το 2023 και μετά ανήκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ και φέτος το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Νιουκάστλ.

 

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που είναι ο Νο1 γκολκίπερ της Εθνικής μας ομάδας και που στα 30 του χρόνια έχει 44 διεθνείς συμμετοχές μίλησε στο Gazzetta τόσο για τον δύσκολο αγώνα της Ελλάδας στην Αγγλία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου όσο και για τον ίδιο και τα όνειρά του σε σχέση με αυτήν. Κυρίως για το πώς έχει σκεφτεί το να βρεθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

- Πώς περιμένετε αυτήν την αγωνιστική πρόκληση με την Αγγλία και τι θεωρείς ότι πρέπει να κάνετε διαφορετικά;

Διαφορετικά όχι πολλά γιατί τα νικήσαμε και τα δύο παιχνίδια και δεν φάγαμε γκολ. Ξέρουμε όλοι ότι η Αγγλία είναι μία πολύ καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα. Πιστεύω ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Το έχουμε δείξει και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή. Θα πάμε για να μπούμε καλά στο παιχνίδι.

- Υπάρχει κάποιο σημείο - κλειδί θεωρείς καθώς η Αγγλία είναι η πιο δυνατή ομάδα που θα αντιμετωπίσετε; Και σε μία έδρα διαφορετική και εντυπωσιακή.

Σίγουρα. Όπως είπα και πριν, λίγους μήνες πριν ήταν στον τελικό του Euro. Αλλάξανε και αυτοί τον προπονητή τους. Σίγουρα το έχουμε δει από τους Άγγλους αυτό, δηλαδή από τα προηγούμενα ματς ότι παίζουν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο απ' ότι πριν. Και εμείς θα κάνουμε την ανάλυσή μας από την ομάδα και με το πλάνο του προπονητή θα μπούμε στο παιχνίδι.

- Έχετε κάποιο σκέλος που μπορεί να έχετε ως σύνολο το πλεονέκτημα για αυτό το ματς; Ίσως ότι πηγαίνετε ως αουτσάιντερ;

Δεν θα το έλεγα έτσι. Στο προηγούμενο Nations League αλλά στον προηγούμενο προκριματικό γύρο είχαμε παίξει με τη Γαλλία και την Ολλανδία, δύο μεγάλες ομάδες. Εμείς θα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να δώσουμε το 100%. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Αγγλία είναι πολύ καλή ομάδα και θα μπει ως φαβορί στο γήπεδο αλλά εμείς θα είμαστε εκεί για να τους 'ενοχλήσουμε'. Το έχουμε δείξει και θα παλέψουμε για την πρώτη θέση.

- Πώς είναι για σένα να φοράς το εθνόσημο;

Είναι πάντα μεγάλη τιμή να είσαι εδώ. Να είσαι με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές από τη χώρα και είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ.

- Έχεις σκεφτεί το να βρεθείς σε μία μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική; Εάν το έχεις σκεφτεί.

Το έχω σκεφτεί και θέλω να το ζήσω.

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι του Χρήστου Ζωίδη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα