Σιώπης στο Gazzetta: «Πριν το Αγγλία - Ελλάδα είπαμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τον Τζορτζ»! (vid)

Ο Σιώπης

bet365

Ο Μανώλης Σιώπης στις δηλώσεις του στο Gazzetta από τη μεικτή ζώνη του Καραϊσκάκη μετά το Ελλάδα - Ιρλανδία (2-0) μετέφερε το κλίμα της Εθνικής και ανέφερε το πιο μεγάλο ατού του Γιοβάνοβιτς.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν το απόλυτο... μηχανάκι του κέντρου στην Εθνική μας. Τόσο που... ανάγκασε τον κόουτς Ιβάν Γιοβάνοβιτς να απαντήσει σε ξεχωριστή ερώτηση για αυτόν στη συνέντευξη Τύπου για το Ελλάδα - Ιρλανδία (2-0).

Ο λόγος για τον Σιώπη. Τον 30χρονο πλέον χαφ της Κάρντιφ αλλά και της Ελλάδας και έναν παίκτη που τα τελευταία χρόνια με το... σπαθί του έχει κερδίσει θέση βασικού στην Εθνική. Ο Σιώπης μίλησε στο Gazzetta στη μεικτή ζώνη του σταδίου Καραϊσκάκη μετά τη νέα νίκη της Εθνικής Ελλάδας, αυτή τη φορά με το 2-0 επί της Ιρλανδίας.

Ερωτηθείς από το Gazzetta για το κλίμα που υπήρχε πριν την Αγγλία με την απώλεια του Μπάλντοκ και γενικότερα το παιχνίδι αυτό επισήμανε πώς «όπως είπαν και τα παιδιά μετά το ματς της Αγγλίας το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει. Από τη στιγμή που η FIFA είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι εμείς μαζευτήκαμε και μιλήσαμε όλοι μαζί. Είπαμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε πάνω απ' όλα για τον Τζορτζ και έτσι μπήκαμε μέσα και δείξαμε το τι μπορούμε να κάνουμε».

Ως προς το πόσο πιστεύουν στην Εθνική Ελλάδας και έχοντας τέτοια φουρνιά το ότι μπορούν να φτάσουν σε μία μεγάλη διοργάνωση απάντησε πώς «όλοι το πιστεύουμε. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και όπως είπες και εσύ πριν έχουμε πολύ ταλέντο και παίρνουμε βοήθεια και εμείς και από την πλευρά μας όσο μπορούμε βοηθάμε με την εμπειρία μας τα νέα παιδιά. Είναι όλα καλά παιδιά. Έχουν πολύ ταλέντο και η ομάδα μπορεί να πάει πολύ ψηλά».

 

Ποιο είναι όμως το στοιχείο που υπάρχει πιο έντονα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική; «Ο κόουτς - για μένα - το μεγαλύτερο καλό που έχει κάνει είναι ότι πιστεύει σε όλα τα παιδιά. Πιστεύει και πιστεύει στα ταλέντα και δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα ανεξαρτήτως το πόσο καλός προπονητής είναι και το τι μπορεί να κάνει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχουμε με τον κόουτς».

Να τονιστεί πώς ο Μανώλης Σιώπης - που γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη - κλήθηκε στην Εθνική ανδρών από τον Σκίμπε για τον αγώνα εναντίον της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Ωστόσο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική στο φιλικό με την Τουρκία στην Αττάλεια στις 30/05/2019 με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη. Πλέον έχει 34 παιχνίδια στην Ελλάδα έχοντας και 1 γκολ.

Στη Super League ο Σιώπης - που αναδείχθηκε από τις υποδομές του Ολυμπιακού και έφτασε έως και στην πρώτη του ομάδα - αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως παίκτης του Πλατανιά τον Αύγουστο του 2013. Έναν χρόνο αργότερα, πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο, στον οποίο ήταν βασικός για μια τριετία για να βρεθεί στη συνέχεια στον Άρη και από εκεί στο εξωτερικό. Ο Σιώπης έχει επίσης αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων και ντεμπούτο έκανε στις 15 Νοεμβρίου 2013 με αντίπαλο τη Σουηδία στην Κατερίνη, όπου η «Γαλανόλευκη» είχε νικήσει 5-1.

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα