Εθνική Ελλάδας: 192 λεπτά δημιουργίας, 7 γκολ, τα 4... έγκυρα και σωρεία ευκαιριών (vids)

Εθνική Ελλάδας: 192 λεπτά δημιουργίας, 7 γκολ, τα 4... έγκυρα και σωρεία ευκαιριών (vids)

Γιώργος Ντυμένος
φγδσδφσ

bet365

Στην Εθνική Ελλάδος έκαναν κατάθεση ψυχής και δεν νίκησαν απλώς την Αγγλία και την Ιρλανδία αλλά ήταν καθ'όλα ανώτεροι και στα δύο αυτά ματς, ενώ το 4-1 ως επιμέρους σκορ σε Γουέμπλεϊ και «Γ. Καραϊσκάκης» αδικεί τους διεθνείς μας.

Εντονα συναισθηματικά φορτισμένες και εύλογα είναι οι τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ευρύτερα την κοινωνία μας, μετά και τον αιφνίδιο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η ξαφνική του απώλεια βύθισε στο πένθος την αθλητική μας κοινότητα και λίγες ώρες μετά το άκουσμα της τραγικής αυτής είδησης, η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε τις νέες της υποχρεώσεις στο Nations League.

Τα δυσάρεστα νέα βρήκαν τη «γαλανόλευκη» αποστολή στο Λονδίνο ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Αγγλία, ενώ χθες υποδέχθηκε στο Φάληρο την Ιρλανδία σε ακόμη ένα απαιτητικό παιχνίδι.

Οι διεθνείς μας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και όλα τα μέλη του group έκαναν κατάθεση ψυχής, αλλά εύλογα τα credits για τις αντίστοιχες τεράστιες νίκες που πήραν πάνε στους παίκτες που θρηνούσαν για την απώλεια του δικού τους παιδιού.

 

Ο 31χρονος ήταν εν ενεργεία μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και τα όσα διαδραματίστηκαν σε Γουέμπλεϊ και «Γ. Καραϊσκάκης» θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας. Οι ποδοσφαιριστές τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου τους με δύο εκκωφαντικές νίκες που έκαναν τον γύρο του κόσμου και παράλληλα έφεραν την Ελλάδα «αγκαλιά» με την 1η θέση του ομίλου της και όλα τα benefits που συνοδεύονται από τη συγκεκριμένη επιτυχία.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, όταν οι ίδιοι του υποσχέθηκαν εκεί ψηλά που βρίσκεται πια ότι θα κερδίσουν για αυτόν ώστε να τους καμαρώνει από την γειτονικά των αγγέλων και οι ποδοσφαιριστές μας είναι άνθρωποι που τιμούν και τηρούν τον λόγο τους.

Το 2-1 της βρετανικής μητρόπολης διαδέχθηκε το χθεσινοβραδινό 2-0 και αν μπορούμε τέτοιες στιγμές να σταθούμε στο «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, δύναται να ειπωθεί πως η Ελλάδα αδικείται από την έκταση των σκορ!

Οι νίκες της ήταν 1000% (δεν είναι λάθος, 1000 γράψαμε) δίκαιες και στα 192’ που διάρκεσαν τα παιχνίδια – μαζί με τις καθυστερήσεις – ξεδίπλωσε τις τεράστιες αρετές της, ατομικά και συνολικά.

Οταν μία ομάδα πραγματοποιεί αντίστοιχες εμφανίσεις πόσο δε κόντρα σε αντιπάλους μεγάλου βεληνεκούς – αρκεί να θυμίσουμε πως οι 14 Αγγλοι που αντιμετωπίσαμε λαμβάνουν ετησίως με 110 εκατομμύρια ευρώ – τότε ναι, μπορεί να συμπεριληφθεί στον αντίστοιχο «κλειστό κύκλο». Γιατί όχι ;

Κάθε 12,6’ η «γαλανόλευκη» φλέρταρε με το γκολ!

Στην μπάλα τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια, φυσικότατα, αλλά ξέρετε τι εύρημα προκύπτει;

Στα 192 λεπτά που «έτρεξε» η μπάλα στο χορτάρι αθροιστικά σε αυτά τα παιχνίδια η Ελλάδα βρήκε 7 φορές δίχτυα, της ακυρώθηκαν ως οφ σάιντ 3 τέρματα εκ των οποίων τα 2 ήταν οριακά, μέτρησαν τα 4 και παράλληλα έβγαλε 8 «καθαρές» ή έστω πάρα πολύ καλές ευκαιρίες!

Δηλαδή αν κάνουμε τις σχετικές διαιρέσεις θα δούμε ότι κάθε 12,6’ βρίσκονταν φάτσα με το γκολ (192’/4 τέρματα που κατακυρώθηκαν+3 που δεν μέτρησν+8 κλασικές φάσεις!).

Το σχετικό νούμερο είναι… άκρως αποκαλυπτικό των όσων… έπραξαν οι διεθνείς μας μέσα στο γήπεδο, αλλά και φυσικά της εν γένει εξαιρετικής τους παρουσίας!

Με αντίπαλο τα Τρία Λιοντάρια o Παυλίδης ήταν εκείνος που σκόραρε δις (49’-90’+1’) και ο ρέφερι έδειξε σέντρα, ενώ σε εκείνες που το έπραξαν οι Μαυροπάνος, Μασούρας και εκ νέου ο ίδιος σήκωσε το χέρι του για οφ σάιντ, μετά και από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο VAR. Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις δε ήταν οριακές και για να υποδειχθούν χρειάστηκαν τη «βοήθεια» η τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή οι Παυλίδης (5’) και Μπακασέτας (10’, 21’) απώλεσαν τις κατά τεκμήριο καλύτερες ευκαιρίες της βραδιάς, αν και φυσικά πρέπει να έχουμε κατά νου πως παίζει και ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στην προκειμένη περίπτωση στεκόμαστε σε φάσεις που τελείωσαν και όχι αν... στο παρά ένα κάποιος αμυνόμενος «έκοψε» ή έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε ακόμη και σε κόρνερ, καθώς υπήρξαν και πολλές ανάλογες στιγμές. Ετσι πήγαμε στο «Ναό του Ποδοσφαίρου», κουνήσαμε 5 φορές πλεκτό, καταλογίστηκαν οι 2 και… φύγαμε με τους 3 βαθμούς. ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και στα ΙΣΑ.

Το βράδυ της Κυριακής (13/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα δεδομένα ήταν λίγο διαφορετικά. Ναι μεν η παραγωγική μας διαδικασία σε επίσημο επίπεδο ήταν ανάλογη αφού σημειώσαμε εκ νέου 2 γκολ (με τον Μπακασέτα στο 48’ και τον Μάνταλο στο 90’+1’), αλλά στην Ιρλανδία καλό θα ήταν να… ευχαριστούν τον Κέλεχερ που μέχρι και τις καθυστερήσεις παρέμεναν «μέσα» στο ματς.

Ο 26χρονος πορτιέρε της Λίβερπουλ ναι μεν έκανε το λάθος για το 0-2 του έξτρα χρόνου, όμως στο πρώτο μισό είπε με εντυπωσιακό τρόπο «όχι» στις προσπάθειες των Μασούρα (11’), Μπακασέτα (19’), Γιαννούλη (29’), κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που σταθήκαμε λίγες αράδες παραπάνω. Οτι δηλαδή υπάρχουν και οι γκολκίπερ, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στην μπάλα όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.

Συν τοις άλλοις οι Μπακασέτας, Πέλκας είχαν από μία επιπλέον καλή στιγμή που δεν βρήκε εστία, στο 8’ και το 90’ αντίστοιχα, κάτι που «εξηγεί» γιατί το 2-0 μας αδικεί.

Πόσο δε όταν ελέω της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας των διεθνών μας όπου τα credits πάνε ένα κλικ στα «6αρο-8άρια» και πίσω (Σιώπης, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Ρότα, Βλαχοδήμος) η «γαλανόλευκη» εστία απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο 2 φορές.

Οταν παίζεις καλό ποδόσφαιρο, έργο και προπονητή γαρ, δημιουργείς και «παράγεις» φάσεις δεν έχεις να… φοβηθείς τίποτα.

Ο ελληνικός επιθετικός «απολογισμός» στα δύο ματς

Τελικές: 33
Γκολ:4
On Target: 13
Off Target: 20

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα