Πέλκας στο Gazzetta: «Κάθε μας σκέψη ήταν στον Τζορτζ, γινόμαστε 'ένα' με τον κόσμο για να επιστρέψουμε ψηλά» (vids)

Ο Πέλκας

bet365

Ο Δημήτρης Πέλκας εξήγησε στο Gazzetta το τι υπήρχε στο μυαλό των παικτών πριν τον αγώνα με την Αγγλία και το πόσο είχαν και έχουν στη σκέψη τους τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο 30χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός της Μπασακσεχίρ μιλώντας από τη μεικτή ζώνη του Καραϊσκάκη στο Gazzetta μίλησε για την απώλεια του Μπάλντοκ αλλά και για τη δυνατή σύνδεση που δημιουργείται μεταξύ κόσμου και Εθνικής. Και όλα αυτά ενώ η Ελλάδα μέσα σε 4 ημέρες νίκησε με 2-1 την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και με 2-0 την Ιρλανδία στο κατάμεστο Καραϊσκάκη.

Αρχικά για το πώς ήταν το κλίμα στην Εθνική πριν την Αγγλία και τις σκέψεις των παικτών που ήταν προφανώς στον Τζορτζ τόνισε πώς «παιδιά δεν υπήρχε καμία συγκέντρωση στο ματς. Καμία συγκέντρωση στο παιχνίδι. Κάθε μας σκέψη ήταν εκεί (στον Τζορτζ). Σκέψου και στο κινητό που ανοίγαμε να δούμε κάτι όλοι γράφανε για αυτό οπότε δεν υπήρχε καμία συγκέντρωση για το ματς. Σας το λέω».

Συνεχίζοντας για τη δύσκολη αυτή συνθήκη υπογράμμισε: «Σου ξαναλέω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεν μπορεί κανένας να σου πει ότι έτσι το σκεφτόμασταν ή αλλιώς. Το μόνο που σκεφτόμασταν είναι για ποιόν λόγο έγινε όλο αυτό (με τον Τζορτζ). Ούτε ποδοσφαιρικά σκεφτόμασταν ούτε τίποτα».

Πώς όμως βλέπουν στην Εθνική τη στήριξη του κόσμου και στην Αγγλία αλλά και στο Καραϊσκάκη; «Νομίζω το καταλαβαίνουν και αυτοί ότι με αυτούς δίπλα γινόμαστε πιο δυνατοί. Γινόμαστε ένα. Γινόμαστε ολόκληρο έθνος. Γινόμαστε ένα και πορευόμαστε μαζί γιατί είναι σημαντικό να πάμε και να είμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την πορεία για να επιστρέψει ξανά η Εθνική ψηλά», απάντησε σχετικά ο Πέλκας.

 

Ο Δημήτρης Πέλκας έχει γεννηθεί στα Γιαννιτσά και κλήθηκε πρώτη φορά στην Εθνική από τον Τσάνα για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 με την Βόρεια Ιρλανδία και την Ουγγαρία. Πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη μεγαλύτερη επαγγελματική κατηγορία με τον ΠΑΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 σε ηλικία 19 ετών εναντίον του Ατρομήτου στο γήπεδο Περιστερίου και κατά τη σεζόν 2012-13 κατέγραψε συνολικά δέκα συμμετοχές στη Super League. Μετά τον ΠΑΟΚ από το 2015 και μετά παίζει στο εξωτερικό ενώ στην Ελλάδα έχει 40 ματς με 4 γκολ.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα