Τα κορυφαία γήπεδα! (90-81)

Gazzetta team
Τα κορυφαία γήπεδα! (90-81)

bet365

Η Βόλτα του FourFourTwo στα γήπεδα του Πλανήτη συνεχίζεται κι αυτή τη φορά μας ταξιδεύει από Λονδίνο μέχρι... Νταεγκού! Σειρά παίρνουν τα στάδια από τη θέση 90 μέχρι την 81η.

90. Craven Cottage. Από τα πιο γραφικά γήπεδα... Σε μια εποχή όπου η Αγγλία έχει γυρίσει την πλάτη στο παλιό, το Craven Cottage είναι εκεί να θυμίζει ένα κομμάτι της αυθεντικής Αγγλίας, κρυμμένο στις όχθες του Τάμεση στο νοτιοδυτικό Λονδίνο! Είναι το σπίτι της Φούλαμ από το 1896, το παλιότερο γήπεδο της Πρωτεύουσας. Το πρώτο «Cottage» χτίστηκε το 1780 και εκεί έζησε η Βασίλισσα Βικτόρια! Το γήπεδο μοιάζει σαν ένα μεγάλο διατηρητέο κτήριο, με υπέροχη θέα! Έχει χωρητικότητα 25.700, αν και το ρεκόρ προσέλευσης αγγίζει τις 49.335 θέσεις.

craven cottage

89. Shanghai Stadium: Οι Ασιάτες τα έχουν καταφέρει περίφημα και έχουν εκμεταλλευθεί με τον ιδανικότερο τρόπο ό,τι μπορεί να προσφέρει ένα στάδιο! Καταστήματα, εστιατόρια, ντίσκο, γραφεία εταιρειών και... ξενοδοχεία! Θες να απολαύσεις τον ύπνο σου; Hotel Regal στο Στάδιο στη Σαγκάη! Πολλά δωμάτια έχουν θέα στο γήπεδο, αρκεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω! Εδρα της Shanghai SIPG, το στάδιο είναι εντυπωσιακό, ανάμεσα σε ένα σύμπλεγμα από ουρανοξύστες. Μια κυρτή οροφή που μοιάζει με ένα λευκό κύμα! Εχει τεράστια στρώση χάλυβα για να κρατά αυτή την υπέροχη οροφή έκτασης 300 μέτρων. Χτίστηκε το 1997 και έχει χωρητικότητα 56.842 θέσεις!

shanghai

88. Aviva Stadium: Με δεδομένη την εμφάνισή του πίσω από το ένα τέρμα, μπορεί να μοιάζει σα να... ξέμειναν από χρήματα στο τέλος της κατασκευής! Ανοιξε το 2010, η χωρητικότητα του είναι 51.700 θέσεις, καλύπτει όλες τις ανάγκες της UEFA, που το συμπεριέλαβε στην ελίτ και το 2011 του έδωσε τον τελικό του Europa League. Μάλιστα, προσωρινά είχε μετονομαστεί σε Αρένα του Δουβλίνου! Θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες του Euro του 2020! Μόνιμος... κάτοικος η Εθνική ομάδα ράγκμπι, γι αυτό και ο αγωνιστικός χώρος είναι πάντα σε καλή κατάσταση!

aviva

87. Cape Town Stadium: Παλιότερα γνωστό ως Green Point Stadium, το εντυπωσιακό γήπεδο ποδοσφαίρου του Κέιπ Τάουν ήταν ένας από τους χώρους που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010! Φιλοξένησε οκτώ αγώνες κι ανάμεσά τους τον ημιτελικό των Ολλανδών με την Ουρουγουάη! Η νέα αρίνα φιλοξενεί κορυφαία σπορ, συναυλίες είναι πολύ κοντά στο διάσημο πάρκο V&A, αλλά και ορατό από το Table Mountain. Το άσχημο είναι πως δεν υπάρχει μισθωτής, αφού ακύρωσε και η ομάδα ράγκμπι! Τουλάχιστον το επίσημο τουρνουά ράγκμπι της Νοτίου Αφρικής θα διεξάγεται εκεί για την επόμενη τετραετία.

cape town

86. Red Bull Arena: Το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου στο MLS που δεν θυμίζει... μπέιζμπολ ή ράγκμπι! Δαπανήθηκαν περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια για την κατασκευή στο Νιου Τζέρσι. Χτίστηκε το 2010 και η χωρητικότητά του είναι 25.000. Δεν είναι στην καρδιά της Νέας Υόρκης, δεν προσελκύει νέους οπαδούς, αλλά είναι ένα λαμπρό θέαμα!

red bull

85. I-Mobile Stadium: Στην περιοχή Buriram, στην Ταϊλάνδη βρίσκεται το στάδιο με χωρητικότητα 32,600 θεατών! Πόσο χρειάστηκε για να χτιστεί; Μόλις 256 ημέρες (2011) κι αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ! Το I-Mobile Stadium είναι το τρίτο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας και ο ιδιοκτήτης της I-Mobile ήταν αυτός που βοήθησε για να ολοκληρωθεί το έργο! Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι εκκωφαντική και σε αυτό βοήθησε η κατάκτηση του τρεμπλ το 2011 και το 2013!

84. RheinEnergie Stadion: Από τα καλύτερα γήπεδα της Γερμανίας και οι φίλοι της Κολωνίας είναι υπερήφανοι, παρά το γεγονός πως δεν έχει το όνομα της ομάδας. Ανοιξε το 1923, θα μπορούσε να ανακατασκευασθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, αλλά η αύξηση του κόστους τέσσερις φορές περισσότερο απ ότι αναμενόταν έβαλε φρένο! Η ανακαίνιση έγινε το 2001 (50.000 θέσεις) για να υποδεχθεί το Μουντιάλ του 2006 και το κόστος έφτασε τα 117 εκατ. ευρώ! Η Κολωνία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει σύντομα να επεκτείνει τη χωρητικότητα του γηπέδου στις 75.000 θέσεις!

rhein energie

83. Daegu Stadium: Νταεγκού, γνωστή για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα νόστιμα μήλα, αλλά από μπάλα! Χτίστηκε για το Μουντιάλ, άνοιξε τις πύλες του το 2001 (66,422) και υποδέχθηκε την αναμέτρηση της Ν. Κορέας με την Τουρκία, όταν και ο Σουκούρ σκόραρε στο 11'' πετυχαίνοντας έτσι το πιο γρήγορο γκολ της διοργάνωσης. Το παρατσούκλι του είναι Μπλε Τόξο. Οταν οι δυο τεράστιες κερκίδες είναι γεμάτες η ατμόσφαιρα είναι φανταστική! Αυτό όμως στις μέρες της Νταεγκού δεν συμβαίνει...

82. Tele2 Arena Χτισμένο στην ενδοχώρα, στο προάστιο Χάμαρμπι της Στοκχόλμης! Ανοιξε τις πόρτες το 2013 και έγινε έδρα των μισητών αντιπάλων, Χάμαρμπι και Τζουγκάρντεν. Οι απειλές πολλές, τα επεισόδια αρκετά, καμία κενή θέση όταν γηπεδούχος είναι η Χάμαρμπι! Κάθε περιοχή του γηπέδου παρέχει μια τέλεια θέα της δράσης, η πρώτη σειρά απέχει λιγότερο από έξι μέτρα από το γήπεδο. Απίθανο ποδοσφαιρικό γήπεδο!

tele 2

81. Suncorp Stadium Μία μεγάλη ευκαιρία να δεις ματς σε πολύ καλές συνθήκες το καλοκαίρι! Εντυπωσιάζεσαι από τα... γιγαντιαία έντομα, που τα ελκύουν τα φώτα. Το κόκκινο με το πορτοκαλί 'δένουν' για τα καλά δημιουργώντας ένα ειδυλιακό σκηνικό για τα ματς της Μπρισμπέιν Ρόαρ και της Εθνικής. Απίστευτη η ατμόσφαιρα και οι φωνές φτάνουν στο κέντρο της πόλης! Ο αγωνιστικός χώρος... βυθίστηκε από τις πλυμμήρες του Queensland το 2010 και το 2011, αλλά οι ζημιές αποκαταστάθηκαν σύντομα! Φιλοξένησε αγώνα ποδοσφαίρου το 1930, όμως εκσυγχρονίστηκε το 2002

Suncorp

Εδώ μπορείτε να δείτε τα γήπεδα (100-91)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα