Tα ταλέντα του 2015: Η δεύτερη 5άδα (vids, poll)

Tα ταλέντα του 2015: Η δεύτερη 5άδα (vids, poll)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr σας δίνει την ευκαιρία να διαλέξετε τον καλύτερο παίκτη U21 για το 2015. Δείτε την δεύτερη 5άδα και την επιλογή του Πολύδωρου Παπαδόπουλου.

Η συντακτική ομάδα των διεθνών του gazzetta.gr αποφάσισε να σας δώσει την ευκαιρία να επιλέξετε τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών για το 2015. Τα κριτήρια είναι ίδια με εκείνα του Golden Boy, του βραβείου που έχει θεσπίσει η Tuttosport, όμως πρόκειται για διαδικασία που συμμετέχουν μόνο δημοσιογράφοι.

Αντε Τσόριτς, the next big think του Κροατικού ποδοσφαίρου, ο Αντε Τσόριτς θα μας απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια. Σε ηλικία 18 ετών άρχισε την καριέρα του στην ΝΚ Zάγκρεμπ! Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε να προσελκύει τα βλέμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, τα πήγε καλά στις δοκιμές σε Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπάγερν, όχι όμως και στο σύνοδο ταξίδι του το 2009 στη Σάλτσμπουργκ. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ... έβλεπε μπροστά και τον απέκτησε έναντι 900.000 ευρώ! Μεσοεπιθετικός, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, εντυπωσιακή ντρίμπλα, οξυδέρκεια και ταλέντο στο να τροφοδοτεί τους αντίπαλους επιθετικούς.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικός και στο σκοράρισμα. Είναι ο τέταρτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Europa League, όταν και είχε σκοράρει κόντρα στην Αστρα σε ηλικία 17 ετών και 157 ημερών. Πλέον, μπαίνει σε σύγκριση με Ματέο Κόβατσιτς, Αλεν Χαλίλοβιτς και το μέλλον του ανήκει «Είναι ένας θησαυρός για την ομάδα μας. Είναι μεγαλύτερο ταλέντο από τον Κόβατσιτς στην ίδια ηλικία» έχει τονίσει ο Ζόραν Μάμιτς που ξέρει καλά πότε ένας παίκτης έχει προοπτική! «Πολύ έξυπνος, εξαιρετικά ταλαντούχος, θα τον δούμε σύντομα στην Εθνική Κροατία» τόνισε ο υπεύθυνος Ακαδημιών της Ντιναμό, Ρομέο, Γιόζακ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2020, όμως 18χρονος βρίσκεται σε πορεία... σύγκρουσης με τη Ντιναμό και επιθυμεί άμεσα να αποχωρήσει! Μάλιστα, πριν δυο ημέρες τόνισε: «Δεν θέλω να μείνω κάπου όπου δεν αισθάνομαι ευπρόσδεκτος. Αν είμαι ένα μεγάλο ταλέντο πρέπει να μου το αποδείξουν και να μου δώσουν χρόνο συμμετοχής. Θέλω να παίξω...»

Στο φετινό πρωτάθλημα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετρά 11 συμμετοχές με 3 γκολ και δυο ασίστ, είχε εξαιρετική παρουσία στα προκριματικά του Champions League με 3 συμμετοχές και μια ασίστ, ενώ έχει παίξει και κάποια λεπτά στους ομίλους! Οι μετοχές του έχουν εκτοξευθεί, κοστίζει 5 εκατ. ευρώ, αν και ο Μάμιτς δύσκολα θα τον παραχωρήσει με λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ! Μπορεί η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, ωστόσο ο Τσόριτς είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League! Πριν λίγες ημέρες ο πατέρας του 18χρονου αποκάλυψε πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι ζεστή για την απόκτησή του κι αναμένεται να προβεί σε επίσημη κρούση! Βέβαια, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Εβερτον κοιτάζουν αρκετά την περίπτωσή του, με τους «κόκκινους» να τον έχουν τσεκάρει σε πολλά ματς.

Αντρίγια Ζίφκοβιτς: Σε ηλικία 19 ετών ο Σέρβος έχει πάρει την Παρτιζάν Βελιγραδίου στις πλάτες του. Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι «ασπρόμαυροι» αντιμετωπίζουν σοβαρά και αγωνιστικά προβλήματα, ο Ζίφκοβιτς αποτελεί... όαση! Γέννημα θρέμμα του συλλόγου, κατάφερε το 2014 να αφήσει τις Ακαδημίες και να πάρει θέση στην ανδρική ομάδα. Ηδη, έχει προλάβει να αγωνιστεί δυο φορές στην Εθνική ομάδα, ενώ ήταν ο παίκτης - κλειδί στην τρομερή πορεία των Σέρβων στο Μουντιάλ U19! Ηταν άλλωστε στους κορυφαίους παίκτες του τουρνουά και έστρεψε πάνω του τα βλέμματα πολλών ομάδων!

Παίκτης που αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, ωστόσο δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να παίξει και αριστερά, αφού μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και με τα δυο πόδια. Εξαιρετική ντρίμπλα, εκρηκτικός παίκτης και είναι αυτός που θα δώσει τον ρυθμό στην ομάδα του. Οι σέντρες του... φαρμάκι, όμως ακόμα καλύτερα είναι τα φάουλ! Στο Μουντιάλ Νέων έχει πετύχει ένα υπέροχο τέρμα κόντρα στο Μεξικό, το καλύτερο της διοργάνωσης.

Εντυπωσιακή η φετινή χρονιά, μετρά 5 γκολ και 2 ασίστ στη Σερβία, έπαιξε σε έξι ματς προκριματικών Ch. League πετυχαίνοντας 1 τέρμα, ενώ είχε και 3 ασίστ. Στο Europa είναι ακόμα καλύτερος, σε τρεις συμμετοχές έχει ισάριθμα γκολ και 2 ασίστ. Ο Ζίφκοβιτς έχει περάσει στην ιστορία ως ο νεότερος παίκτης της Σερβίας, ενώ στα 17 του χρόνια (18 ημέρες) έγινε και ο νεότερος αρχηγός της Παρτιζάν (2-1 επί της Ραντνίτσκι)

«Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Εξαιρετικός παίκτης, πανέξυπνος, ώριμος και ικανός να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο» τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της U19 της Σερβίας, Βέλικο Παούνοβιτς.

«Αυτό το παιδί θα γίνει ένας πολύ μεγάλος παίκτης» σχολίασε ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, ενώ ο πρόεδρος της Παρτιζάν Ζόραν Πόποβιτς είπε: «Έχουμε ένα στολίδι και έχουμε απορρίψει ήδη αρκετές προτάσεις. Θα γίνει τεράστιος ποδοσφαιριστής». Βέβαια, τον πρόεδρο του συλλόγου τον πρόλαβαν τα... οικονομικά προβλήματα!

Το μέλλον του; Η Μπενφίκα φέρεται να κερδίζει στην κούρσα άλλους μεγάλους μνηστήρες, αφού η πρόταση των 5 εκατ. που έχει καταθέσει είναι ικανή να φέρει τον παίκτη στη Λισαβόνα!

Μάριο Πάσαλιτς, ακόμα ένας Κροάτης ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαιρικού Πλανήτη! Γεννημένος στο Μάιντς, βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στην Κροατία, όπου βρέθηκε στις Ακαδημίες της Χάιντουκ! Τη σεζόν 2011-12 ήρθε η αναγνώριση, όπου με την ομάδα Νέων πέτυχε 17 γκολ! Κι όμως το επαγγελματικό του ντεμπούτο άργησε, αφού η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο τον κράτησε εκτός δράσης ένα εξάμηνο. Το καλοκαίρι του 2013 ο Πάσαλιτς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Χάιντουκ και με τις εμφανίσεις ανέβασε τις μετοχές στα ύψη. Ετσι, έπειτα από ένα χρόνο, η Τσέλσι αποφάσισε να κάνει την κίνησή της, δίνοντας 3 εκατ. λίρες στη Χάιντουκ! Γεμάτη σεζόν στην Ελτσε, εξαιρετική εικόνα τον ένα χρόνο που έπαιξε στην Ισπανία, ωστόσο δεν πήρε... διαβατήριο για το Στάμφορντ Μπριτζ! Μπορεί όμως να είναι για καλό, αφού ο 20χρονος μέσος κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα με τη Μονακό, έχοντας σε 8 ματς ήδη 2 γκολ! Ο Ζαρντίμ ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτησή του έπειτα την αποχώρηση του Κοντογκμπιά και μόνο μετανιωμένος δεν είναι!

Εξαιρετικό κεντρικό χαφ, με πολλές δυνατότητες τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στο ανασταλτικό! Δυνατός παίκτης, ταχύτατος, σκληρός ποδοσφαιριστής μπορεί στα 20 του χρόνια να σταθεί εξαιρετικά στη μεσαία γραμμή ενός δυνατού club! Μάλιστα, οι Βρετανοί τονίζουν πως ο Ζοσέ Μουρίνιο θα ζητήσει την επιστροφή του το επόμενο καλοκαίρι. Πιο άνετος σε ένα ρόλο «8αριου», όπως ακριβώς το είδωλό του, ο Φρανκ Λάμπαρντ. Κάποιοι τον συγκρίνουν με τον συμπατριώτη του, τον Λούκα Μόντριτς, αλλά το στυλ τους είναι ανόμοιο...Ο 20χρονος είναι πιο ψηλός, πιο δυνατός και πιο εκρηκτικός. Ομως δεν έχει την δημιουργική ικανότητα του Μόντριτς και δεν μπορεί να διαβάζει το ματς ή να βοηθά στο ρυθμό του! Οι Μπλε... σκέφτονται ένα κέντρο με Πάσαλιτς, Μάτιτς που θα κάνουν ακόμα ευκολότερη τη ζωή του Φάμπρεγας. Αλλωστε, η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ζαρντίμ θα τον βοηθήσει αρκετά, ώστε να πάρει περισσότερα παράσημα για την Premier League! «Είμαι αισιόδοξος πως θα γυρίσω στο Λονδίνο και θα παίξω στην Τσέλσι. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, το όνειρό μου κι ελπίζω να τα καταφέρω» τονίζει ο Πάσαλιτς!

Κίνγκσλεϊ Κομάν Το γαλλικό ποδόσφαιρο δεν συζητά μόνο για τον εντυπωσιακό, Μαρσιάλ, το sex tape του Βαλμπουενά, αφού προστέθηκε ακόμα ένα θέμα... Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν κάνει τη διαφορά στα 19 του χρόνια και αναγκάζει τον Ντιντιέ Ντεσάν να τον καλέσει στην αποστολή για το φιλικό με τη Μπάγερν. Μάλιστα, του έδωσε την ευκαιρία να πατήσει το χορτάρι του Σταντ ντε Φρανς, μιας και στο 69' πήρε τη θέση του Μαρσιάλ! Το ντεμπούτο του πάντως θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή, αφού κανείς δεν έμεινε στο 2-0 επί της Γερμανίας, αλλά στα όσα εφιαλτικά ακολούθησαν στο Παρίσι!

Ο νεαρός εξτρέμ, ο οποίος το καλοκαίρι ακολούθησε τον Αρτούρο Βιδάλ από τη Γιουβέντους στη Μπάγερν δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έχει στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα! Με δυο γκολ και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Κόμαν το... παλεύει για μια θέση στην αποστολή της Γαλλίας στο Euro 2016. «Εξαιρετικός στην τακτική, μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις, δυνατός, ποιοτικός εξαιρετικός στις διεισδύσεις» τόνισε ο Ντεσάν, ο οποίος τον εμπιστεύεται και του κρατά ορθάνοιχτη πόρτα για τα γήπεδα της Γαλλίας. Η ταχύτητα και η ευφυϊα του τον έκαναν... ευπρόσδεκτο στα ματς της Μπάγερν!

Οι Βαυαροί τον στηρίζουν, του δίνουν ευκαιρίες και δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως υπάρχουν ματς που θυμίζουν. Η παρουσία του όπως κι αυτή του Κόστα έχουν κάνει τη Μπάγερν πιο ισχυρή και έχουν καλύψει με τον ιδανικότερο τρόπο τα κενά που υπάρχουν λόγω των συχνών απουσιών των Ριμπερί, Ρόμπεν. Μάλιστα, οι τραυματισμοί τους είναι σίγουρο πως στο μέλλον ο Κομάν θα γίνει ακόμα πιο χρήσιμος για τους Βαυαρούς. Πρωταθλητής με την Παρί, τη Γιουβέντους κι όλα δείχνουν με τη Μπάγερν! Ο 19χρονος δεξιός εξτρέμ είναι δανεικός στους Γερμανούς μέχρι το 2017, ωστόσο αν συνεχίσει έτσι, τότε τα 21 εκατ. που θα χρειαστούν για τη ρήτρα στη Γιουβέντους θα είναι πολύ λίγα...

Γιούρι Τίλεμαν: Στα 19 του χρόνια έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα της Ευρώπης! Παρόλο που η μητέρα του είναι από το Κονγκό, το Βέλγιο βγήκε κερδισμένο και με την U21 κάνει μεγάλες εμφανίσεις! Ωστόσο, η Αντερλεχτ είναι αυτή που του έδωσε την ευκαιρία. Ο μικρός με το εξαιρετικό ταλέντο κατάφερε να αντέξει τον ανταγωνισμό και να πάρει τη θέση στον άξονα της ομάδας του. Το 2013-14 έκανε την πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας έχοντας 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, την επόμενη σεζόν τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα, αφού ο Τίλεμαν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο 19χρονος έχει καταφέρει πλέον να διαθέτει όλο το πακέτο, ενώ η ικανότητά του να σκοράρει από απόσταση είναι αξιοθαύμαστη. Στο Βέλγιο τον φωνάζουν... Λάμπαρντ! Στα πλεονεκτήματά του, η άψογη τεχνική κατάρτιση, η ταχύτητά του, αλλά και οι κάθετες του μπαλιές.

Ευέλικτος, έχει πετύχει εξαιρετικά τέρματα και οι Βέλγοι δεν σκέφτονται να τον παραχωρήσουν σε τέτοια ηλικία! «Είναι ένα φαινόμενο, δεν υπάρχουν πολλοί καλύτεροι από αυτόν στην ηλικία του. Είναι ένα σούπερ ταλέντο» τόνισε ο θρύλος της Αντερλεχτ, Παρ Ζέτεμπεργκ. Μιλάει τα Φλαμανδικά, ξέρει γαλλικά, αλλά και αγγλικά, κάτι που θα τον βοηθήσει να προσαρμοσθεί πιο εύκολα στην... Premier League, μιας και οι Βέλγοι το θεωρούν σίγουρο πως σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες του Νησιού θα συνεχίσει την καριέρα του. Τι πρέπει να βελτιώσει για να έχει όλο το πακέτο; Δεν είναι τόσο καλός στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν είναι αρκετά δυνατός, ενώ η φυσική του κατάσταση πρέπει να ανέβει επίπεδο...

Αρκετές ομάδες έχουν ήδη τσεκάρει τον Τίλεμαν, με τιους Ισπανούς να να έχουν γράψει πως ο παίκτης έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Βέβαια, η Αντερλεχτ του ανανέωσε τη συνεργασία για την επόμενη πενταετία, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν θα χαθεί ένα τέτοιο τεράστιο ταλέντο. Δύσκολο να μαντέψει κανείς πότε θα φύγει από το Βέλγιο, ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη πολύ δύσκολα δεν θα βρει κάτι εξαιρετικό!

Δείτε εδώ την πρώτη πεντάδα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα