Formula 1: Ο Φέτελ έβαλε σημαία του ψευδοκράτους στο κράνος του

Formula 1: Ο Φέτελ έβαλε σημαία του ψευδοκράτους στο κράνος του
Η ΟΜΑΕ έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Γερμανό και στην FIA επισημαίνοντας το ατόπημα.

Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να προσπάθησε για μία ακόμα φορά να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα, προάγοντας την Ειρήνη μέσω του νέου του κράνους, ωστόσο, ο Γερμανός υπέπεσε σε ένα σοβαρό ατόπημα που δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε πως έγινε δίχως πρόθεση.

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 και νυν οδηγός της Aston Martin F1, χρησιμοποίησε νέο κράνος στις δοκιμές εξέλιξης που διεξάγονται στο Μπαχρέιν. Στο πάνω μέρος, αντί των χρωμάτων της Γερμανικής σημαίας έχει αυτά της Ουκρανικής και δίπλα τους, τους στοίχους του τραγουδιού «Imagine» του Τζον Λένον.

Κράνος Φέτελ

Περιμετρικά στη βάση του κράνους, συναντάμε σημαίες απ’ όλες τις χώρες του κόσμου που έχουν ταχθεί κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μόνο που μία εξ αυτών αφορά το ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου.

Προφανώς αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας να στέλνει ανοιχτή επιστολή προς τον 34χρονο αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος, Δημήτρης Μιχελακάκης.

Κράνος Φέτελ

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Προς: Σεμπαστιάν Φέτελ, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Formula 1
Κοινοποίηση: FIA Sports Department

Αγαπητέ Σεμπαστιάν,
Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι αποφάσισες σε μια κίνηση συμβολισμού να εμφανίζονται στο κράνος σου όλες οι σημαίες των κρατών οι οποίες είναι ενάντιες στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τη χαρά όμως αυτή διαδέχθηκε η πικρία μας, αφού ανάμεσα στα κράτη που παρουσιάζονται, εμφανίζεται η σημαία της κατεχόμενης από την Τουρκία, Βόρειας Κύπρου. Ενός ψευδοκράτους που κατέχει η Τουρκία από το 1974 μετά από εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή Παγκόσμιο Οργανισμό πλην της Τουρκίας. Μια ιστορία κατοχής περιοχών ενός ανεξάρτητου κράτους εδώ και 50 χρόνια. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Όπως αντιλαμβάνεσαι λόγω της αναγνωρισιμότητάς σου παγκοσμίως, όλη αυτή η κατάσταση, αποκτά ένα μεγάλο ειδικό βάρος. Σε παρακαλούμε θερμά και περιμένουμε να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να αφαιρέσεις τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίξεις Κυπρίους και Έλληνες ζωντανούς και νεκρούς, παράλληλα με τη δίκαιη υποστήριξή σου σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Σε ευχαριστούμε για την προσοχή σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη


Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φέτελ είναι πρωτοστάτης σε κινήσεις κοινωνικής ευαισθησίας και ήταν ο πρώτος που δήλωσε πως δεν θα τρέξει στη Ρωσία, ενώ ακόμα ο αγώνας του Σότσι ήταν στο πρόγραμμα.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!