WRC, Ράλλυ Σαρδηνίας: Προβάδισμα Λάπι στην… κουτσή Παρασκευή (vid)

WRC, Ράλλυ Σαρδηνίας: Προβάδισμα Λάπι στην… κουτσή Παρασκευή (vid)
O Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing προηγείται κατά 7 δέκατα του δευτερολέπτου του Τάνακ της Hyundai, σε μία ημέρα όπου ακυρώθηκαν οι δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Με απρόοπτα ολοκληρώθηκε το πρώτο ουσιαστικά σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας, όπου διεξήχθησαν οι 6 από τις 8 προγραμματισμένες ειδικές διαδρομές. Αιτία η πρόκληση πυρκαγιάς στο Hyundai i20 κατηγορίας WRC2 του Γάλλου Λοράν Μπατί, κατά τη διάρκεια της 6ης ειδικής διαδρομής.

Οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να απομακρύνουν το αυτοκίνητο εγκαίρως ενόψει του δεύτερου περάσματος λίγο αργότερα (8η ΕΔ). Στη συνέχεια, ακύρωσαν και την 9η και τελευταία ειδική της Παρασκευής, λόγω δυσκολιών προκειμένου τα αγωνιστικά να φθάσουν από την ανασυγκρότηση στο σημείο εκκίνησης.

Όλα αυτά έφεραν τον Εσαπέκα Λάπι στην κορυφή της κατάταξης μετά την 7η ΕΔ. Ο 31 ετών Φινλανδός οδηγός του GR Yaris Rally1 της Toyota Gazoo Racing εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Οτ Τάνακ στη μετάδοση του Hyundai i20 N Rally1 και πέρασε μπροστά έστω και με βραχεία κεφαλή (+0,7 δλ).

 

Την ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής σημειώνει Πιερ-Λουί Λουμπέ με το εργοστασιακό Puma Rally1 της M-Sport Ford. Ο 25χρονος Γάλλος είναι 3ος γενικής, με μικρό προβάδισμα (+15,1 δλ. από την κορυφή) έναντι του team mate του Κρεγκ Μπριν (+15,5 δλ). Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Ντάνι Σόρδο (Hyundai, +16,1 δλ) και Αντριάν Φουρμό (Ford, +30,8 δλ).

Το Ράλλυ Σαρδηνίας συνεχίζεται το Σάββατο 4/6, με 8 ειδικές διαδρομές (εκκίνηση στην πρώτη στις 8.36 πμ, ώρα Ελλάδος).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!