WRC, Ράλλυ Σαρδηνίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Τάνακ μετά από 15 μήνες (vid)

WRC, Ράλλυ Σαρδηνίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Τάνακ μετά από 15 μήνες (vid)
Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai πήρε τη νίκη στις γεμάτες πέτρες ειδικές διαδρομές του νησιού της Μεσογείου, σπάζοντας ένα αρνητικό σερί από το Φεβρουάριο του 2021.

Αν και οι ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών παραμένουν λίγες, ο Οτ Τάνακ πανηγύρισε στη Σαρδηνία μία σημαντική νίκη ψυχολογίας, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Hyundai Motorsport. Ο 34χρονος Εσθονός, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2019, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του τελευταίου σκέλους του αγώνα, αν και οδήγησε προσεκτικά με το i20 Ν Rally1 κατά τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής.

Ήταν η 15η νίκη στην καριέρα του Τάνακ στο WRC και πρώτη μετά από 462 ημέρες, από το Φεβρουάριο του 2021 και το Ράλλυ Φινλανδίας. «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για εμένα από την αρχή της υβριδικής εποχής των αγωνιστικών αυτοκινήτων του WRC», δήλωσε ο Εσθονός. «Έχουμε κάνει βήματα προς τα μπροστά και αν υπάρχει εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο τότε θα τα πάμε καλά». Μαζί με τον Τάνακ ανέβηκαν στο βάθρο οι Κρεγκ Μπριν (M-Sport Ford Puma Rally1) και Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 N Rally1).

Η διαφορά του Τάνακ από τον επικεφαλής της βαθμολογίας, Κάλε Ροβάνπερα (Toyota Gazoo Racing) παραμένει πάντως αρκετά μεγάλη (120 βαθμοί, έναντι 62). Ο νεαρός Φινλανδός τέθηκε εκτός διεκδίκησης της νίκης από την Παρασκευή, καθώς «καθαρίζοντας» το δρόμο με το GR Yaris Rally1 έχασε πολύτιμο χρόνο. Με την 5η θέση στην τελική κατάταξη του Ράλλυ Σαρδηνίας περιόρισε πάντως σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες.

 

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με το Ράλλυ Σαφάρι της Κένυας (23-26 Ιουνίου), που αποτελεί τον 6ο από τους 13 γύρους της σεζόν.

Ράλλυ Σαρδηνίας 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!