WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Ο Ροβάνπερα πέρασε μπροστά όταν… βγήκαν οι ομπρέλες (vid)

WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Ο Ροβάνπερα πέρασε μπροστά όταν… βγήκαν οι ομπρέλες (vid)
H δυνατή βροχή που έπεσε κατά διαστήματα στην τελευταία ειδική διαδρομή της Παρασκευής έκανε τον Έβανς να χάσει πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να τεθεί επικεφαλής.

Οι καιρικές συνθήκες διαμόρφωσαν την κατάταξη των πληρωμάτων στο τέλος του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Εσθονίας, που αποτελεί τον 7ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Φθάνοντας στην τελευταία ειδική διαδρομή της Παρασκευής, ο Έλφιν Έβανς ήταν άνετα στην 1η θέση με το εργοστασιακό GR Yaris Rally1, έχοντας προβάδισμα 10,9 δευτερολέπτων από τον teammate του στην Toyota Gazoo Racing, Κάλε Ροβάνπερα.

Όμως η δυνατή βροχή που έκανε την εμφάνισή της κατά διαστήματα στοίχισε αρκετά δευτερόλεπτα στον 33χρονο Ουαλό, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει τα… ηνία στον Ροβάνπερα (+11,7 δευτερόλεπτα). Αρκετοί οδηγοί είχαν κακή ορατότητα, ενώ άλλοι δυσκολεύονταν να βρουν πρόσφυση στην λασπωμένη επιφάνεια.

«Το πρωί τα πήγαμε εξαιρετικά και είχαμε πολύ καλή αυτοπεποίθηση με το αυτοκίνητο. Όμως όταν άρχισε να βρέχει οι συνθήκες ήταν δύσκολες και χάσαμε αρκετό χρόνο», δήλωσε ο Έβανς. «Οι συνθήκες το απόγευμα ήταν καλύτερες για εμάς και άρχισα να πιέζω όταν βρήκαμε περισσότερη πρόσφυση», ανέφερε από την πλευρά του ο Ροβάνπερα, επικεφαλής της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα του WRC.

 

Στην κατάταξη του Ράλλυ Εσθονίας ακολουθούν στην 3η θέση ο Οτ Τάνακ (Hyundai i20 N Rally1) που κινδύνεψε με έξοδο στην τελευταία ειδική διαδρομή και ο Εσαπέκα Λάπι (Toyota GR Yaris Rally1) στην 4η.

Ο αγώνας συνεχίζεται το Σάββατο 16/7 με εννέα ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 95 χλμ.

Ράλλυ Εσθονίας 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!