WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Οι τούμπες του Κατσούτα στο shakedown (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Οι τούμπες του Κατσούτα στο shakedown (vid)
Ο Ιάπωνας οδηγός της Toyota Gazoo Racing είχε μία τρομακτική στιγμή στο πλαίσιο του έβδομου γύρου του 2022.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις προσπάθειές του στο φετινό Ράλλυ Εσθονίας ο Τακαμότο Κατσούτα. Ο Ιάπωνας που δεν έχει τερματίσει σε καμία από τις τρεις επισκέψεις του στη χώρα της Βαλτικής.

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing Next Generation σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο στο shakedown, στη μήκους 6.23 χιλιομέτρων διαδρομή «Abissaare», παρότι δεν ολοκλήρωσε όλες τις προσπάθειές του στο… ζέσταμα ενόψει των επίσημων ειδικών διαδρομών του έβδομου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Στο τέταρτο πέρασμά του, ο 29χρονος το παράκανε στο μαλακό χώμα, σε μία αλληλουχία στροφών έχασε τον έλεγχο και το υβριδικό Yaris Rally1 άρχισε τις τούμπες.

Δείτε το ατύχημα του Κατσούτα, στο video που ακολουθεί...

 

Ευτυχώς ο Ιάπωνας οδηγός και ο συνοδηγός του Άαρον Τζόνστον, βγήκαν δίχως γρατζουνιά από το πληγωμένο αγωνιστικό. Και οι μηχανικοί της Toyota πρόλαβαν να επιδιορθώσουν εγκαίρως τις ζημιές ώστε να τρέξουν κανονικά στην πρώτη ειδική διαδρομή.

Μετά το σκέλος της Παρασκευής, ο Κατσούτα είναι έβδομος στη γενική κατάταξη. Στην κορυφή είναι ένας άλλος οδηγός της Toyota, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κάλε Ροβάνπερα!

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!