WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Ασταμάτητος Ροβάνπερα «πετάει» προς τη νίκη (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Ασταμάτητος Ροβάνπερα «πετάει» προς τη νίκη (vid)
Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing κέρδισε 7 ειδικές διαδρομές και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τη νίκη!

Μπορεί την Παρασκευή να χρειάστηκε τη βοήθεια της βροχής στην τελευταία ειδική διαδρομή ώστε να «κλέψει» τα ηνία στη γενική κατάταξη από τον Έλφιν Έβανς, ωστόσο το Σάββατο στο Ράλλυ Εσθονίας, ανήκε ολοκληρωτικά στον Κάλε Ροβάνπερα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος του έβδομου γύρου της σεζόν με πλεονέκτημα 11.7 δευτερολέπτων. Ο Ουαλός teammate του στην Toyota Gazoo Racing WRT πήρε την εναρκτήρια ειδική της ημέρας (έστω και για… δέκατα του δευτερολέπτου) αλλά η όποια προσπάθεια αντεπίθεσης σταμάτησε εκεί.

Ο Ροβάνπερα πήρε επτά συνεχόμενες ειδικές διαδρομές, άνοιγε σιγά-σιγά τη διαφορά και παρότι ήταν 0.8sec πιο αργός στην υπέρ-ειδική με την οποία έκλεισε η ημέρα (και την οποία πήρε ο Άντριαν Φουρμό της M-Sport), απολαμβάνει υγιές προβάδισμα μισού λεπτού! Με το τρίτο σκέλος να είναι και το μικρότερο σε μήκος, o 21χρονος είναι καθοδόν για την πέμπτη νίκη του σε επτά ράλλυ!

Το βάθρο συμπληρώνει ο τοπικός ήρωας Όιτ Τάνακ για λογαριασμό της Hyundai, ωστόσο ο Εσθονός είναι άλλα 42 δευτερόλεπτα πιο πίσω και δεν μπορεί να απειλήσει τα Yaris Rally1.

 

Ακολουθεί άλλο ένα i20 N Rally1, με τον Τιερί Νεβίλ, που κέρδισε έδαφος όταν ένα κλαταρισμένο ελαστικό έπειτα από… ανώμαλη προσγείωση, έκοψε τη φόρα του Εσάπεκα Λάπι της Toyota. Ο Φινλανδός είναι πλέον έβδομος, έχοντας μπροστά του το Yaris του Ιάπωνα Τακαμότο Κατσούτα και το Ford Puma Rally1 του οδηγού της M-Sport, Άντριαν Φουρμό.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Κάλε Ροβάνπερα, Toyota GR Yaris Rally1, 2:06:12.4
2. Έλφιν Έβανς, Toyota GR Yaris Rally1, +29.5
3. Όιτ Τάνακ, Hyundai i20 N Rally1, +1:11.9
4. Τιερί Νεβίλ, Hyundai i20 N Rally1, +2:20.2
5. Τακαμότο Κατσούτα, Toyota GR Yaris Rally1, +3:41.3
6. Άντριαν Φουρμό, Ford Puma Rally1, +3:54.7
7. Εσάπεκα Λάπι, Toyota GR Yaris Rally1, +4:34.5
8. Πιερ-Λουί Λουμπέ, Ford Puma Rally1, +6:11.8

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Εσθονίας, περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 78.02 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!