WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Οι τούμπες δεν πάτησαν… φρένο στον Λουμπέ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Οι τούμπες δεν πάτησαν… φρένο στον Λουμπέ (vid)
Ο Γάλλος αναποδογύρισε το Ford Puma Rally1 αλλά με την βοήθεια των θεατών κατάφερε να συνεχίσει.

Το Ράλλυ Εσθονίας αποδεικνύεται μία ακόμα επίπονη διαδικασία για την ομάδα της M-Sport, αφού οι οδηγοί της έχουν για πολλοστή φορά προκαλέσει πληθώρα ζημιών.

Εκτός από την εγκατάλειψη του Κρεγκ Μπριν από το σκέλος της Παρασκευής, στη συνέχεια ήταν η σειρά του Πιερ-Λουί Λουμπέ να… δώσει δουλειά στους μηχανικούς της βρετανικής ομάδας.

Ο Γάλλος είχε μία δύσκολη στιγμή στην ένατη ειδική διαδρομή του ράλλυ στη χώρα της Βαλτικής. Στο δεύτερο πέρασμα από τη μήκους μόλις 6.7 χιλιομέτρων ειδική «Vastsemoisa», σε ένα σημείο με διαδοχικές αλλαγές κατεύθυνσης αλλά ευτυχώς για εκείνον, δίχως υψηλές ταχύτητες, έχασε το πίσω μέρος του Ford Puma Rally1, χτύπησε στο ανάχωμα και αναποδογύρισε!

Ο Λουμπέ πήρε τη… βοήθεια του κοινού που έσπευσε να δώσει μία χείρα βοηθείας και να επαναφέρει το αγωνιστικό της M-Sport στο δρόμο. Και ο 25χρονος πάτησε ξανά γκάζι και ολοκλήρωσε την ειδική, παρότι το Puma ήταν αρκετά «πληγωμένο»

 

Δείτε περισσότερα, από δύο οπτικές γωνίες, στο video που ακολουθεί...

«Δεν είχα καθόλου πρόσφυση», παραπονέθηκε ο Λουμπέ στην τηλεοπτική κάλυψη του WRC. Σε αυτή την επεισοδιακή για εκείνον ειδική έχασε 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα έναντι του πρώτου, χρονική απώλεια που τον έριξε από την έκτη, στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Γάλλος εγκατέλειψε οριστικά από το Ράλλυ Εσθονίας το πρωί της Κυριακής, όταν στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του τελευταίου σκέλους, κατέστρεψε την ανάρτηση του Puma.

Πιερ Λουί Λουμπέ

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!