WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Σε λάσπη και βροχή, ο Ροβάνπερα κυριαρχεί (vid)

WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Σε λάσπη και βροχή, ο Ροβάνπερα κυριαρχεί (vid)
Ο νεαρός οδηγός της Toyota Gazoo Racing σημείωσε την πέμπτη φετινή του νίκη, πλησιάζοντας κι άλλο τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι είναι ταχύτατος πάνω σε κάθε έδαφος, ο Κάλε Ροβάνπερα (GR Yaris Rally1) κυριάρχησε και στο Ράλλυ Εσθονίας, έβδομο από τους 13 γύρους του φετινού πρωταθλήματος. Ο 21 ετών Φινλανδός οδηγός δεν επηρεάστηκε από τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα το τριήμερο του αγώνα και μετέτρεπε σε βούρκο τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Ήταν η 5η φετινή νίκη και έβδομη στην καριέρα του στο WRC για τον οδηγό της Toyota Gazoo Racing. Η παρθενική του νίκη είχε σημειωθεί πέρσι, στην Εσθονία. «Χάρη στο συνοδηγό μου, τον Γιόνε Χάλτουνεν, τα πήγαμε εξαιρετικά σε ένα δύσκολο τριήμερο. Το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε», δήλωσε ο Κάλε, γιος του πρώην οδηγού ράλλυ, Χάρι Ροβάνπερα. Πλέον το προβάδισμά του στη βαθμολογία έφθασε τους 83 βαθμούς (έχει 175, έναντι 92 του Τιερί Νεβίλ).

Στη 2η θέση τερμάτισε ο teammate του στην Toyota, Έλφιν Έβανς (+1:00,9) και στην 3η ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20 N Rally1 (+1:55,7). Στους κατασκευαστές η Toyota έχει 298 βαθμούς, η Hyundai 211 και η M-Sport Ford 157 βαθμούς.

 

Η συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος θα δοθεί από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου, με το Ράλλυ Φινλανδίας.

Ράλλυ Εσθονίας 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!