Τα κοινά στοιχεία των ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και GP Ολλανδίας

Πάνος Σεϊτανίδης
Τα κοινά στοιχεία των ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και GP Ολλανδίας
Το «Ράλλυ των Θεών» και το Grand Prix της F1 που διεξάγεται στο Ζάντβοορτ, έχουν ομοιότητες.

Μπορεί να φαντάζουν ως δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, έχουν όμως πολλά παράλληλα στοιχεία. Το WRC είναι το απόλυτο μηχανοκίνητο σπορ εκτός δρόμου ενώ η Formula 1 είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αν ψάξει κανείς να βρει κοινά στοιχεία, θα βρει πολλά αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα εστιάσουμε σε δύο συγκεκριμένα event. Ο λόγος για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που διεξάγεται 8 με 11 Σεπτεμβρίου και το Grand Prix της Ολλανδίας, που είναι ήδη σε εξέλιξη στο Ζάντβοορτ.

Ποια είναι λοιπόν τα κοινά στοιχεία; Έχουμε τρία!

Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Το πρώτο είναι πως αμφότερα πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός προγράμματος παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 

Το δεύτερο είναι πως αμφότερα επέστρεψαν στο καλεντάρι (του WRC και της F1 αντίστοιχα) το 2021 και μάλιστα χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερη επιτυχία.

Το τρίτο και το πιο… ιδιαίτερο, είναι πως και τα δύο event έχουν «Ταρζάν»! Στην περίπτωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αυτό είναι το όνομα μίας από τις πιο πολυαναμενόμενες ειδικές διαδρομής. Έχει μήκος 23.37 χιλιόμετρα, είναι ιδιαίτερα απαιτητική και θα έχουμε δύο περάσματα από εκεί, στο πλαίσιο της 10ης και της 13ης ειδικής του φετινού αγώνα.

Μαξ Φερστάπεν

Όσο για το Grand Prix Ολλανδίας, «Ταρζάν» είναι το όνομα και της εξίσου απαιτητικής (αν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο), πρώτης στροφής της πίστας του Ζάντβοορτ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!