ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Κατσούτα: «Η υπερειδική στο ΟΑΚΑ θα είναι μία σημαντική στιγμή στην καριέρα μου»

Κώστας Μπιτσικώκος
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Κατσούτα: «Η υπερειδική στο ΟΑΚΑ θα είναι μία σημαντική στιγμή στην καριέρα μου»
Ο Ιάπωνας οδηγός της Toyota Gazoo Racing μίλησε για τους στόχους του στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και εμφανίστηκε ανυπόμονος για την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η περσινή εμπειρία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν απογοητευτική για τον Τακαμότο Κατσούτα, καθώς ένα οικογενειακό πρόβλημα του τότε συνοδηγού του, ανάγκασε το πλήρωμα να αποσυρθεί πριν την εκκίνηση του αγώνα. Φέτος, με τον Άαρον Τζόνστον στο πλευρό του, θέτει υψηλούς στόχους για το ράλλυ στα βουνά της Ελλάδας.

Παρουσιάζοντας φέτος αξιοπρόσεκτη σταθερότητα – έχει τερματίσει σε όλους τους αγώνες από την 8η θέση και πάνω – βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του WRC. Ο 29χρονος Ιάπωνας μίλησε στο gMotion by gazzetta τόσο για την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο όσο και για το στόχο του στον αγώνα.

Πέρυσι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για εσένα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς λόγω ενός προβλήματος του συνοδηγού σου δεν έλαβες μέρος. Τι περιμένεις για φέτος;

Μου αρέσει πραγματικά ο χαρακτήρας των ειδικών διαδρομών, τις οποίες γνώρισα μέσω των περσινών αναγνωρίσεων. Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές, οπότε ελπίζω να έχω καλή απόδοση. Οι μισές ειδικές διαδρομές φέτος είναι νέες και άρα άγνωστες σε όλους, κάτι που θα με βοηθήσει λίγο, καθώς δεν συμμετείχα πέρυσι στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Είμαι σίγουρος ότι αν… επιβιώσω θα κάνω καλή εμφάνιση. Οπότε θα βάλω τα δυνατά μου.

 

Τερμάτισες στην 3η θέση φέτος στο Σαφάρι, ένα δύσκολο ράλλυ όπως αυτό στην Ελλάδα. Πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει;

Φυσικά θα με βοηθήσει, όμως περισσότερο πιστεύω ότι θα μου δώσει αυτοπεποίθηση η καλή εμφάνιση και η 4η θέση στο Ράλλυ Πορτογαλίας. Και αυτό διότι ορισμένες ειδικές διαδρομές σε Πορτογαλία και Ελλάδα μοιάζουν. Δεν είναι βέβαια ίδιες αλλά έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Τακαμότο Κατσούτα

Η Toyota Gazoo Racing WRT είναι μία πολυεθνική ομάδα. Πώς συνεργάζεσαι με τους teammates σου αλλά και τους μηχανικούς της ομάδας;

Υπάρχουν άτομα από αρκετές εθνικότητες, όμως όλοι εργάζονται σκληρά και η κατάσταση στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Έχουμε και φέτος πολύ θετικά αποτελέσματα και είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της Toyota Gazoo Racing.

Ποιος είναι ο στόχος σου στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις;

Πάντα ο στόχος μου είναι να ανέβω στο βάθρο, οπότε θα προσπαθήσω να το πετύχω και εδώ. Ο αγώνας βέβαια είναι αρκετά δύσκολος, άρα και μία θέση στην πρώτη πεντάδα θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Πέρυσι η υπερειδική διαδρομή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ φέτος θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έχεις δει πλάνα από το 2005;

Όχι ακόμα, αλλά σίγουρα θα δω. Το να οδηγήσω μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό θα είναι μία σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Οι αγώνες ράλλυ είναι πολύ δημοφιλείς στην Ελλάδα, κάτι που είναι πολύ θετικό.

Ακούστε το podgazzt για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο οι Κώστας Παστρίμας και Κώστας Μπιτσικώκος συζητούν για τις ιδιαιτερότητες στη σχεδίαση του φετινού αγώνα, την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο, την επιστροφή του Σεμπαστιάν Λεμπ, τα φαβορί για τη νίκη και υπενθυμίζουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν οι θεατές στις ειδικές διαδρομές.

» Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις στον πλήρη, διαδραστικό οδηγό του gazzetta.

» Μείνετε μαζί μας και στο Spotify, με ένα click ΕΔΩ!

Τακαμότο Κατσούτα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!