EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Εν αναμονή των εντολών της Hyundai

Κώστας Παστρίμας
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Εν αναμονή των εντολών της Hyundai
Η τριάδα των Hyundai i20 N στην κορυφή είναι πλέον «άσπαστη» αλλά ποιος θα πάρει τη νίκη;

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εξελίσσεται ιδανικά για τη Hyundai Motorsport, που βλέπει και τα τρία i20 N Rally1 αγωνιστικά της αυτοκίνητα να βρίσκονται στην κορυφή και να έχουν ουσιαστικά «κλειδώσει» το βάθρο.

Το πρωί της Κυριακής αφαίρεσε κάθε απειλή για την τριάδα της Hyundai, όταν ο Έλφιν Έβανς εγκατέλειψε λόγω βλάβης στο τούρμπο του Toyota GR Yaris Rally1. Έτσι, οι -κατά σειρά- Τιερί Νεβίλ, Οτ Τάνακ και Ντάνι Σόρντο έκαναν το απόλυτο 1-2-3 για την κορεατική μάρκα με μόνο την Power Stage να απομένει για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Με το προβάδισμα του Νεβίλ να είναι αρκετά μεγάλο, σχεδόν μισό λεπτό (29,3 δευτερόλεπτα), έναντι του Τάνακ, το ερώτημα είναι αν και με ποιο τρόπο η Hyundai θα επιλέξει τον νικητή του αγώνα, δίνοντας εντολή στους οδηγούς της να αλλάξουν θέσεις.

Τι λένε τα κομπιουτεράκια

Ο λόγος που θα το έκανε αυτό είναι απλός: Ο Οτ Τάνακ είναι δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος Κάλε Ροβάνπερα δεν θα πάρει βαθμούς στην Ελλάδα -εκτός φυσικά από όσους προκύψουν από την Power Stage αν τερματίσει μέσα στην πρώτη 5άδα- είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Εσθονό να μειώσει σημαντικά τη διαφορά.

 

Το προβάδισμα του Ροβάνπερα πριν από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν 72 βαθμοί και πιθανή νίκη του Τάνακ θα το μειώσει στους 47 βαθμούς. Αν μάλιστα ο οδηγός της Hyundai πάρει την πρωτιά στην Power Stage, κάτι πολύ πιθανό με την ταχύτητα που έχει δείξει αυτές τις ημέρες, μπορεί να «κόψει» άλλους 5 βαθμούς και να μειώσει τη διαφορά ακόμα και στους 42 βαθμούς.

Στον τερματισμό της προτελευταίας ΕΔ του αγώνα, ο Τάνακ είπε ότι από την ομάδα τούς έχουν πει να διατηρήσουν τις θέσεις τους μέχρι το τέλος. Περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα επαληθευτεί στα τελευταία 17 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η Power Stage ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2 θα ξεκινήσει στις 13:18.

» Παρακολουθήστε την εξέλιξη της τελευταίας ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!