Red Bull Racing: «Μας προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση τα ευρήματα της FIA»

Red Bull Racing: «Μας προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση τα ευρήματα της FIA»
Η αυστριακή ομάδα της F1 επιμένει ότι δεν υπερέβη το ανώτατο όριο εξόδων του 2021 και τονίζει ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της.

Κατηγορηματικά αρνείται κάθε παραβίαση του ορίου εξόδων (budget cap) κατά την περσινή σεζόν, η Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση λίγα λεπτά μετά από τη δημοσιοποίηση από τη FIA των αποτελεσμάτων της έρευνας για την παραβίαση των οικονομικών κανονισμών του 2021.

Η Red Bull Racing τονίζει ότι της προκαλούν «έκπληξη και απογοήτευση» τα ευρήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και τονίζει ότι ο προϋπολογισμός της για την περσινή σεζόν ήταν εντός των ορίων. Η FIA ανακοίνωσε ότι η αυστριακή ομάδα υπερέβη σε μικρό βαθμό το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, δηλαδή λιγότερο από 5% του συνολικού ποσού των 145 εκατ. δολαρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Red Bull Racing:

«Υποδεχόμαστε τα ευρήματα της FIA για “μικρές παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών” με έκπληξη και απογοήτευση. Η συμμετοχή μας το 2021 ήταν μικρότερη του ορίου δαπανών, οπότε θα χρειαστεί να ξαναδούμε με προσοχή τα ευρήματα της FIA καθώς πιστεύουμε ότι τα σχετικά έξοδα είναι μικρότερα από το όριο του 2021.

Παρά τις εικασίες και τις τοποθετήσεις διαφόρων, υπάρχει βεβαίως μία διαδικασία - σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA - που θα ακολουθήσουμε με σεβασμό, ενώ παράλληλα θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!