MotoGP, Αυστραλία: Σε λίμνη μετατράπηκε το Phillip Island (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Αυστραλία: Σε λίμνη μετατράπηκε το Phillip Island (vid)
Οι βροχοπτώσεις στην Αυστραλία πλημμύρισαν την πίστα που θα γίνει ο επόμενος αγώνας του MotoGP.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο με τον 18ο αγώνα της χρονιάς, το GP Αυστραλίας. Κι ενώ ομάδες και αναβάτες ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στο Phillip Island το πρωί της Παρασκευής για πρώτη φορά μετά το 2019, η πολύ δυνατή βροχή πάνω από την αυστραλιανή πίστα είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσει σε κάποια σημεία της. Ιδιαίτερα τα πιο χαμηλά σημεία βρίσκονται κάτω από το νερό ενώ ορισμένες από τις εγκαταστάσεις, όπως οι χώροι στάθμευσης, είναι απρόσιτες λόγω των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, τα αυτοκίνητα ασφαλείας του MotoGP έκαναν πολλούς γύρους και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιείται από τα μέσα ενημέρωσης επίσης βγήκε στην πίστα.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το MotoGP αλλά ανεπίσημα οι διοργανωτές δεν ανησυχούν ότι η βροχή θα επηρεάσει την αγωνιστική δράση, που ξεκινά τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ώρες Ελλάδας. Πιο ανησυχητικές είναι οι επιπτώσεις στις άλλες λειτουργίες της πίστας, όπως στα πλημμυρισμένα πάρκινγκ. Η πρόγνωση πάντως της μετεωρολογικής υπηρεσίας είναι ότι η βροχή θα συνεχιστεί την Παρασκευή ενώ αναμένεται να έχει σταματήσει το Σάββατο και την Κυριακή, ημέρα που θα γίνει ο αγώνας.

Το GP Αυστραλίας έχει αποκτήσει μεγάλη βαθμολογική σημασία καθώς μετά τον προηγούμενο αγώνα στην Ταϊλάνδη, οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα Αναβατών, Φάμπιο Κουαρταραρό και Πέκο Μπανάια, έχουν μόνο 2 βαθμούς διαφορά, από κοντά ακολουθεί και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ενώ μέσα στο παιχνίδι του τίτλου βρίσκονται ακόμα οι Ενέα Μπαστιανίνι και Τζακ Μίλερ.

» Δείτε το πρόγραμμα του GP Αυστραλίας για το MotoGP

Image: Repsol Honda Team twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!