Κλασική μοτοσικλέτα με carbon πλαίσιο;

Κώστας Παστρίμας
Κλασική μοτοσικλέτα με carbon πλαίσιο;
Η Horex κατάφερε να συνδυάσει το απόλυτο κλασικό σχέδιο μοτοσικλέτας με carbon πλαίσιο!

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην Έκθεση Intermot της Κολωνίας ήταν μια ειδική έκδοση της Horex. Η θρυλική μάρκα από το Άουσμπουργκ της Γερμανίας ζει ξανά μεγάλες στιγμές δόξας τα τελευταία χρόνια, έπειτα από το πέρασμά της στα χέρια της 3C-Carbon Composite Company και συνεχώς παρουσιάζει νέα μοντέλα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το 2023 η Horex γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και αποφάσισε να ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις με μια ειδική έκδοση. Παρουσίασε λοιπόν την Regina Evo Carbon, μια γυμνή ρετρό μοτοσικλέτα η οποία βασίζεται στο μοντέλο Regina του 1958. Το σημείο στο οποίο ξεχωρίζει η συγκεκριμένη έκδοση είναι στο πλαίσιο και το ψαλίδι τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Horex

Το cafe racer στυλ της Regina Evo ενισχύεται από τη μονή σέλα, το ρεζερβουάρ τύπου σταγόνας και το στρογγυλό φωτιστικό σώμα εμπρός, ενώ το τιμόνι είναι χαμηλά τοποθετημένο. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος, 600 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 48 ίππους και 54 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο μηχανικό, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας υπολογίζεται στα 133 κιλά στεγνή.

Horex

Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 43mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω ρυθμιζόμενα, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 260mm εμπρός με δαγκάνες Beringer και έναν δίσκο 240mm πίσω με ABS. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών αλουμινίου ακτινωτοί. Η Horex δεν έχει ανακοινώσει ακόμα σε πόσες μονάδες θα γίνει διαθέσιμη η συγκεκριμένη έκδοση, αλλά σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από τους λάτρεις του κλασικού.

Horex

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!