Formula 1, Σάινθ: «Ο κόσμος δεν ήθελε να μάχομαι για νίκες»

Formula 1, Σάινθ: «Ο κόσμος δεν ήθελε να μάχομαι για νίκες»
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος πιστεύει πως είχε εχθρική αντιμετώπιση από τους οπαδούς της F1 και της Scuderia Ferrari.

O Κάρλος Σάινθ μετακόμισε στη Scuderia Ferrari το 2021 και στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα του Μαρανέλο κατάφερε να να βρεθεί ψηλότερα από τον Σαρλ Λεκλέρ στη βαθμολογία. Εφέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν στη νέα εποχή της Formula 1, με τον Μονεγάσκο να είναι εμφανώς ταχύτερος από τον Ισπανό στην πλειοψηφία των αγώνων.

Σε αρκετές περιπτώσεις είδαμε δημοσιεύματα τα οποία υποβάθμιζαν τον Σάινθ, με τον ίδιο να παραδέχεται στην AS ότι μετά τον αγώνα στο Σίλβερστον, τον οποίο κέρδισε, είδε μία εχθρική συμπεριφορά εναντίον του.

«Στους πρώτους αγώνες το καταλαβαίνω να σκέφτονταν υποτιμητικά για εμένα, γιατί ο Σαρλ ήταν ξεκάθαρα ένα βήμα μπροστά τόσο, στις κατατακτήριες όσο και στους αγώνες. Στην συνέχεια όμως, προς τη μέση της σεζόν, βελτιώθηκα πολύ. Ξεκίνησα να είμαι πιο ανταγωνιστικός στη μάχη της κορυφής και το πιο εκνευριστικό ήταν ότι από μια άποψη έμοιαζε λες και δεν με ήθελαν να παλεύω στην μάχη αυτή. Δεχόμουν σκληρή κριτική από τα δημοσιογραφικά μέσα όταν δεν κόντραρα τους πρώτους και όταν το έκανα όλοι αναρωτιούνταν γιατί είμαι εκεί και αφήνω τον Σαρλ να κερδίζει. Δεν έδωσα και πολύ σημασία στο τι έλεγαν βέβαια», ανέφερε ο Σάινθ.

Κάρλος Σάινθ

Ο 28χρονος ανέφερε πως η Ferrari έχει ένα εξαιρετικό lineup για τα τωρινά δεδομένα της Formula 1, όμως οι οπαδοί της Scuderia δεν θέλουν να κερδίζουν και οι δύο οδηγοί: «Νομίζω είμαστε το πιο δυνατό δίδυμο στο grid και όπως έχει τονίσει ο Ματία (Μπινότο) είναι ένα από τα βασικά προτερήματα μας σαν ομάδα. Όπως φαίνεται όμως, πολλοί οπαδοί της Ferrari δεν θέλουν και οι δυο οδηγοί της να είναι στο ίδιο επίπεδο. Είμαι οδηγός στη Formula 1 εδώ και αρκετά χρόνια και ξέρω πολύ καλά πως έχουν τα πράγματα. Άλλες χρονιές είχα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν και πολύ καλό κλείσιμο και άλλες το αντίθετο. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η ψυχολογία, να μένεις ψύχραιμος και να μην χάνεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αυτό είναι το και το δυνατό μου σημείο. Ξέρω πως υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να βελτιωθώ, ξέρω επίσης ότι είμαι καλός οδηγός».

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν, ο Σαίνθ είναι στην 5η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 202 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!