Ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων: Αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο, όμως οι κατασκευαστές δεν αισιοδοξούν

Newsroom
Ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων: Αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο, όμως οι κατασκευαστές δεν αισιοδοξούν
Η αγορά νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέβηκε για δεύτερο συνεχή μήνα, όμως σε επίπεδο έτους παραμένει το αρνητικό πρόσημο.

Τα αποτελέσματα των ταξινομήσεων νέων επιβατικών οχημάτων για το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ACEA. Το αρνητικό σερί 13 μηνών στην αγορά της ΕΕ διεκόπη τον Αύγουστο (άνοδος 4,4%) και το Σεπτέμβριο παρέμεινε σε θετικό πρόσημο: +9,6%. Η αισιοδοξία είναι πάντως περιορισμένη, καθώς σύγκριση αποτελεί ο Σεπτέμβριος του 2021. Τότε η παραγωγή νέων αυτοκινήτων ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Σε επίπεδο έτους (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος), το 2022 παραμένει σε αρνητική τροχιά, στο -9,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά έχουν ταξινομηθεί 6.784.090 αυτοκίνητα, αρκετά δηλαδή κάτω από τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Δείτε ακόμα: Εντυπωσιακή άνοδος στις πωλήσεις ΙΧ στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο

Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπουν ότι οι δυσκολίες θα συνεχιστούν, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και του υψηλού κόστους ενέργειας που αυξάνει την τιμή των οχημάτων και περιορίζει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!