WRC, Τάνακ: Αποχωρεί από τη Hyundai στο τέλος της σεζόν

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Τάνακ: Αποχωρεί από τη Hyundai στο τέλος της σεζόν
Το αναμενόμενο διαζύγιο του Εσθονού με την ομάδα της Hyundai στον WRC επισημοποιήθηκε με ανακοινώσεις των δύο πλευρών.

Το γυαλί της σχέσης του Οτ Τάνακ με τη Hyundai Motorsport είχε… ραγίσει εδώ και μήνες, οπότε αυτό που περιμέναμε ήταν απλά η ανακοίνωση της διακοπής συνεργασίας τους. Ο Εσθονός, παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC το 2019, έκανε γνωστό ότι δεν θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την εργοστασιακή ομάδα της Hyundai, το οποίο έληγε στα τέλη του 2023.

Επρόκειτο για μία προσωπική επιλογή του Τάνακ, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από την απόφαση της Hyundai Motorsport να μη ζητήσει από τον Τιερί Νεβίλ να του παραχωρήσει την πρώτη θέση. Ο Τάνακ είχε δηλώσει τότε ότι η ομάδα του δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο οδηγών, ο οποίος κατέληξε τελικά στον Κάλε Ροβάνπερα της Toyota Gazoo Racing.

«Πρόκειται για μία προσωπική απόφαση που πήρα μετά από ώριμη σκέψη και με σεβασμό προς την ομάδα. Εντούτοις, νιώθω ότι βρίσκομαι σε μία φάση της καριέρας μου που πρέπει να αναζητήσει μία νέα πρόκληση. Η συνεργασία μας ήταν καλή αυτή την τριετία και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε. Δουλέψαμε σκληρά μαζί για να ξεπεράσουμε ορισμένες δύσκολες στιγμές και κινηθήκαμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα για την κατανόησή τους και τους εύχομαι κάθε καλό», δήλωσε ο 35χρονος οδηγός. Στα τρία χρόνια που οδηγεί για την Hyundai Motorsport, ο Τάνακ σημείωσε 5 νίκες, εκ των οποίων οι τρεις στο φετινό πρωτάθλημα.

«Η αποχώρηση του Τάνακ μας προκαλεί απογοήτευση, είναι όμως μία απόφαση που πρέπει να αποδεχτούμε και να σεβαστούμε. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους οδηγούς ράλλυ, κάτι που διαπιστώσαμε και από τις νίκες που σημειώσαμε μαζί αυτή την τριετία. Θα μας λείψει, όμως μας παρουσιάζεται μία ευκαιρία για ανασυγκρότηση και ανοίγονται νέοι ορίζοντες ενόψει της επόμενης σεζόν», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας της Hyundai, Ζουλιάν Μονσέ.

 

Οτ Τάνακ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!