Δοκιμές με Yamaha R1 για τον Βαλεντίνο Ρόσι (vid)

Κώστας Παστρίμας
Δοκιμές με Yamaha R1 για τον Βαλεντίνο Ρόσι (vid)
Ο Βαλεντίνο Ρόσι βρέθηκε στην πίστα του Μιζάνο για ένα ξεχωριστό track day με την ξεχωριστή Yamaha R1 VR46 Edition.

Μπορεί ο Βαλεντίνο Ρόσι να έχει ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα στους αγώνες αυτοκινήτου καθώς φέτος παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα World GT Challenge με Audi R8 LMS, ωστόσο ποτέ δεν ξεχνάει τους δύο τροχούς. Όποτε βρίσκει χρόνο προπονείται με τους αναβάτες της Ακαδημίας VR46 στο Ράντζο του, οδηγεί motocross σε διάφορες πίστες της Ιταλίας και mini bikes.

Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του πρώην αναβάτη MotoGP ήταν στην πίστα του Μιζάνο στην Ιταλία. Ο Ρόσι είχε στα χέρια του την «δική του» Yamaha R1 η οποία έφτασε στα χέρια του και δεν έχασε την ευκαιρία να την οδηγήσει. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον θρύλο των αγώνων μοτοσικλέτας όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση τον περασμένο Νοέμβριο.

Yamaha

Η Yamaha R1 GYTR VR46 φέρει έναν ειδικό σχεδιασμό στα φέρινγκ ο οποίος είναι αποκλειστικός για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα. Τα περιφερειακά του έρχονται απευθείας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με τη μοτοσικλέτα να διαθέτει ειδικό δοχείο καυσίμου 22 λίτρων, υποπλαίσιο από ανθρακονήματα, ρυθμιζόμενο ψαλίδι, αγωνιστικές αναρτήσεις της Ohlins, μονάδα ελέγχου REX Marelli 140, φρένα της Brembo, σύστημα ραντάρ GPS και πολλά ακόμα.

 

Yamaha

Παράλληλα, πάνω στην μοτοσικλέτα του Ρόσι θα βρει κανείς σχεδόν όλο τον κατάλογο της σειράς GYTR της Yamaha για την R1 όπως το σύστημα εξάτμισης Akrapovic και τροχούς της Marchesini. Μαζί με την καινούρια μοτοσικλέτα του ο «Γιατρός» παρέλαβε και την αντίστοιχη καινούρια αγωνιστική του φόρμα από την Dainese η οποία φέρει τα ίδια χρώματα με την μοτοσικλέτα.

Η παρουσίαση της Yamaha R1 VR46.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!