Formula 1, Αλόνσο: «Τα πρωταθλήματα του Φερστάπεν έχουν μεγαλύτερη αξία από του Χάμιλτον»

Formula 1, Αλόνσο: «Τα πρωταθλήματα του Φερστάπεν έχουν μεγαλύτερη αξία από του Χάμιλτον»
Δηλώσεις που θα συζητηθούν πραγματοποίησε ο Φερνάντο Αλόνσο της Alpine F1, για τα πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Τους τελευταίους 12 μήνες ο Μαξ Φερστάπεν έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο τίτλους στη Formula 1. O πρώτος ήρθε σε έναν επεισοδιακό και ανατρεπτικό τελικό στο Άμπου Ντάμπι το 2021, ενώ ο δεύτερος αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για τον Ολλανδό, που εξασφάλισε το πρωτάθλημα τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Ένας... θαυμαστής του Φερστάπεν είναι ο επίσης δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός, μιλώντας στην ολλανδική De Telegraaf είπε πως τα πρωταθλήματα του 25χρονου Ολλανδού, έχουν μεγαλύτερη αξία από αυτά του Λιούις Χάμιλτον.

«Έχω τεράστιο σεβασμό στον Λιούις, αλλά είναι πολύ διαφορετικό όταν κερδίζεις 7 πρωταθλήματα έχοντας για αντίπαλο μόνο τον teammate σου. Πιστεύω πως ένα πρωτάθλημα έχει μικρότερη αξία από το να έχεις λιγότερους τίτλους, όταν πάλεψες με οδηγούς με ισάξια ή καλύτερα μονοθέσια. Το 2005 και το 2006 είχα ένα πολύ καλό ξεκίνημα και κατάφερα να φτιάξω μία διαφορά. Άλλοι μπορεί να είχαν καλύτερα μονοθέσια αλλά κατάφερα να διαχειριστώ τη διαφορά. Ποτέ δεν χρειάστηκε να παλέψω με τον teammate μου για να κερδίσω αυτούς τους τίτλους. Ούτε είδα τον Μαξ να μάχεται για νίκες με τον Σέρχιο Πέρεζ ή τον Άλεξ Άλμπον», είπε ο 41χρονος.

F1 Βέλγιο

Επιπλέον ο Ισπανός θέλησε να μειώσει κι άλλο την αξία των τίτλων του Χάμιλτον και ανέφερε ως παράδειγμα τον Μίκαελ Σουμάχερ: «Ειδικά ο Μίκαελ Σουμάχερ, πάλεψε με τους teammate του για να πάρει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα και ο Χάμιλτον πάλεψε με τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Βάλτερι Μπότας. Αυτό έχει μεγάλη διαφορά πιστεύω».

O Αλόνσο είναι ένας οδηγός που θα ήθελε όσο τίποτα να μάχεται και πάλι για νίκες και πρωταθλήματα. Τελευταία του νίκη ήταν στο Grand Prix Ισπανίας το 2013 και από τότε κυνηγά την επιστροφή του στην κορυφή. Το 2023 θα μετακομίσει στην Aston Martin, με την οποία θέλει να εκπληρώσει τους στόχους του.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!