Formula 1, Alpine: «Θα κινηθούμε εναντίον όσων ανέβασαν μηνύματα μίσους στα social media»

Κώστας Μπιτσικώκος
Formula 1, Alpine: «Θα κινηθούμε εναντίον όσων ανέβασαν μηνύματα μίσους στα social media»
Η γαλλική ομάδα της F1 ανέφερε ότι έλαβε 882 μηνύματα μίσους και τοξικότητας μετά το συμβάν των Αλόνσο και Οκόν στον αγώνα σπριντ.

Μία από τις πολλές μάχες που σημειώθηκαν στον αγώνα σπριντ της Βραζιλίας ήταν και αυτή ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Alpine F1. Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε επαφή με τον Εστεμπάν Οκόν στον εναρκτήριο γύρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στην εμπρός αεροτομή του μονοθεσίου του και να υποχρεωθεί σε pit stop.

Ο Ισπανός αναφέρθηκε αρνητικά στον teammate του κατά την επικοινωνία με τους μηχανικούς του στον ασύρματο, σχόλια που επανέλαβε εν μέρει και μετά το τέλος του αγώνα των 24 γύρων. Η διαμάχη των δύο οδηγών πήρε όμως ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως σε αυτά της Alpine F1. Όπως αναφέρει η γαλλική ομάδα σε ανακοίνωσή της, έλαβε συνολικά 882 «τοξικά μηνύματα, εκ των οποίων τα 162 ήταν υπερβολικά τοξικά».

Μάλιστα ανέφερε ότι στο μέλλον δεν θα ανεχτεί τέτοια συμπεριφορά από οποιονδήποτε και προς οποιονδήποτε, προαναγγέλλοντας ότι θα αναλάβει δράση (προφανώς νομική) εναντίον όσων προβαίνουν σε ανάλογες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alpine F1:

«Οτιδήποτε και αν συμβαίνει στην πίστα, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για σχόλια μίσους, ύβρεως ή τοξικότητας προς τους οδηγούς και τα μέλη της ομάδας, τους φιλάθλους ή οποιονδήποτε στο διαδίκτυο.

Από όλα τα σχόλια που λάβαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα σπριντ, 882 ήταν τοξικά και από αυτά τα 162 ήταν ακραίως τοξικά. Αυτό είναι κάτι εντελώς απαράδεκτο.

Αυτό που βιώσαμε ήταν, δυστυχώς, ένα γεγονός που δεν ήταν μεμονωμένο. Το μίσος και οι διακρίσεις συνεχίζονται στο διαδίκτυο και ως ομάδα δεν θα το ανεχτούμε.

Θα λάβουμε δράση εναντίον στα άτομα ή τις ομάδες ατόμων που παράγουν ή διασπείρουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιέχουν ή ενθαρρύνουν τη διαδικτυακή ύβρη προς τους οδηγούς, τα μέλη της ομάδας ή τους φιλάθλους».

Ο Αλόνσο έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων για την επαφή με τον Οκόν, κάτι που σημαίνει ότι θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής από την 18η θέση. Δίπλα του, στην 17η θέση του grid, θα βρίσκεται ο Οκόν.

Το Grand Prix Βραζιλίας αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα. Με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!